SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Mana Xbox One X lietotāja pieredze

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 18. okt. 18:25
Mana Xbox One X lietotāja pieredze

Mana Xbox One X lietotāja pieredze

Iespaidi par tagadējās paaudzes jaudīgāko konsoli


Mans ceļš līdz Xbox One X iegādei

Man kādus divus gadus bija īpašumā konsole Xbox One S. Ar tās pirmajiem iespaidiem reiz dalījos Strike žurnālos. Jau sen vēlējos uzspēlēt Gears 5 un Forza Horizion 4 augstākā kvalitātē uz Xbox One X, jo tas ir aptuveni četras reizes jaudīgāks par S modeli.

Augusta vidū pēkšņi parādījās labs piedāvājums Vācijas Amazon iegādāties Xbox One X 1 TB refurbished versiju par nedaudz mazāk kā 200 eiro. Papildus piegāde uz Latviju izmaksāja 28 eiro. Pēc pasūtījuma veikšanas, kā arī pēc piecu dienu gaidīšanas, kurjers pieveda paku pie pašām mājas durvīm. Bija tikai formāli jāparakstās elektroniskajā planšetē, un lieta darīta — pasūtījumu jau turēju rokās. Liels bija mans pārsteigums, ka, verot vaļā sūtījumu, Xbox One X bija jauna un neatpakota, acīmredzot tie bija Amazon nepārdotie krājumi. Ar šī internetveikala servisu man ir bijusi tikai pozitīva pieredze.

Konsole Xbox One X ir melnā krāsā un ar melnu pulti. Komplektā vēl ietilpa viens mēnesis abonementa Xbox Ultimate Pass, Duracel baterijas, kā arī pamācība, kā konsoli pieslēgt TV. Komplekts askētisks, bet visa komplektācija izskatās kā nākas. Pieminēšu, ka Xbox One X kastei bija nedaudz iesisti stūrīši. Tas bija salīdzinošs nieks, jo iepakojums un saturs bija nelietots un svaigs. Savu Xbox One S pārdevu par patīkamu cenu labam draugam un spēļu biedram, kurš savukārt to nodeva lietošanā bērniem.

Xbox One X uzstādīšana un inicializācija

Xbox One X uzstādīšana ir gaužām vienkārša un ļoti intuitīva: atgādina Windows pirmreizējo palaišanu. Pirmkārt, ir jāpieslēdz tīkls, lai lejupielādētu atjauninājumu aptuveni 3 GB lielumā. Otrkārt, ir jāreģistrē jauns konts vai jāizmanto esošais. Uzstādīšanas process ilgst aptuveni 15–20 minūtes. Tālāk var pilnvērtīgi izmantot konsoli ar jau nesen atjaunināto lietotāja interfeisu. Galvenie saskarnes jaunumi – tagad var skaidri redzēt, vai spēle ir iekļauta abonementā Ultimate vai ir iegūta ar Gold, vai tā ir iegādāta.

Atbilstošu uzrakstu var redzēt pie pašas spēles ikonas. Tāpat var iegūt informāciju, kuras Xbox Game Pass spēles drīzumā atstās ikmēneša abonementu. Vēl ir virkne iespēju, kā spēli var ne tikai abonēt, bet arī, kā to iegādāties. Savukārt dažādas izvēlnes ir iespējams brīvi pielāgot savām vajadzībām. Sīkāk neiztirzāšu lietotāja saskares uzlabojumus, ko var aplūkot video zemāk.

Atšķirībā no Xbox One S lietotāja izvēlnes strādā plūstoši un nekas nebremzē. Tā tam ir jābūt pēc noklusējuma, ka lietotāja saskarne darbojas bez acīmredzamām aizturēm. Tālāk seko interesantākā daļa, kur uz jaudīgās konsoles izmēģinu dažādas spēles.

