SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Pirmie iespaidi par PlayStation 5

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 22. nov. 12:33
Pirmie iespaidi par PlayStation 5

Pirmie iespaidi par PlayStation 5

PlayStation 5 lietošanas iespaidi


Ievads

Jaunās paaudzes PlayStation konsole ir veiksmīgi iegādāta. Tas ir bijis traks piedzīvojums kā tā tika PlayStation 5 konsole iepriekš pasūtīta un iegādāta. Pat veselas divas konsoles iegūtas – viena sev un otra pazīstamam spēļu draugam. Es neapskatīšu PlayStation 5 detalizēti, bet vairāk padalīšos ar saviem iespaidiem. Noteikti jau esat redzējuši neskaitāmas atpakošanas un tehnisko specifikāciju video apskatus, tur nevajadzētu būt pārsteigumiem.

Tā Strike arī apskatīs PlayStation 5 un savu kompetento tehnisko vērtējumu sniegs galvenais redaktors genotsiid. Manā ziņā ir sniegt sajūtu līmenī iespaidus par PlayStation 5. Tie ir pirmie iespaidi par konsoles lietošanu pirmo trīs dienu laikā.

Konsoles pasūtīšana un iegāde

Visu cieņu Euronics un Sony Centram par PlayStation 5 saņemšanu tās iznākšanas dienā, 19. novembrī. Protams, žēl, ka Latvijā kā jau visā pasaulē PlayStation 5 pieejamība ir ļoti ierobežota. Euronics serviss ir augstā līmenī un caurskatāms, sākot no konsoles oficiālās pasūtīšanas, komunikācijas ar mani kā klientu, ziņošanu par tekošo pasūtījuma progresu, kā saņemšanas procesu Euronics centrā, kurā bija jau sagatavota garantija. Cepuri nost Euronics par kvalitatīvo un augsto servisa līmeni.

Savukārt Sony Centrs parūpējās par laicīgu PlayStation 5 piegādi, kā ērto saņemšu izvēlētā vietā vai Sony Centrā Brīvības ielā. Pārdevējs zvana laikā no Sony Centra apsveica ar veiksmīgo konsoles iegādi kā svētku laikā, sen nebiju dzirdējis tādu sajūsmu un entuziasmu no tirdzniecības pārstāvja. Man bija īpašs prieks, ka arī Sony Centrs spēja piedāvāt par labu cenu aksesuārus, kas nebija pieejami citās vietās. Atšķirībā no Euronics ar daudziem konsoļu saņēmējiem, tad es biju vienīgais klients Sony Centrā Brīvības ielā. Tika sniegta īpaša un kvalitatīva apkalpošana Sony Centrā. Ja nu gadījumam, kādam vajag papildus PlayStation 5 aksesuārus, tad tos var brīvi iegādāties Sony Centrā. Zemāk bilde uzņemta Sony Centrā ar TV Bravia XH90 modeli, kas gatavs PlayStation 5 konsoles lietošanai.

Tātad dažādas pieredzes no dažādiem tirdzniecības kompānijām, abas spēja kvalitatīvi sniegt savu servisu un piegādāt laicīgi PlayStation 5 iznākšanas dienā tiem pircējiem, kas bija veikuši iepriekš pasūtījumus. Pats galvenais, ko nepieminēju, konsoles tika pārdotas par adekvātu uzcenojumu. Sony Centra konsole aizceļoja pie drauga, kam tā bija necerēta veiksme (kā arī man).

Savā PlayStation 5 komplektā no Sony Centra izvēlējos papildus iegādāties 3D DualSense austiņas par apaļiem 100 eiro. Noteikti izveidošu apskatu par 3D DualSense austiņām pēc zināma lietošanas laika. Pirmie iespaidi par austiņām ir diezgan labi – tās ir ērtas, spēj slāpēt apkārtējās vides skaņu un ir ergonomiskas. Savukārt es vēl neesmu īsti saklausījis 3D audio skaņu tā pa īstam, iespējams jāieklausās niansēs un apkārtējā vidē.

