SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Watch Dogs: Legion uz PS5

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 18. nov. 15:55
Watch Dogs: Legion uz PS5

Watch Dogs: Legion uz PS5

Pirmie iespaidi rada dalītas domas


Kā jau ziņoju aktivitāšu sadaļā, mūsu lapai vienā dienā ar visādām vietējā mēroga interneta slavenībām atsūtīja jaunākās paaudzes konsoli PlayStation 5. Pārdošanā tā Latvijā oficiāli parādīsies no rītdienas, bet varbūtība, ka tad pie tās tiksiet – ja vien preci laikus nepasūtījāt iepriekš –, ir gaužām zema. Acīmredzot pieprasījums ir uzvarējis piedāvājumu.

Lai nu kā, solīju saturu saistībā ar šo deficītpreci. Viena no manām pirmajām vēlmēm – un, godīgi sakot, vieglāk izveidojamais materiāls – bija pārbaudīt bezmaksas PS5 versijas Ubisoft spēlēm, par ko jau iepriekš rakstīja Eking. Izmantoju iespēju ar nesen apskatīto Watch Dogs: Legion, un jāatzīst, ka pastāv pamatīgas problēmas.

Kurā vietā var lejupielādēt PS5 versiju?!

16. novembris. Ar otro piegājienu pabeidzis PS5 pirmreizējās uzstādīšanas procesu (pirmajā bija ķibele ar datu pārnešanu no PS4, kas lika restartēt jauno konsoli), uzreiz devos uz pēdējo sadaļu Sony svaigās kastes galvenajā izvēlnē. Tur tāpat kā PS4 gadījumā atrodas lietotāja spēļu bibliotēka, kas pēc noklusējuma ir šķirota pēc nesen palaistajiem produktiem. Pavisam ātri un vienkārši no turienes sāku Legion lejupielādi.

Tomēr drīz pēc tās palaišanas atskārtu, ka darīšana ir ar PS4 versiju, jo atsāku no vietas, kur biju beidzis spēlēt. Nē, tam nebija nekāda sakara ar Ubisoft Connect (par to vēlāk...) saglabātajiem datiem, tika ielādēti no vecās kastes pārnestie. Gluži vienkārši jaunā konsole darbināja Legion tā, it kā es lietotu PS4 Pro, tātad jau labāk nekā mana standarta PS4.

Šādā formātā paspēlējis kādu pusstundu, secināju, ka ir jūtams uzlabojums arī uz mana 32" diagonāles 1080p televizora. Pirmkārt, PS4 Pro Legion gadījumā renderē grafiku ar augstāku izšķirtspēju, tātad attēls ir asāks. Otrkārt, PS5 uzlabo veiktspēju iepriekšējās paaudzes produktos, tāpēc vairs nav jālieto adaptīvā vertikālā sinhronizācija, saņemam stabilus 30 kadrus sekundē, turklāt vienā gabalā. Treškārt, samazinās ielādes ekrānu garums. Šķiet gan, ka manīju vairāk vizuālu nepilnību, piemēram, priekšmetu mirgošanu.

Atpakaļsaderība ar iepriekšējo paaudzi nudien ir jauka, bet ne tas, ko vēlējos PS5 gadījumā. Caur konsoli devos uz PlayStation Store, kas atkal ir pirmā sadaļa galvenajā izvēlnē, tad Watch Dogs: Legion produkta lapu, kur man tika piedāvāts spēli iegādāties par 60 mārciņām, kaut arī pienākas bezmaksas “apgreids”. Nē, paldies!

17. novembris. Taisījos traucēt aizņemto Ubisoft PR pārstāvi, sākot rakstīt neizpratnes pilnu e‑pastu, taču iedomājos atvērt PlayStation veikalu datora pārlūkprogrammā. Un re, pēc pieslēgšanās manā pirkumu grozā bija ielikta Legion PS5 versija ar 100 % atlaidi! Manuprāt, ļoti jocīgs risinājums, bet labāk nekā nekas. Aleluja!

Piedalās Rejs Treisings

Lai gan Legion ir viena no pirmajām aktuālajām konsoļu starppaaudžu spēlēm, pārsteidz, ka PS5 versija ir tikai dažus gigabaitus lielāka par PS4 variantu, proti, aizņem vien 36 GB. Pirmā lieta, ko pamanīju pēc lejupielādes un palaišanas – ielādes tagad vienkārši “lido”. Gan laiks līdz pirmajiem logo ir īsāks, gan gaidīšana kopumā. Pāreja uz SSD kā datu nesēju dara savu. Visādi citādi nemaz nepateiktu, ka tiek darbināta PS5 versija.

Drīz gan saskāros ar pirmo lielo vilšanos. Daudzinātā datu uzglabāšana mākonī ar Ubisoft Connect starpniecību, lai varētu turpināt iesākto uz citas platformas, manā gadījumā nedarbojas. It kā vairākkārt veiksmīgi augšupielādēju savus datus no PS4, bet, mēģinot tos lejupielādēt uz PS5, ekrāna augšējā labajā stūrī saņēmu tikai paziņojumu Download Failed. Nu bļa, jāsāk viss stāsts no sākuma! Piedevām vienreiz ievada nodaļā spēle arī nokārās.