Dažādu spēļu testēšana uz Xbox One X

Izpētīju dažādus projektus, kuri pieejami uz Xbox One X. Es mēģināju uzspēlēt dažādas spēles un salīdzināju ar iepriekšējo Xbox One S pieredzi. Kopumā ar Xbox One X sniegumu esmu ļoti apmierināts. Zemāk ir īsi aprakstīti mani iespaidi par katru no testētajām spēlēm.

Forza Horizon 4

Vispirms iemēģināju Forza Horizon 4, kas izskatās krāšņi un atbalsta divus režīmus – Quality Mode ar 4K (3840 x 2160) izšķirtspēju un 30 kadriem sekundē un Performance Mode ar 60 kadriem sekundē. Forza Horizon 4 ir precīzi modelēta ar fotoreālistisku atainojumu. Spēles četras sezonas sniedz dažādu braukšanas pieredzi atšķirīgos gadalaikos Lielbritānijā. No pavasara līdz ziemai ir atšķirīga ceļa kvalitāte, lapotne, debess, protams, braukšanas fizika mainās atkarībā no laika apstākļiem. Forza Horizon 4 pašreiz ir mana iecienītākā braukšanas spēle, kas izskatās fantastiski uz Xbox One X. Zemāk ir kadrs no Forza 4 Lego papildinājuma, kurā Lego pasaule ir atainotā klucīšu formās.

Gears 5

Gears 5 izskatās lieliski un darbojas plūstoši uz Xbox One X. Manuprāt, tā ir skaistākā Xbox One ekskluzīvā spēle. Labā ziņa ir tā, ka Gears 5 izskatīsies lieliski neatkarīgi no tā, ar kuru Xbox One versiju jūs to spēlēsiet, taču Gears pilnībā izmanto Xbox One X pieejamo jaudu. Tā solās būt vēl skaistāka uz drīzumā gaidāmās konsoles Xbox Series X, kur, visticamāk, darbosies ar 120 kadriem sekundē. Pašreiz esmu izgājis aptuveni pusi Gears 5 stāsta, visdrīzāk izveidošu Gears 5 apskatu.

Devil May Cry 5

Savu laiku veidoju Devil May Cry 5 apskatu. Toreiz to spēlēju uz konsoles Xbox One S. Jau tad izskatījās lieliski, taču jāatzīst, ka Capcom ir paveikuši neticamo — Devil May Cry 5 strādā 4 K izšķirtspējā ar 60 kadriem sekundē. Ir pievienoti dažādi apgaismojuma efekti un atspīdumi. Man pat bailes iedomāties, kā izskatīsies Devil May Cry 5 Special Edition uz PlayStation 5 un Xbox Series X. Jebkurā gadījumā grafika jau tagad ir teicama. Devil May Cry 5 kadru skaita uzlabojums ir izšķirošais, jo tomēr tas ir slešeris un ir svarīgi 60 kadri sekundē.

Ori and the Will of the Wisps

Šī gada aprīlī apskatīju Ori and the Will of the Wisps, galvenie iebildumi bija, ka spēle iebremzē un dažbrīd ir aiztures līdz pat dažām sekundēm, kas platformerim ir nepieļaujami. Spēle izskatās brīnišķīgi — nekas vairs nebremzē, tā strādā plūstoši, un mazais gariņš lēkā un kustas plūstoši. Uzlabojumi ir acīmredzami uz Xbox One X.

Quantum Break

Quantum Break nestrādā pilnā 4K izšķirtspējā, bet nebremzē. Tā tiek iekšēji renderēta izšķirtspējā 1440p un izstiepta līdz 2160p. Jūtams, ka spēle darbojas ar 30 kadriem sekundē, taču izskatās mūsdienīgi. Quantum Break ir slavena ar to, ka ļoti bremzēja un strādāja nestabili izdošanas laikā uz Xbox One.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 neizmanto dinamisko izšķirtspējas mērogošanu nevienā Xbox konsolē. Spēle tiek pilnībā atainota 4K formātā uz Xbox One X. Man vienkārši atkārās žoklis, to ieslēdzot uz jaunās konsoles. Visas tās nianses, detaļas, apgaismojums, modeļu atainojums! Red Dead Redemption 2 strādā lieliski un plūstoši uz Xbox One X. Tā ir viennozīmīgi iespaidīgākā un grafiski skaistākā spēle šai konsolei.