Pirmie iespaidi par PlayStation 5

Mani pirmie iespaidi – PlayStation 5 ir tiešām nākamās paaudzes konsole. Tā ir pārsteigusi mani. Konsoles izskats ir diezgan futūristisks. DualSense pults rokās jūtās ērti un spēj radīt jaunas sajūtas ar savu vibrāciju, pretestības trigeriem un papildus iespējām. Jaunā lietotāju PlayStation 5 saskarne ir pilnībā pārstrādāta un intuitīva. Turklāt spēļu ielādes process ir zibenīgi ātrs. Man ir svarīgi, lai konsoles strādātu klusi un nejustu skaļo ventilatora skaņu. PlayStation 5 tiešām strādā manāmi klusāk par PlayStation 4, kā arī ir apgaismota dažādās krāsās tās dīkstāves laikā.

Konsoles uzstādīšanas process bija intuitīvs – tika lūgts ielādēt sistēmas atjauninājumus un arī DualSense pults atjauninājumus. Svarīgs moments, ka bija jāizvēlas energo taupīšanas režīmi kā zema līmeņa elektrības patēriņš vai arī optimizēts, varēja uzstādīt arī pēc savas izvēles konfigurāciju.

Tāpat jaunums ir privātumu līmeņa uzstādījumi kā sākot no sociāli atvērta profila līdz pat uzstādījumam, ka dati netiks sniegti nevienam.

Tā arī tika piedāvāts nokopēt savus datus no PlayStation 4 konsoles, ko neizvēlējos darīt.

Konsoles saskarne ir intuitīva. Tā ir pilnīgi savādāka kā iepriekšējās paaudzes konsolē. Savā ziņā ir ieturēts klasiskais Sony minimālisms, bet reizē izvēlnēs ir pieejamas daudz papildus funkcijas un konfigurācijas, ko vajadzētu pašam lietotājam uzstādīt. Teiksim, pēc noklusējuma bija aktivizēta Narrator funkcija, kas izrunā izvēlnes. Protams, es šo funkciju atslēdzu. Tāpat, iegūstot jaunu trofeju, tiek uzņemts attēls un video ar tās iegūšanas procesu. Neatslēdzot šo funkciju var ātri aizpildīt pieejamo vietu. PlayStation 5 pieejamais SSD diska apjoms ir tikai 667 Gb. PlayStation 5 komplektācijā ir pieejams HDMI 2.1 vads, kas ļauj atbalstīto TV modeļu īpašniekiem baudīt 120 kadrus sekundē noteiktās spēlēs.

Personīgi man svarīgi ir uzņemt attēlus spēles procesa gaitā. Tam ir domāts taustiņš DualSense pults kreisā pusē. Attēla uzņemšana ir ātra, tāpat var ierakstīt video par izvēlēto laika posmu sākot no 15 sekundēm līdz pat stundai. Ļoti ērti un pārdomāti. Principā visas konfigurācijas ir pieejams momentāni, tik jānospiež PS taustiņš.

Viss ir rokas attālumā un darbojas ātri. Man tikas sniegta pilnīgi savādāka pieredze kā var pieslēgties lietotāju balss čatam vai Party, kā arī sūtīt ziņas. Balss čatā var ērti pārslēgties starp spēles čatu un lietotāju čatu. Tagad tik vienkārši nevar redzēt, kurā Party ir pieslēgušies spēlētāji, jo to kontrolē dažādi privātuma uzstādījumi. Playstation 5 darbojas pietiekami ātri. Spēļu un saskarnes ielādes laiki ir patiesi zibenīgi kā tika solīts. Tālāk vēlējos padalīties ar iespaidiem par spēlēm, kas tika izmēģinātas.

