SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apskats: NBA 2K22

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 20. sept. 19:53
Apskats: NBA 2K22

Apskats: NBA 2K22

Jaunākā basketbola simulācija ir klāt


Ievads

NBA 2K šogad ir piedzīvojusi strukturālas izmaiņas. Sērijas jaunākajā daļā ir pārstrādāts karjeras režīms, pilnībā pārveidota mešanas fizika, salīdzinot ar NBA 2K21. Savukārt tādi režīmi kā MyTeam vai MyNBA ir palikuši bez īpašām izmaiņām. Patiesība ir tāda, ka viss ir atkarīgs, ko spēlētājs pats vēlas iegūt no NBA ikgadējās basketbola sporta simulācijas. Aplūkosim tuvāk izmaiņas, ko piedāvā NBA 2K22. Šī gada basketbola spēli apskatīju uz konsoles Xbox Series X.

Karjeras režīms

Lielākās izmaiņas ir skārušas tieši karjeras režīmu. Jaunais spēlētājs tajā ir sociālo tīklu sensācija ar simtiem tūkstošu sekotāju. Viņš profesionāli basketbolu ir spēlējis pāris gadus. Varonis tiek saukts par MP, kuram karjeras sākumā ir jāizlemj, vai doties spēlēt universitātē, G līgā vai pieteikt savu kandidatūru NBA draftam. Jaunajam censonim karjeras veidošanā palīdz harizmātisks padomdevējs vārdā Rikijs. Galvenās cīņas notiek ne tikai basketbola laukumā, bet arī par un ap basketbolu saistītās jomās.

Tagad karjeras režīma darbība risinās virtuālā pilsētā, kurā ir jāpilda daudz un dažādi uzdevumi. Pilsēta ir sava veida smilšu kaste, kurā izveidojat personāžu un pildāt prasības. Liela daļa no aktivitātēm ir basketbola spēlēšana pilsētā, veicot dažādus praktiskos un fiziskos izaicinājumus. Spēlētājs attīsta sevi ne tikai basketbola jomā, bet ir arī sava veida kultūras, modes un mūzikas ikona.

Pilsēta ir nosēta ar aktivitātēm, izaicinājumiem un dažādiem uzdevumiem. RPG elementi ir iestrādāti diezgan plaši. Spēlētājam ir jāpilda obligātas aktivitātes, kā treniņi, sarunas ar kluba vadību un dažādiem aģentiem. Tādējādi, lai kļūtu par NBA superzvaigzni, ir ne tikai cītīgi jātrenējas un jāattīsta basketbola prasmes, bet arī jāveido savs apģērba un mūzikas zīmols.

NBA 2K22, kā jau visās iepriekšējās sērijas spēlēs, ir jābūt vienmēr pieslēgtam internetam jeb always-online. Karjeras režīma vistuvākā analoģija ir The Division, kuras karte ir nosēta ar dažādām aktivitātēm. Pilsētā pārvietojas liels vairums arī citu spēlētāju, ar kuriem tiešā viedā tā īsti nevar mijiedarboties.

Pašam spēlētājam ir jāpārvietojas ar kājām, skrituļdēli, BMX vai mazu mašīnu, ko sākumā nemaz nevar iegūt. Pilsēta ir salīdzinoši liela, bet tajā nav sevišķi jautri ceļot. Pārvietošanās pa pilsētu ir lēna, tā vairāk ir kā laika kavēklis. Taču bez obligāto aktivitāšu pildīšanas nemaz nevar iztikt. MP jātrenējas un jāspēlē NBA spēles, kā arī jāpilda noteiktas karjeras aktivitātes ārpus laukuma. Jaunajam spēlētājam ir jākļūst par influenceru jeb ietekmētāju, kurš sadarbojas ar noteiktiem zīmoliem gan modes, gan sporta jomā. Tādi brendi kā Nike vai Adidas ir daļa no basketbola kultūras. Tādējādi karjeras galvenais akcents tiek likts uz dažādām ar basketbolu saistītām aktivitātēm.

Kopumā NBA basketbola simulācija ir labā līmenī. Piemēram, NBA sporta spēļu laikā spēlētājam tiek atvēlētas ap 4-5 minūtēm spēles laika atkarībā no ranga un drafta vietas. Manam spēlētājam ar rangu virs 60 karjeras attīstība ir jūtama sevišķi lēna. Galvenajam varonim ir daudz vairāk jāspēlē, jātrenējas nekā NBA 2K21 un jākrāj valūta VC, ko var arī iegūt, protams, par reālo naudu. Kā jau minēju, galvenās cīņas risinās ārpus basketbola laukuma, spēles intervijās ir jāpiedomā pie teiktā, lai vairotu fanu, organizācijas un atbalstītāju loku. Daži sižeta līkloči gan neliekas reālistiski, un stāsts dažbrīd netiek uztverts nopietni tā vietā, lai vienkārši spēlētu basketbolu. Ja pilsēta un karjeras režīms neliekas saistošs, tad, kā jau iepriekšējās daļās, ir pieejamas daudzas citas basketbola aktivitātes.

NBA 2K22 galvenie uzlabojumi

Spēles process ir pietiekami labā līmenī. NBA 2K22 ir piestrādāts pie uzlabotas aizsardzības un metiena fizikas. NBA spēles laukumā spēlētājs tiek pārvaldīts plūstoši un spēlētāju kustības ir dinamiskas. Aizsardzība šķiet stingrāka un precīzāka, kas ļauj labāk nosegt uzbrukumu, bet vienlaikus var viegli palaist garām pretinieku, kas var bez grūtībām gūt punktus. Piemēram, savu spēlētāju attīstīju ar labākām aizsardzības spējām. Aizsardzībā spēlētāju var vieglāk pārvaldīt aizsardzības zonās nekā tas bija NBA 2K21, kad apskatā minēju, ka visgrūtāk man klājās tieši aizsardzībā.

