SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Xbox Series S atpakošana

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 22. marts 23:56
Xbox Series S atpakošana

Xbox Series S atpakošana

Pirmie Series S iespaidi


Ievads

Nedaudz padalīšos ar konsoles Xbox Series S atpakošanas attēliem un pirmajiem iespaidiem par to. Xbox Series S galvenokārt izmantošu Microsoft ekskluzīviem un abonementā Xbox Game Pass piedāvātajām spēlēm. Xbox Series S ir vairāk paredzēta dēlam. Tā ir draudzīga konsole, kā arī Microsoft ekosistēmā ir pieejamas saistošas ģimenes spēles.

Savu veco Xbox One X februārī atgriezu Vācijas Amazon garantijas ietvaros. Amazon piedāvāja naudas atmaksu pilnā apmērā. Izvēlējos to saņemt dāvanu karšu veidā. Vācijas Amazon nesen parādījās labs Xbox Series S piedāvājums. Tādējādi, piemaksājot 70 eiro, es ieguvu jaunākās paaudzes un budžeta klases konsoli.

Pirmie iespaidi par Xbox Series S

Pirmie iespaidi ir patiešām lieliski – konsole ir kompakta, varētu pat teikt – portatīva. Iepakojums ir kvalitatīvi izveidots. Saturs – pārdomāts. Iepakojums ir glīti izstrādāts, tajā ievietota pults, HDMI un barošanas vads, kā arī pati Xbox Series S. Konsole ir iepakota baltas krāsas apdares materiālā ar zaļu uzrakstu “Power Your Dreams”.

Xbox Series S izmēru ziņā ir krietni mazāka par PlayStation 5, ja salīdzinām abu iekārtu gabarītus. Tā ir ērta un viegli pārvadājama, ko jau izmēģināju praksē.

Konsole ir baltā krāsā, un tai ir izmantota kvalitatīva plastmasa. Izskats nedaudz atgādina portatīvo plītiņu. Es izvēlējos vertikālā stāvokļa novietojumu. Xbox Series S ir tikai 275 mm garumā, 151 mm dziļumā un 63,5 mm plata vertikālā stāvoklī. To var ērti paslēpt un novietot aiz televizora.

Series S darbina pielāgots SSD 512 GB apmērā (lietotājam pieejama 364 GB krātuve). Xbox Series S izmanto SoC tehnoloģiju. Izmantojot Quick Resume jeb ātro atsākšanas iespēju, var veikli pārslēgties starp dažādām spēlēm un pietiekami ātri startēt konsoli. Xbox saskarne darbojas ātri un bez jebkādas bremzēšanas.

Xbox Series S ir Microsoft pieejamākā nākamās paaudzes konsole. Tehniskajā ziņā tā nav sevišķi jaudīga, taču savu darbu pilda godam. Xbox Series S specifikācija:

CPU: Astoņu kodolu, 3,6 GHz (3,4 GHz ar SMT) pielāgots AMD, 7 nm

GPU: 4 teraflopi ar ātrumu 1,550 GHz

RAM: 10 GB GDDR6

Kadru nomaiņas ātrums: līdz 120 kadriem sekundē

Izšķirtspēja: 1440p ar 4K palielināšanas iespēju

Diskdzinis: Nav

Krātuve: 512 GB NVMe SSD

Runājot par Xbox Series S pulti, tad tā ir līdzīga Xbox One pultij, tikai ar papildu pogu Share un citādu virzienu taustiņu dizainu. Xbox Series S pults krustiņš, spiežot to, ir diezgan skaļš un dobji klikšķ. Es dodu priekšroku vecajai Xbox One pultij, kas man liekas ergonomiska bez kaitinošām skaņām. Vecie "neoriģinālie" akumulatori ar vāciņu nav savietojami ar jauno Xbox pulti. Es izvēlējos izmantot veco Xbox One pulti. Tas ir lieliski, ka pastāv šāda atpakaļsavietošanas iespēja. Attēlā pa kreisi augšā ir vecā Xbox One pults, bet pa kreisi apakšā ir Series S pults.