Vismaz sākuma apšaudē parlamenta ēkā bija prieks atklāt, ka Legion veiksmīgi izmanto PS5 pults trigeru pretestību. Šaujot sliktos ar MP5, jūtu, kā taustiņš R2 sitas pretī, imitējot gaiļa darbību īstam automātiskajam ierocim. Nekāds ASTRO's PLAYROOM gan šis nav – DualSense haptiskā funkcija tiek lietota pieticīgi. Sīkums, bet patīkami.

Visādi citādi Legion uz mana aizvēsturiskā ekrāna, kam pat ir visas analogās ieejas, izskatās gandrīz identiski PS4 Pro versijai, taču krietni gludāk. Tiekot mērogotai no pilna 4K un darbojoties malu nogludināšanas efektam, pasaulē vairs nekur nav redzamas “kāpnes”. Analizējot grafiku ļoti neakadēmiski, jāatzīst, ka Legion uz PS5 nekādus uzlabojumus tekstūrās vai ģeometrijā nav saņēmusi, tomēr ir viens liels pluss – ray tracing.

Lai gan biju pret t. s. staru izsekošanu (?) visai skeptisks, redzot to savām acīm, esmu starā. Braucot pa Londonas peļķu klātajām ielām un skatoties uz pasauli atspulgā veikalu skatlogos, ir mazliet grūti neturēt žokli atkārtu. Jau tā izskatīgai spēlei pievienojot ticamus atspīdumus, rezultāts ir apburošs. Jā, atstarotie kadri ir visai graudaini, bet kustībā tas acīs nekrīt.

Turklāt kadru skaits, traucoties pa pilsētu, šoreiz ir ārkārtīgi gluds – slīd kā pa sviestu. Sadursmes ar citiem transportlīdzekļiem vairs neliek konsolei uz sekundes trešdaļu apstāties un padomāt, lai izrēķinātu rezultātu. Diemžēl mākslīgais intelekts vēl aizvien ir dumjš, jautrie un kaitinošie gļuki nekur nav pazuduši. Dīvaini, ka trofejas netiek kopīgi dalītas starp PS4 un PS5. Ak Ubisoft!

Secinājumi

Ir ļoti patīkami, ka tiek piedāvāta iespēja par velti tikt pie jaunākās paaudzes versijas spēlei Watch Dogs: Legion (un citiem Ubisoft darbiem) tiem, kuriem jau ir veco konsoļu variants, tomēr process manā gadījumā izrādījās ļoti nesakarīgs. Datu pārnešana no mākoņa nestrādāja. Kā jau no starppaaudžu produkta sagaidāms, vizuālās atšķirības PS5 gadījumā ir minimālas (vismaz uz 1080p ekrāna), tomēr ray tracing un gludā veiktspēja, manuprāt, ir lielas priekšrocības.

Super, gaidu nākamos apskatus.. Vai PS5 versijā Watchdogam arī palika 30fps vai arī var pamainīt uz performance mode un dabūt 60fps bez reja treisinga? Man kā minimums jāpaciešas līdz mēneša beigām. Amazons piķi jau vakar novilka, bet vēl nav izsūtījis. Ceru ka nebūs kaut kādi nepatīkamie pārsteigumi tipa "banānu republikas - pagaidiet ilgāk" :)))).. kamēr rakstīju atnāca ziņa ka ir dispatchots :))) yeahhh. arriving 26 November....

@Goodman2576 Prieks, ka arī tiksi pie konsoles. Nē, pastāv tikai 30 kadri/s. Biju sākotnēji vīlies, ka nav Performance Mode, bet man pārāk patīk Reja Treisinga pieskāriens :D Starp citu, arī biedram DrejzLV ir problēmas ar PS5 upgrade, taču ar diska versiju.

Ko es darīšu ar savu AC versiju, ko pirku kā PS4. :( Vēl neesmu mēģinājis atjaunināt Legion PS5 versiju. Vēl lielāks stulbums, ka progress nesaglabājas no PS4 uz PS5, kā ir atsevišķi PS4/PS5 trofeju saraksti. Sanāk nebija jēgas spēlēt uz PS4, tad turpināt spēlēt uz PS5. Viss ir jāsāk no sākuma uz PS5.

@Eking cik esmu lasījis tad problēmas ar spēles progresa pārnesi uz PS5 varot būt. Kaut kad vēlāk gan solīja ka tas būšot izdevēju rokās vai pielāgot šo fīču vai nē, pieņemu ka ar laiku tomēr lielākā daļa spēlū atbalstīs progresa pārnesi... nu vismaz ceru.... Galīgi negribas Days Gone sākt no jauna.. un vēl vecajam Spaidijam jāpiebeidz fināla DLC...

Diemžēl upgrade issue PS4 disc version uz PS5 ir globāls :( tas mani vakar tik tālu noveda, ka atradu pilnu info reddit un ubi forumos, nu neko.. jāgaida fix.