SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Pašmāju spēlei The Case of the Golden Idol būs demo oktobrī

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 18. sept. 11:22
Pašmāju spēlei The Case of the Golden Idol būs demo oktobrī

Pašmāju spēlei The Case of the Golden Idol būs demo oktobrī

Spēļu izstrādātāji no Latvijas mēģina iekarot pasaules tirgu, piedāvājot kaut ko jaunu dedukcijas datorspēļu nozarē.


Šogad spēļu izplatīšanas platformas Steam Next festivālā, kurš noritēs no 1. līdz 7. oktobrim, latviešu studija Color Gray Games piedāvās demonstrācijas versiju spēlei The Case of the Golden Idol. Tās autoru ambīcija ir ļaut spēlētājiem iejusties detektīva lomā, ko šobrīd, autoruprāt, ir sasniegušas tikai nedaudzas spēles, piemēram, Her Story vai Return of the Obra Dinn.

The Case of the Golden Idol notikumi risinās 18. gadsimtā. Spēlētāja uzdevums ir konstatēt pierādījumus, lai pēc tam rekonstruētu noslēpumainu nāvju apstākļus. Spēles vizuālais noformējums apvieno agrīno 90. gadu point and click adventure spēļu estētiku ar autoru individuālo stilizāciju. Spēles demo versiju jau ir augsti novērtējuši veiksmīgi dedukcijas spēļu nozares izstrādātāji.

Lukass Poups, spēļu Papers Please un Return of the Obra Dinn autors, izsakās par The Case of the Golden Idol atzinīgi: “Fantastiska vizualizācija, lieliskas mīklas un gandarījumu nesošs, metodisks spēles process. Izbaudīju katru spēles minūti un gribu spēlēt vēl.”

The Case of the Golden Idol tiek veidota spēlētājiem, kuri vēlas risināt mistērijas savā tempā bez steigas un laika ierobežojumiem. Vienlaikus spēle nav viegla, un autori nebaidās ļaut spēlētājiem pašiem visu izdomāt, nesniedzot nekādus padomus. Katrā no stāsta nodaļām spēlētāji var pamazām veidot savas teorijas par to, kas ir noticis nozieguma vietā, un tad tās pārveidot, atrodot jaunus pierādījumus. Atslēdzot jaunas nodaļas, spēlētājiem pamazām atklāsies lielāks stāsts, kuru pašiem arī jāspēj salikt kopā.

Andrejs Kļaviņš, viens no spēles autoriem, saka: “Mēs noteikti vēlējāmies radīt nostaļģiskas sajūtas cilvēkiem, kas ir spēlējuši vecās piedzīvojumu spēles, bet vienlaikus piedāvāt kaut ko oriģinālu pašā spēles procesā.”

The Case of the Golden Idol iznākšanas datums ir sagaidāms tuvākajā nākotnē, bet tikmēr interesenti var pievienot to savam potenciālo pirkumu sarakstam spēles Steam lapā un sekot tur līdzi jaunumiem.

Par spēļu studiju Color Gray Games

Color Gray Games tika dibināta 2021. gada sākumā, kad brāļi Andrejs un Ernests nolēma, ka varētu atkal pamēģināt izmantot savu daudzgadējo pieredzi spēļu izstrādē un izveidot spēli, kas sniegtu gan radošu piepildījumu, gan būtu ar peļņas potenciālu. The Case of the Golden Idol ir šīs studijas pirmā spēle.

Andrejs ir spēļu dizainers un IT produktu vadītājs. 2010. gadā Andrejs līdzdibināja un vadīja spēļu studiju Next Level, kura izdeva vairāk nekā 10 sociālās un mobilās spēles Latvijā un ārzemēs. Smēlies pieredzi 4 gadus izglītības tehnoloģiju jaunuzņēmumā Edurio, Andrejs nolēma atgriezties spēļu industrijā un izmēģināt roku neatkarīgo spēļu izstrādē.

Ernests ir karikatūrists žurnālā IR un gleznotājs ar bagātu izstāžu pieredzi Latvijā. Taču viņa patiesā aizrautība ir radošā izpaušanās datorspēļu formā. Ernests ir piedalījies vairāk nekā 20 māksliniecisko un komerciālo spēļu projektos.