Xbox Series S atbalsta staru izsekošanas tehnoloģiju, un ielādes laiki no SSD diska ir ātri. Jaunākās paaudzes Series konsole atbalsta tehnoloģijas Dolby Vision un Dolby Atmos. No pirmā acu skatiena liekas, ka 512 GB iekšējā SSD krātuve ir niecīga. Taču spēļu izmēri ir mazāki nekā lielākajam brālim Xbox Series X. Ielādēju ap 15 dažādām spēlēm, izmantojot pusi no pieejamās diska vietas. Xbox var pievienot ārējo disku, kas atbalsta tikai pagājušās paaudzes spēles. Oriģinālā SSD diska paplašināšanu šīs paaudzes spēlēm var veikt, izvēloties Seagate SSD disku 1 TB apmērā. Taču tas ir diezgan dārgs prieks – šāds SSD disks maksā aptuveni 220-240 eiro. Man pagaidām pietiek ar diska krātuves apjomu Xbox Game Pass spēlēm.

Vecākās paaudzes Xbox spēles, kuras neatbalsta HDR tehnoloģiju, var tikt automātiski uzlabotas. HDR rekonstrukcijas tehnoloģija tiek atbalstīta Series konsolēs. Microsoft pakāpeniski paplašina atbalstu vecākām Xbox 360 spēlēm un Xbox One spēlēm ar FPS uzlabošanas tehnoloģiju. Microsoft cenšas piedāvāt plašu spēļu klāstu savā abonementā Xbox Game Pass, un ar Series S piedāvā draudzīgu konsoli budžeta klasē.

Kopumā

Pirmie Series S iespaidi ir pārsteidzoši labi par konsoles kvalitāti, kopējo darbību un ātrdarbības rādītājiem. Spēļu standarta izšķirtspēja ir 1440p, strādājot ar 30-60 kadriem sekundē. Taču, sēžot 2-3 metru attālumā no televizora, es nevarēju saskatīt izteikti zemas kvalitātes tekstūras. Pieminēšu, ka Xbox Series S ir īpaši klusa un dzesēšanas sistēma darbojas nemanāmi fonā.

Es iemēģināju tādas spēles kā New Super Lucky's Tale, Forza Horizon 4, The Falconeer un The Medium. Minētās spēles izskatās pieklājīgi. Forza Horizon 4 ir redzams, ka izmantota staru izsekošanas tehnoloģija. Pirmie iespaidi par konsoli Xbox Series S ir patīkami, ko īsti nebiju gaidījis. Biju domājis, ka konsoles kvalitāte un budžeta klases izpildījums būs krietni vājāki, taču to nevaru teikt. Xbox Series S apvienojumā ar abonementu Xbox Game Pass sniedz plašu spēļu klāstu par pieejamu cenu. Kaut ko vairāk par pašu konsoli varēšu izklāstīt pēc zināma lietošanas laika.

Paldies par ieskatu. Pats arī apsveru ka varētu pēc kādiem pāris mēnešiem iegādāties, tieši tevis pieminēto ekskluzīvu un XGP dēļ, lai 1080p izšķirtspējā uz vecā TV vārētu uzkapāt Forza vai ko tamlīdzīgu. Pēc raksta sagribējās vēl vairāk :)))))

@Goodman2576 Es teiktu ir vērts iegādāties Series S. Man pazīstamais spēlmanis arī nesen pasūtīja un saņēma Xbox Series S. Pārsteigums bija liels, ka salīdzinot Outriders Demo uz Xbox Series S un PS5 viņš pat īsti starpību nejuta. Daudzas spēles ir tik labi optimizētas un izskatās patiešām labi uz Series S, ka mazā konsole ir ideāls variants ekskluzīvu un XGP dēļ. Tā ir ideāla budžeta konsole. B)

@Eking kamēr lielais Series X nav pieejams der kā laba alternatīva, ka tik beigās nepārsit pārdošanā lielo brāli. Vienīgais mīnuss protams ir mazais cietnis, un vienīgā papildus iespēja gandrīz par konsoles cenu :))) bet nu ja pieņemam ka pārsvarā izmantojama kā alternatīva, lai uz lielā ekrāna varētu izbaudīt FORZA skaistumus un citus MS ekskluzīvus, tad gan labi... noteikti iegādāšos. Starp citu kā jūs piemānījāt XGP? LV jau netiek atbalstīts, vismaz uz PS man reģionālie settingi stāv uz USA un arī konts kaut kā mistiski sasaistīts ar ASV adresi....