Pirmie iespaidi par PlayStation spēlēm

Tā man neizdevās palaist Watch Dogs: Legion Playstation 5 versiju atšķirībā no genotsiid, kas izbūrās cauri procesam. Man ir Watch Dogs: Legion PlayStation 4 diska versija. Pašreiz tā ir zināma Ubisoft problēma, ko francūži solās labot, lai būtu pieejama Watch Dogs: Legion PlayStation 5 versija.

Tāpat man neizdevās iemēģināt NBA 2K21, kaut man bija PlayStation 4 digitālā versija. Pilna PlayStation 5 NBA 2K21 versija tika piedāvāta par 70 eiro. Nebija iespējams veikt atjauninājumu par 10-20 eiro uz nākamās paaudzes spēli. Nē, paldies par šādu iespēju!

Borderlands 3 ir pieejams bezmaksas PlayStation 5 atjauninājums. Pamatā ir uzlabotas tekstūru pakas uz 4K. Spēles apjoms nākamā paaudzē ir pietiekami liels vai 86 gb. Borderlands 3 pagaidām vēl neizmēģināju.

Mana pirmā izmēģinātā spēle, protams, ir ASTRO's PLAYROOM. Tā ir bezmaksas spēle, kas jau ir ielādēta PlayStation 5. Būtībā tas ir tehniskais demo DualSense pultij. Tā tās īpašās DualSense lietošanas sajūtas, kas nav izbaudītas iepriekš. Man personīgi ļoti patīk ASTRO's PLAYROOM platforminga elementi un spēles noskaņa. Tā ir īsa, bet sniedz lieliskus iespaidus par DualSense pults iespējām. Noteikti sekos apskats par ASTRO's PLAYROOM.

Kā viena no nākotnes paaudzes iespējām – var sekot trofeju progresam, šāda iespēja pieejama tikai PlayStation 5 spēlēm.

Izmēģināju Marvel's Spider-Man: Miles Morales, taču man bija pieejama PlayStation 4 apskata versija (parastiem lietotājiem PlayStation 4 versija tiks automātiski atjaunota kā PlayStation 5 versija bez īpašām problēmām). Tā strādāja lieliski, taču nevarēju izbaudīt staru izsekošanas tehnoloģiju, nebija izvēles Performance un Fidelity Mode izvēlnes. Tāpēc nebūtu korekti sniegt ieskatu par Miles Morales uz PlayStation 5.

Tālāk uzspēlēju Ghost of Thushima. Tā ir tā pati Ghost of Thushima versija, kas uz PlayStation 4, savukārt pēc sajūtām tā strādā ar 60 kadriem sekundēm. Izšķirtspēja nav mainīta. Taču tā jutās un spēlējās kā šī gada viena no lieliskākajām spēlēm.

Mortal Kombat 11 ir pieejams bezmaksas atjauninājums lietotājiem, kam ir pieejama PlayStation 4 versija. Mortal Kombat 11 izskatās patiesi iespaidīgi uz PlayStation 5 konsoles, tā darbojas labi un piestrādāts pie gaismām, atspīdumiem un zibeņiem. 60 kadri sekundē ir cīņu žanra standarts. Vienīgi uz PlayStation 5 tā jau aizņems ap 111 GB brīvās vietas.

Visbeidzot, uzspēlēju Call of Duty Black Ops Cold War. Paldies bm.lv par diska versiju, ko varēju iegādāties par labu cenu. Uzspēlēju pāris stundas daudzspēlētāju režīmu, kas darbojas kā pienākas. Kā nekā Call of Duty ir labākais šūteris savā žanrā. Pārdomas par spēli varēšu sniegt, kad būšu izgājis vienspēlētāja kampaņu un vairāk iepazinies ar daudzspēlētāju režīmu. Vienīgā atšķirība no pārējiem Call of Duty, ka zombiju režīmā nacistu vietā ir komunisti.

