SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Nedēļraksts 2-3/22

Goodman2576Goodman25762022. g. 23. janv. 23:34
Nedēļraksts 2-3/22

Nedēļraksts 2-3/22

Janvāris iet uz otro pusi, un parādās pirmās vētras un jaunās 22. gada spēles.


Šoreiz atkal viens rakstiņš divās nedēļās, jo īsti nesanāca neko kārtīgi uzspēlēt 2.nedēļā un arī nebija nekā jauna TV seriālos, ar ko padalīties. Tad nu tā arī turpmāk darīšu, ja varēšu padalīties sajūtās, tad rakstīšu katru nedēļu, ja nē tad apvienošu divas vienā. Nu lūk, sākšu šoreiz ar TV seriāliem un to, ka pabeidzu Expanse pēdējo sesto sezonu. Tiesa gan ir cerības, ka būs kāds spin-offs, jo vēl esot vismaz trīs grāmatas ko ekranizēt un, iespējams, tik plašu universu var apspēlēt vēl ar kādiem interesantiem notikumiem. Arī nobeigums tā kā atstāj iespēju turpinājumam. Kopumā seriālu vērtēju, kā vienu no visu laiku labākajiem un reālistiskākajiem Sci-Fi TV seriāliem par kosmosa tēmu.

Attēla apraksts

Tad Netflix piesaistīja manu uzmanību ar pavisam jaunu seriālu Archive 81. Ja jums patīk ar mistiku apvīts šausmu trilleris, tad noteikti iesaku. Svarīgi piebilst, ka te nav pārforsēts, ne ar šausmu elementu, ne ar specefektiem, līdz ar to TV sērijas ir sasniegušas tādu ļoti labu psiholoģisku slieksni (treshhold), kas jūsos notur spriedzi, bet arī pārāk nenobiedē.

Vēl otrās nedēļas nogalē atgriezos pie Robinsonu ģimenes piedzīvojumiem seriālā Lost in Space, kas lai arī ir gana bērnišķīgs, tomēr dažreiz tieši tik viegls un kvalitatīvs skatāmais, lai labi pavadītu vakaru. Tagad pie spēlēm. Kā jau teicu, tad 2.nedēļā faktiski neko nespēlēju, laikam drusku uzbraucu FH5. Tikmēr kārtējais spēļu birums notika Game Pass servisā. No visa piedāvātā izmēģināju tikai The Annacrusis, kas ir tāds co-op šaujamgabals, kurā jāiznīcina milzīgs daudzums ar citplanētiešiem, kas okupējuši kosmisko staciju. Spēle vēl ir izstrādes stadijā, tāpēc pilnībā visas iespējas vēl neesot, dizains ir tādā 70. gadu disko stiliņā. Izmēģinot tieši kosmiskās stacijas līmeni likās diezgan jautri, bet nu atkal jāsaka pēc kāda laika zūd jēga un prasās pēc kaut kāda sižeta, bet kopā ar draugiem, varbūt arī laba laika nosišana. No lielākām spēlēm Game Pass vēl piedāvā Hitman triloģiju un Mass Effect Legendary Edition, un protams kaudzi indie spēļu.

Attēla apraksts

3.nedēļa iesākās ar ziņu, ka Microsoft pērk Actizion-Blizzard par prātam neaptveramu summu 68,7 Miljardiem dolāru, par ko mums arī strike.lv noziņoja @Eking un jau paspējām apmainīties viedokļiem. Vai tas ir labi vai slikti to rādīs laiks, manuprāt, pārāk liela konsolidācija zem viena saimnieka nekad nav labi gala patērētājam, tomēr, ņemot vērā, cik toksiska bija kļuvusi Activision vadība, varbūt šis scenārijs būs uz labu. Katrā ziņā Game Pass saņems daudz jaunu spēļu un uz palikšanu 😊.

