SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Jaunā Rocksmith būs jāabonē

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 16. jūn. 22:52
Jaunā Rocksmith būs jāabonē

Jaunā Rocksmith būs jāabonē

Ubisoft nu piedāvās apgūt ģitārspēli... par ikmēneša maksu.


Kā jau droši vien jebkurš ar vismaz minimālu interesi par videospēlēm zina, nesen Losandželosā notika industrijas nozīmīgākais ikgadējais pasākums E3 jeb Electronic Entertainment Experience (nevis Expo kā agrāk). Pirmais izdevējs, kas prezentēja savus jaunumus, bija Ubisoft ar pārraidi Ubisoft Forward.

Neskaitot svaigu Mario + Rabbids daļu (izskatās Switch standartiem neticami labi) un Riders Republic (atgādina Steep, bet ar interesantu kalnu riteņbraukšanu), iepriekš neredzētu spēļu bija maz. Mani personīgi patiesi ieinteresēja tikai Rocksmith+.

Kāpēc? Nu jau gadu ar spēlēm īpaši neaizraujos, taču Rocksmith 2014 ir viena no retajām lietām, ko vēl mēdzu kaut cik regulāri palaist. To pie dzīvības turēja iknedēļas jaunu dziesmu DLC. Diemžēl pagājušā gada aprīlī Ubisoft izlaida spēles pēdējo papildu satura paku, paziņojot, ka strādā pie jauna projekta. Beidzot zinām, kas tas ir.

Rocksmith+ seko savām priekštecēm, piedāvājot spēli, kas ļauj pieslēgt datoram/konsolei īstu ģitāru vai basģitāru, tad apgūt populāras dziesmas vai jaunas tehnikas un slīpēt esošās. Jūs varat krietni pacelt savas muzikālās prasmes, ja jums jau kāds dzīvē ir parādījis, kā pareizi turēt rokās instrumentu. Ļoti noderīgs produkts tādā ziņā.

Galvenā izmaiņa, ko ievieš Rocksmith+, ir abonēšanas maksa. Sākuma cenas un nopērkamu DLC vairs nebūs. Pakalpojums maksās € 14,99 mēnesī, € 39,99 par trīs mēnešiem vai € 99,99 gadā. Spēles saturs tiks regulāri papildināts ar jauniem skaņdarbiem, rīkiem un pamācībām. Pagaidām neko detalizēti par dziesmām un vingrinājumiem nezinām, bet diezgan labu priekšstatu par gaidāmo sniedz reklāmas video (zemāk).

Otrs lielais jaunums ir instrumenta pieslēgšana. Iepriekš bija jāizmanto Ubisoft oficiālais USB uz 6,3 mm vads Real Tone Cable. Tā kā nu mārketinga materiālos ir liels uzsvars uz akustisko ģitāru, pirmais audio komunikācijas variants ir viedtālruņa savienošana ar PC/konsoli. Lietojot mobilās ierīces mikrofonu, tiek uztverta ģitāras vai pastiprinātāja skaņa. Ja vēlaties, varat turpināt izmantot veco Real Tone Cable, saglabājot iespēju apstrādāt skanējumu ar efektiem, taču beidzot spēle draudzēsies arī ar ārējām skaņas kartēm, aizvācot vajadzību pēc speciālā vada.

Citādi Rocksmith+ izmantos “pierādīto Rocksmith metodi”, tātad tās pašas pamatsistēmas, uz kā turas iepriekšējās divas sērijas daļas. Taču var noprast, ka ar mākslīgo intelektu tiks vairāk analizēta lietotāju spēlēšana un gaume, lai ieteiktu jaunas dziesmas un tehnikas, pie kā piestrādāt. Pastāvīgs interneta pieslēgums būs obligāts.

Pāris nelieli papildinājumi – tablatūras iespēja tiem, kuriem notis ērtāk ir lasīt pēc cipariņiem, nevis slīdošajiem grafikiem, MIDI atskaņošana (šo funkcionalitāti nesapratu), atskaņošanas saraksti, pamācības video (acīmredzot izvērstāki par Rocksmith 2014 piedāvātajiem), plašākas sociālās iespējas un Rocksmith Workshop, kas piedāvās taisīt savus aranžējumus Ubisoft licencētajām dziesmām (radīt vai importēt savas nevarēs).

Izdošanas datumi pagaidām nav zināmi, taču datora versija tiek solīta šovasar un konsoļu variants – rudenī. Pirmo reizi sērijas vēsturē Rocksmith būs pieejama arī mobilajiem telefoniem, taču tur izdošanas laiks ir vēl nekonkrētāks – to be announced timing. Kamēr gaidām pilno produktu, ir iespējams pieteikties slēgtajam bēta testam uz PC.

Mans viedoklis par Rocksmith+? Nepatīk biznesa modelis. Es labprātāk nopērku tās dziesmas, kuras vēlos spēlēt, nevis maksāju katru mēnesi par visu, bet beigās nepaturu neko. Bezsaistes režīma trūkums ir liels mīnuss, manuprāt. Toties patīk ideja par mobilo versiju. Diemžēl ir jāpielāgojas vai jāiztiek bez jaunas Rocksmith... Spriežot pēc YouTube video īkšķīšiem, daudzi citi arī nav līdz galam apmierināti ar sērijas jauno virzienu.