Savukārt uzbrukumā kustības liekas atsaucīgas, ir vieglāk pārvaldīt bumbu. Ir pieejamas jaunas kustības un metienu animācijas, kā metiens pēc bumbas pieskāriena jeb jump shoot, kā arī pēc dažādām driblēšanas kustībām. Tās man pašam vēl jāapgūst spēles gaitā.

Savukārt vislielākās izmaiņas ir skārušas metienu, kas ir dinamisks un atkarīgs no spēlētāja prasmēm, izturības un segšanas intensitātes. Tagad spēlētājam ir precīzi jātrāpa metiena brīdī starp diviem kustību stabiņiem, jāatrod optimālais metiena brīdis un pozīcija. Grūti izteikt vārdos, jo metiens tiešām jāsajūt individuāli pēc situācijas un metiena kvalitātes. Savukārt NBA 2K22 ir grūtāk izpildīt bumbas triecienus grozā un alley-oops. Tas padara spēli baudāmāku un taktiskāku, kas vienlaikus nozīmē mazākas iespējas kļūdīties.

Grafiski vislabāk ir nostrādātas kustības, un sejas animācijas ir lieliskas. Tā gan basketbola spēles laikā, gan dialogu gaitā sejas animācijas un kustības izskatās reālistiskas. Ievēroju vēl vienu uzlabojumu: komentētāji spēles laikā ir ierunāti augstā līmenī. Piemēram, viņi pat pieminēja NBA aizpagājušās sezonas Orlando burbuli un tekošās sezonas maiņas, kas izklausījās pavisam ticami.

Citi NBA režīmi

Režīms MyTeam, kā vienmēr, ir kopija no pagājušā gada, kas ietver spēlētāju kartīšu krāšanu un ir nesabalansēts ar vēlmi no spēlētāja iegūt papildu līdzekļus. Mēģināt brīvi spēlēt bez papildu pirkumiem šeit ir šausmīgi, kartīšu atbloķēšanas temps ir lēns. Režīms MyTeam ir paredzēts, lai piespiestu spēlētājus tērēt reālās pasaules naudu. Pārsteigumu mehānismi nekur nav pazuduši. MyTeam nav īsti mainījies. Mazās izmaiņas skar, ka var paņemt komandas no tekošās sezonas, ne tikai pievienot jaunus spēlētājus.

Tāpat ir pilnveidots W_NBA_ kā atsevišķs, patstāvīgs sieviešu basketbola režīms. Tas nekoncentrējas uz blakus aktivitātēm kā karjeras režīmā.

Kopumā

Visual Concepts komanda ir uzlabojusi dažādus spēles mehānismus, pilnveidojot bāzes NBA spēli. Izmaiņas ir lielākas nekā iepriekšējo gadu NBA 2K spēlēs. No galvenajiem uzlabojumiem ir jāmin metiena fizika, perimetra aizsardzības uzlabojumi un iespēja bloķēt metienus. Manuprāt, ir pilnveidota spēlētāja kustība bez bumbas, lai atrastu brīvo metienu. Spēle sniedz mazus apbalvojumus par optimālas pozīcijas izvēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. NBA 2K22 spēlētāju modeļi izskatās lieliski gan laukumā, gan ārpus tā.

Lielāko lēcienu ir piedzīvojis karjeras režīms ar atvērto pilsētu, kas savā ziņā šķiet tukša, un tajā nav tik jautri pārvietoties. Jaunie RPG elementi un kvestu sistēma liek spēlētājam ilgāku laiku pavadīt atvērtās pasaules pilsētā. Taču NBA 2K22 mazāk atalgo spēlētāju ar virtuālo naudu, kā arī, jau tuvojoties lielākiem karjeras attīstības līmeņiem, ir jāpieliek lielākas pūles attīstībai. Vizuāli, animācijas un spēlēšanas ziņā NBA 2K22 izskatās lieliski. Taču no otras puses skatoties, NBA 2K22 ir pievienota nevajadzīga atvērtā pasaule un bezjēdzīgas papildu aktivitātes, kā pārvietošanās apkārtējā pasaulē vai zīmolu attīstīšana. Kopumā NBA 2K22 ir izstrādāta labā līmenī un tajā ir pietiekami daudz jaunievedumu.

Nobeigumā vēlētos īpaši pateikties Gamestar un 2K Sports par apskata koda nodrošināšanu.


Apskatīta versija: Xbox Series X
Izdošanas datums: 2021. gada 10. septembris
Izstrādātājs: Visual Concepts
Izdevējs: 2K Sports
Žanrs: Sports
Režīmi: vienspēlētāja, daudzspēlētāju
Platformas: PC, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch

speeleejot 2k22 uz ps5 konsole meedz regulaari kreshot :(

visaadi citaadi super geims

Kā ar Porziņģi, vai stati uzlabojušies vai nē?

@Goodman2576 Porziņģim stati ir pasliktinājušies. Porziņģis novērtēts kā astotais labākais eiropietis NBA 2K22. Viņa šī gada reitings ir 84, iepriekšējā gada reitings bija 87. Kristapa reitings visaugstākais bija 2018./19. gadā, kad tika novērtēts ar reitingu 88. Savukārt viņa komandas biedra Lukas Dončiča reitings ir 94.