Attēla apraksts

Iemēģināju arī Ubisoft jaunāko veikumu Rainbow 6 Extraction. Saprotu, ka strike.lv drīzumā būs pilnvērtīgs apskats no @Marex.K, tāpēc pieminēšu tikai to, ka spēlē nav sižeta līnijas, bet var spēlēt co-op misijas vienatnē. Tas gan ir visai grūti, jo spēle balstīta uz sadarbību starp spēlētājiem. Grafika Ubisoft iepriekšējo spēļu līmenī, bet pārējais nav domāts man kā SP cienītājam. Tiku arī pie The Settlers slēgtās Betas-testa versijas. Pagaidām tikai iemēģināju, bet spēle ir ieturēta pazīstamajā stilā, protams ar mūsdienīgu grafiku un patīkami atjaunotām animācijām. Vēl paspēlēšu, un tad varbūt varēs ko plašāk uzrakstīt, ja vispār tas man ir atļauts beta-testēšanas laikā 😊.

Attēla apraksts

Nedēļas nogalē atkal uzspēlēju The Last Of Us 2, sasodīti laba spēle, gribas to izbaudīt lēnām un pamatīgi, jo skaidrs, ka tik ātri kādu tikpat kvalitatīvu spēli mēs neredzēsim.

Pasērfojot pa Playstation spēļu arhīvu, ieraudzīju Killzone Shadowfall. Viena no pirmajām spēlēm, ko iegādājos kopā ar Playstation 4 slim vēl diska versijā. Bet vairs neatminējos, cik daudz to biju spēlējis, bet līdz galam izgājis nebiju. Nolēmu iemēģināt uz PS5, un tavu brīnumu, 2013. gada spēle izskatās pat ļoti cienīgi. Guerrilla Games radītais FPS šedevrs PS4 versijai joprojām ir labi spēlējams un sagādā prieku.

Attēla apraksts

Tā aizrāvos, ka vairākas spēles daļas izgāju pēc kārtas un ziedoju visu vakara daļu. Lai arī spēle nav nekādi uzlabota PS5 konsolei, tomēr 60 kadri tiek nodrošināti. Joprojām domāju vai tas ka 8 gadus veca spēle joprojām izskatās tik labi ir kvalitatīvu spēļu trūkums pēdējo gadu laikā, vai tas, ka daudz spēlēs netiek detalizēti izstrādātas, dzenoties pēc ātrākas un lielākas peļņas. Katrā gadījumā PS5 ļauj vecākas spēles izbaudīt atkārtoti un varbūt izspēlēt kādu no jūsu arhīvā esošajām nepabeigtajām spēlēm. Mans mērķis ir beidzot piebeigt arī Killzone Shadowfall, un ļoti ceru, ka Guerrilla Games atdzīvinās šo pasauli jau īstā PS5 kvalitātē, pēc Horizon seriāla.

Kuru spēli jūs gribētu izvilkt no sava arhīva un iemēģināt jaunā kvalitātē?

Par Archive 81 šaubījos vai būs mana laika vērts, bet pec Tava ieteikuma jāapskatās. Kā arī ar Killzone ieinteresēji, jo cik atceros tad es viņu tā arī uz ps4 neuzspēlēju.

Hmm. Neliela laža rakstā. Uzsāc stāstīt par Archive 81 kā par seriālu, bet tālāk seko teksts "... filma ir sasniegusi tādu ļoti labu psiholoģisku slieksni ...". :)

@nice1 Nu TV seriāls jau arī ir mākslas filma tikai daudzsēriju :). Bet rakstot tieši par to arī iedomājos un tomēr nolēmu atstāt vārdu filma. Atradu definīciju sarakstu, būs jāpalabo :)

Cik atceros, Killzone Shadow Fall pirmos materiālus redzēju kaut kad 2013. gadā un biju sajūsmā par grafiku, it īpaši ievada līmeņa pilsētu. Disks jau sen stāv kolekcijā, bet tā arī nav spēlēts. Noteikti palīdz tas, ka kadru skaits netika ierobežots uz 30, līdz ar to PS5 ar tīru jaudu vien tur stabilus 60.