SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Iespaidi par State of Play

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 26. febr. 19:20
Iespaidi par State of Play

Iespaidi par State of Play

Pārdomas par Sony prezentāciju


Sniegšu nelielas pārdomas un iespaidus par nesen notikušo State of Play prezentāciju, ko mums laipni demonstrēja Sony 26. februāra pusnaktī pēc Latvijas laika. Prezentācija nepārsteidza, tajā nebija daudz jaunumu, un tā vairāk koncentrējās uz dažādu Indie spēļu demonstrāciju, kā arī dažādu spēļu uzlabotajām PS5 versijām. Tajā tika izrādīti arī pāris jaunumi.

Crash Bandicoot 4 (PS5)

Tātad kā pirmo demonstrēja Crash Bandicoot 4, kas iznāks uz PS5. Crash atbalstīs 4K izšķirtspēju un mērķēs uz 60 kadriem sekundē. PS5 versija atbalstīs arī kontroliera DualSense adaptīvos trigerus. Crash Bandicoot 4 iznāks šogad.

Returnal (PS5)

Tālāk demonstrēja paplašināto Returnal spēles procesu. Returnal cīņas atgādināja Mass Effect Andromeda redzētos kauju elementus, kā arī bija iepīts PT stila koridora līmenis. Izstrādāji Housemarque ir sagatavojuši roguelike citplanētiešu projektu no trešās personas skatu punkta. Returnal iznāks 30. aprīlī.

Knock Out City

Knock Out City ir kārtējais daudzspēlētāju brīnums no EA. Mani īpaši neieinteresēja tiešsaistes tautas bumba. Knock Out City iznāks 21. maijā.

Sifu (PS5, PS4 un PC)

Sifu ir pilnīgi jauna kung fu spēle, ko izstrādājuši Sloclap. Sifu tulkojumā no ķīniešu valodas nozīmē “meistars”. Būs kung fu atriebības stāsts, ko iecerējis jauns kung fu māceklis. Projekts iznāks šogad vispirms uz PS5, tad kaut kad vēlāk – PS4. Sifu ir ātra un brutāla spēle. Gaidām vairāk informācijas par šo projektu, kas iznāks arī Epic platformai.

Solar Ash (PS5, PS4)

Solar Ash iznāks šogad. To veido Hyper Light Drifter izstrādāji. Kaut kādā mērā krāsu paletes atgādina No Man's Sky krāsas, tajā attēlota sirreāla pasaule. Pagaidām grūti teikt ko vairāk par šo platforminga brīnumu, kas prasīs izcilu ātrumu un reakciju no spēlētāja.

Five Nights at Freddy's: Security Breach (PS5)

Nights at Freddy's: Security Breach piedāvā baisu un neprastu briesmu atmosfēru. Ļoti dīvains un specifisks projekts, ko novērtēs sērijas Nights at Freddy's fani.

Oddworld: Soulstorm (PS4, PS5)

Oddworld: Soulstorm būs bezmaksas PS Plus spēle aprīlī. Tā iznāks 6. aprīlī un būs pieejama PS5 un PS4.

Kena: Bridge of Spirits (PS4, PS5 un PC)

Kena: Bridge of Spirits – skaistākā un gaidītākā šīs prezentācijas spēle. Tās cīņas, apkārtējā vide atgādināja Horizon Zero Dawn. Mani aizrāva šī prezentācija. Diemžēl Kena: Bridge of Spirits iznākšanas laiks ir pārcelts uz 24. augustu.

Deathloop (PS5, PC)

Deathloop atgādināja stilīgu 007 treileri ar garu spēles procesu. Deathloop tiks izdota šī gada 21. maijā PS5 un PC. Liekas, ka neesmu Deathloop fans un negaidu šo brīnumu no studijas Arkane.