Kopumā

Mani pirmie iespaidi par PlayStation 5 konsoli ir fantastiski labi. Tā sniedz maksimāli kvalitatīvu lietotāja pieredzi. Ir jūtama, ka tā ir nākamās paaudzes konsole. Ir piestrādāts pie DualSense pults, rokās tā jūtās ērti un pat labāk patīk par DualShock, tā ir lielāka un smagāka. Jūtama lieliska aksesuāru kvalitāte, ko novērtēju, lietojot 3D DualSense austiņas. Es vēlētos, lai būtu pieejama lielāka diska vieta vai būtu iespēja paplašināt SSD diska apjomu ar papildus atmiņu. Tādas iespējas patreiz nav, bet būs iespējams vēlāk paplašināt SSD diska apjomu. PlayStation 5 spēles var tik darbinātas tikai īpašajā SSD diskā. PlayStation 4 spēles var pārnest uz ārējo disku. Kopumā esmu ļoti apmierināts ar pirkumu!

Ja nu kādi jautājumi, tad droši rakstiet un jautājiet, centīšos atbildēt pēc savas konsoles lietošanas pieredzes. Tāpat būtu lieliski, ka laimīgie PlayStation 5 īpašnieki padalītos ar saviem iespaidiem par konsoli šeit pat komentāru sadaļā.

Lielisks ieskats. Jāpagaida, kad norims lielais trakums ap konsolēm. Gan jau visādus parazītus atradīs un pēc pus gada lielākā daļa būs utilizēti. Gan jau vēl citas ps versijas izziņos.

Prieks par tiem, kuri tikuši pie konsolēm! Lai labi kalpo!

@Suritis Tencinu! Kad norims trakums ap konsolēm, izlabos kļūdas un būs pieejama par adekvātu cenu, tad jau būs droši pirkt jaunās paaudzes PlayStation konsoli. Kā zināms konsoles un tehniku pirkt startā ir zināms risks. Ceru, ka jaunā PS5 konsole kalpos labi!

@Eking apsveicu, es vēl gaidu piegādi, trešdien, vēlākais ceturtdien jābūt :). Noteikti būtu forši uzzināt ko vairāk par 3D DualSense austiņām, kad būs tiešām kāda spēle kas izmanto jaunākās skaņu fīčas. Es pagaidām nepasūtīju, bet ir plāns nākotnē iegādāties. PS. Cik tad Euronics prasīja par PS5?

@Goodman2576 Paldies par apsveikumiem! Tad jau drīz Tev jābūt, tikai jāgaida. Amazon kurjers noteikti pievedīs pie mājām! :) Gaidīšu arī Tavus iespaidus par PS5. Man var teikt vispār nebija normālas austiņas, lietoju Samsung telefona austiņas vai parastās Sony austiņas. Sniegšu atsauksmes par 3D DualSense austiņām. Austiņas ir labas, bet es pagaidām nevaru saklausīt tās 3D skaņas, iespējams, atkarīgs no spēles.

Euronics prasīja tikai 529 eiro, kas bija labākā cena Latvijā uz pasūtīšanas brīdi. Tā kā ļoti adekvāta cena un serviss!

@Eking Oooo tiešām diska versijai laba cena... Juuu man UPS kurjers pievedīs gan :))))

Man pilnīgi visas PS4 spēles ir jauna pieredze tagad. Esmu ticis līdz Days Gone 60 kadri un 4K = fantastisks lēciens no PS4 slim un 30fps un 1080p. + vēl HDR... Skaidrs ka šai konsolei viss vēl priekšā un viskrāšņākās spēles mūs gaidā tuvākajā nākotnē, kad izstrādātāji būs iemācījušies izspiest maksimumu no jaunās konsoles iespējām. Es ceru ka esošo PS4 hitu upgreidi uz PS5 tomēr sekos un lielāko ties būs bezmaksas.

Yes! Es ar dabūju!! Sākumu nogulēju un tiešām, pēc tam nebija kur dabūt. Cerēju, ka cenas nokritīsies... Bet 3 gadus es gan negaidīšu :) Šoreiz dabūju pie Capital. Ja padomā, kā pa 15 gadiem ir izmainījusies grafika.. Kosmoss!!!