@Goodman2576 Jā, tieši kā alternatīvā konsole ir laba. Piekrītu, ka krātuves apjums derētu būt lielāks, bet, ja pieņem, ka iziet un izdzēš spēles, tad pilnīgi pietiek vietas. Par to XGP mānīšanu, man bija sen izveidots UK konts ap 2012. gadu, Citadeles karte un Paypal veiksmīgi strādā bez aizķeršanās. Adresi izmantoju visparastāko, kas pieejama UK. Tālāk nav bijušas problēmas ar norēķiniem MS ekosistēmā.

Ultimate XGP uzlaboju, sākotnēji nopērkot gold kartes (arī XGP standarta kartes der), tad aktivizējot Ultimate abonementu uz mēnesi, kas pārvērš Gold/XGP uz Ultimate. Piezīmēšu, ka pirms aktivizācijas der izslēgt automātisko maksājumus no kartēm, ko atkal ieslēdzot var iegūt papildus mēnesi.

Interesanti, ka mainīji Xbox Series S pulti uz veco Xbox One. Man šķiet, ka ir kas līdzīgs ar DualSense, jo man pogas dažreiz izraisa savādas skaņas :D .

Jā, domāju, ka starpība starp 2K un 4K nevari krasi manīt. Mēs jau tuvojamais robežai, ka cilvēka acs vairs nespēs redzēt atšķirību starp kadru skaitu un izšķirtspēju.

Pieļauju, ka konsole ir ne tikai maza, ērta un kompakta, bet arī klusa. Jāatzīst, ka Xbox Series S konsole ir simpātiska, kas uzrunā un uzrunās jaunus spēlētājus Xbox pasaulē.

@Eking jau pieminēja, tad es starp Series S un PS5 atšķirību vispār nemaniju, spēlēju no LG CX 55', bija dažas problēmas ar VRR uz Series S, ka rezultāta nācas atslēgt 120hz Xbox settingos, jo jāgaida LG un Xbox ielāps kas šo salabos.

Kopumā esmu ļoti apmierināts, kā secondary console dēļ Gamepass un Xbox exclusives mani ļoti apmierina, ko pamanīju, ka man arī nepatīk ka Xbox pults ļoti klikšķ pogas, bet tas pieraduma jautājums.

Paldies par Unboxing!

@Skhen Vecā Xbox One pults man bija no iepriekšējā Xbox One S palikusi, tā ir savietojama ar Xbox Series konsolēm. Sajūtu ziņā tā man patīk labāk, jo nav tās kaitinošās skaņas, spiežot krustiņu un taustiņus. Xbox Series S pulti izmantošu kā rezerves pulti un couch co-op spēlēm. Izšķirtspējas izmaiņas nevar tik krasi manīt un justi būtisku atšķirību starp 2K un 4K, acs nespēju redzēt atšķirību. Domāju, ja ieraudzīsi dzīvē Series S un paņemsi rokās, tad izmēri Tevi pārsteigs. To pat grūti izskaidrot, jo video un attēlu formātā tā izskatās krietni lielāka.

@DrejzLV Paldies par atsauksmi, esmu arī ļoti apmierināts ar konsoles Xbox Series S konsoles iegādi.

Lai gan ja par tām atšķirībām tā padomā, mēs jau vēl tādu kārtīgu AAA NEXT GEN spēli neesam redzējuši :)))))))))... tad jau tikai varēs tā pa īstam novērtēt... pagaidām ir tikai last gen + Ray Tracing.. bet real nextGen manuprāt vēl nav, ja protams neskaita Astro`s Playroom :)))

@Goodman2576 Es arī vēlos cerēt, ka tas, kas ir bijis līdz šim, nav bijušas patiesas next-gen spēles. Pagaidām kārtīgu ray-tracing esmu izbaudījis tikai uz Spider-Man: Miles Morales.

@Skhen ļoti interesanti būs paskatīties kas notiks ar RETURNAL, jo tas ir gan PS5 ekskluzīvs gan arī jaunās paaudzes spēle jo uz PS4 nebūs pieejams. Te jābūt kvalitatīvai atšķirībai.