Final Fantasy VII Remake iznāks arī PS5

Nobeigumā tika parādīta Final Fantasy. FF 7 Remake (Final Fantasy VII Remake) uzlabotā versija tiks izlaista uz PS5. Strike apskatā tika minēts, ka spēles tekstūras nav labākajā līmenī. Šis aspekts tiks izlabots PS5 versijā. Tai būs arī uzlabota veiktspēja – darbosies ar 60 kadriem sekundē –, kā arī tiks pievienoti dažādi speciālie efekti kā migla vai apkārtējās vides fona tekstūras.

FF 7 Remake tiks pievienota jauna epizode un tēls Yuffie Kisarag, ar kuru varēs spēlēt Shinra Corporation misijā. FF 7 Remake papildinājumu Intergrade nevarēs izbaudīt uz PS4 – būs pieejams tikai PS5 īpašniekiem. Visi tie, kas bija iegādājušies PS4 versiju, saņems bezmaksas PS5 atjauninājumu.

Kopumā

Šodienas State of Play prezentācija nesniedza daudz pārsteigumu, bet bija cienījamā līmenī. Godīgi sakot, gaidīju ko vairāk no tās. Nedaudz sarūgtināja Kena: Bridge of Spirits iznākšanas datuma maiņa uz šī gada augustu. Gaidīsim nākamās State of Play prezentācijas. Ceru, ka turpmāk tās būs regulārākas un spēs pārsteigt vairāk. Ko jūs domājat par State of Play prezentāciju kopumā? Vai iepatikās kāda no demonstrētajām spēlēm?

Vienīgais kas mani pārsteidza bija SIFU. Priecē ka Oddworld būs PS+ spēle. Kena: Bridge of spirits biju ievērtējis kā nozīmīgu projektu jau iepriekš. Kad iznāks tad iznāks, galvenais lai nav nohaltūrēts. Ko nevarētu teikt par Solar Ash, kas tomēr atgādina vieglu haltūru ar mēģinājumu izbraukt uz 29,99 eiro cenas līmeņa sniedzot kaut kādu sirreālu, bezjēdzīgu platformas skrējienu. Noliekam blakus The Last of us part 2 un saprotam ka tur vairāk par 5 eiro vērtība nav iespējama. Par tautas bumbu vispār klusēju, ar ko tajā EA cilvēki nodarbojas, paskatoties uz grafisko izpildījumu paliek nelaba dūša.... spēle kādus 10 gadus par vēlu iznāk. Deathloop šķiet sāk mārketinga kampaņu, lai kārtējo shoot, kill, die and rise to shoot kill and die mēģinātu notirgot kā AAA spēli. Tāpat kā @Eking, mani pilnīgi neieintriģē šī spēle pat ja mēģina atdarināt James Bond stilu :)))). FF VII, atzinīgi novērtēju, ka spēles izdevēji cenšas patiešām piestrādāt pie uzlabojumiem, lai izmantotu PS5 konsoles jaudu + jauns avatārs un līmenis. PS4 Demo man patika, iespējams kaut kad spēli arī iegādāšos.

@Goodman2576 Paldies par izmēļošu komentāru, kas patika un kas nē prezentācijā. Sifu tik tiešām bija šīs prezentācijas pārsteigums. Pilnai laimei vēl dod FF VII Remake PS Plus piedāvājumā martā, tā kā droši varēsi izspēlēt PS4 versiju un lieki netērēties.

@Goodman2576 Jā, Sifu mani arī visvairāk pārsteidza =], kā arī visvairāk ieinteresēja :D .

@Eking O, palaidu garām k FF VII Remake būs PS+ martā. super. Kādam ir komentārs par VR spēli Farpoint? Attēla apraksts

@Goodman2576 Neesmu mēģinājis Farpoint, bet dzirdētas ir labas atsauksmes VR aprindās. Optimālai spēlēšanai vajag plastmasas šaujamieroča turētāju, kur likt iekšā Move, kas sarežģī visu pasākumu un piepilda mājas ar vēl vairāk drazu, ko palietosi un aizmirsīsi :( Pārdevu savu PS4, tāpēc man vajadzētu dabūt speciālu adapteru, lai VR brilles var pieslēgt pie PS5.

@genotsiid skaidrs, es saprotu ka jaunais VR priekš PS5 plānojas uz 22.gadu