Kopējie Xbox One X lietošanas iespaidi

Kopumā esmu apmierināts ar Xbox One X pirkumu. Esmu konsoli izmantojis jau aptuveni pusotru mēnesi. Esmu gandarīts par pašu ierīci, kā arī pieejamajām spēlēm abonementā Xbox Game Pass. Konsole ir klusa, un dzesēšanas sistēma strādā nevainojami, dizains ir ergonomisks, un pults šķiet ērta rokās. Baterijas gan nomainīju pret lādējamiem akumulatoriem, lai pulti var uzlādēt ar pie konsoles pievienotu USB kabeli.

Ierīce darbojas stabili, nekādas kļūdas vai bremzēšanas neesmu manījis. Spēles strādā plūstoši. Lieliski, ka iepriekšējo tajās saglabāto progresu var iegūt no mākoņa. Vienkārši palaižot spēli, tiek no interneta lejupielādēti dati, ja kaut reizi uz kādas konsoles spēle ir darbināta iepriekš. Xbox One X galvenokārt iegādājos, lai varētu nesteidzīgi izspēlēt Xbox One ekskluzīvus un citus Xbox Game Pass pieejamos projektus. Xbox Series S vai Xbox Series X pašreiz nav plānots iegādāties tuvākajā laikā. Nākamās paaudzes lielākie ekskluzīvi un vērā ņemamie jaunumi ir gaidāmi tikai nākamā gada pavasarī.

Ha :) esmu tas, kura Eking One S devās pie bērniem. Pats tagad pārgāju uz One X un konsoli pa divām dienām kopš iegādes esmu iemēģinājis uz Forza 4 un 7, Gears 5, Sea of Thieves, u.c. Xbox ekskluzīviem. Kopumā esmu ļoti apmierināts, bet par cik man iepriekš bija PS4 Pro, tad lielu pārākumu grafisku neizjutu starp abām konsolēm. Iespējams pēc PS5 saņemšanas atstāšu One X kā backup variantu izspēlēt gamepass spēles/xbox ekskluzīvus, vai arī šķiršos no One X uz Series S ar skatu uz nākotni, jo Xbox plāno vairākas apstiprinātas ekskluzīvās spēles supportot uz jaunajām konsolem Series S un X nevis One.

@Eking vai tev ir pieredze arī ar Game Pass for PC? Man svarīgākais būtu lai jaunā Series X man darbotos uz PC izveidotais profils.

@DrejzLV Paldies par detalizēto komentāru un padalījies ar savu pieredzi. @Goodman2576 Man ir pieslēgts Game Pass arī pie PC, galvenokārt Age of Empires II: Definitive Edition dēļ. Jā, profils darbojas gan uz Xbox, gan uz PC. Vienīgo problēmu manīju, ka dažas spēles nevar novilkt uz PC un ir nesaprotama kļūda. Man bija problēmas ar GRIS, ko vēlējos uzspēlēt uz PC. Taču teorētiski visam ir labi jāstrādā — PC izveidotam profilam ir jāstrādā uz Xbox Series X.

@Eking super... Jā pagaidām pilnīgi oficiāli ir spēles kuras ir uz XBOX bet nav uz PC... Beidzot FORZA motorsport 7 ir uz PC... nu riktīgi laba, es tagad esmu pamatīgi ar to aizrāvies :)... PS pievienoju dažus sīkus video pie SW Squadrons apskata.

@Goodman2576 Lieliski, prieks dzirdēt, ka papildināji SW Squadrons apskatu. Es arī vēlos uzspēlēt Forza 7, noteikti ievērtēštu to.