SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2022. gada februāra skaļākās spēles

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2022. g. 1. febr. 19:56
2022. gada februāra skaļākās spēles

2022. gada februāra skaļākās spēles

Lielisks mēnesis.


Šī gada februāris ir jauno spēļu ziņā pārpildīts. Šomēnes iznāks daudz jaunumu, un sarakstā uzskatīju tikai, manuprāt, skaļākos.

1. februārī

Life is Strange Remastered Collection (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch)

Mēneša sākumā iznāk Life is Strange remāsterētā kolekcija, kurā ir gan Life is Strange , gan Life is Strange: Before the Storm. Atgriezieties Arkādijas līcī un vēlreiz izbaudiet Klojas un Maksas stāstus. Ne tikai grafika ir atjaunināta un izskatās labāk, bet arī dažas spēles mīklas. Pat spēlētājiem, kas atgriežas, joprojām būs pieejami jauni izaicinājumi.

4. februārī

Dying Light 2 Stay Human (PC, PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S)

Viena no gada gaidītākajām spēlēm ir Dying Light 2 Stay Human. Pēc izstrādāju vārdiem, tā piedāvā 500 stundu saturu. Daudzi cilvēki zaudēs veselas dienas, cīnoties ar zombijiem un nodarbojoties ar daudz ko citu. Dying Light 2 Stay Human var izbaudīt vienatnē vai kopā ar draugiem.

20 gadus pēc pirmās spēles notikumiem civilizācija ir diezgan sabrukusi un pilsēta ir pēdējais lielākais bastions pret vīrusu. Eidens Kaldvels meklē savu māsu un iesaistās konfliktā starp dažādiem grupējumiem, vienlaikus cenšoties apturēt infekciju. Uzlaboti parkūra mehānismi un cīņa, lielāka karte ar daudzām izpētāmām vietām un jauni inficētie ienaidnieki, kam jāstājas pretī, ir tikai dažas lietas, ko sagaidīsim. Esiet piesardzīgs, kam uzticaties un ar ko sabiedrojaties, jo šie lēmumi var ietekmēt pilsētas likteni!

8. februārī

Sifu (PC, PS5, PS4)

Sifu kungs ir miris, un jums ir jāatriebjas, atrodot piecus noziegumā vainīgos. Papildus dažādām kunfu tehnikām un kombinācijām spēlētājs var izmantot apkārtējās vides objektus kā ieročus un ienaidniekus ar brutālu efektivitāti. Ja galvenais varonis nomirst, tad īpašs talismans ļauj viņu atdzīvināt, taču uz novecošanas rēķina. Katru reizi, kad spēlētājs iet bojā, viņš tiek augšāmcelts tajā pašā vietā, bet ir vairākus gadus vecāks. Pieaugot vecumam, jūsu uzbrukumi kļūst stiprāki, bet ir mazāk dzīves enerģijas.

Studijas Sloclap radītā Absolver ir diezgan forša cīņas spēle, savukārt Sifu turpinās Absolver iestrādes un piedāvās uzlabotas kunfu cīņas.

17. februārī

King of Fighters XV (PC, PS5, XSX, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S)

The King of Fighters XV ir viss, ko seriāla fani varētu vēlēties. Spēles iznākšanas laikā tā piedāvās 39 varoņus. Līdzās jaunajam stāsta režīmam ir pieejamas vairākas tiešsaistes iespējas, kā 1 pret 1 vai 3 pret 3._F_ani veterāni arī gūs labumu no atgriešanās, jo spēlē varēs klausīties simtiem dziesmu no visas sērijas.

18. februārī

Horizon Forbidden West (PS5, PS4)

Šomēnes iznāks viens no PlayStation vadošajiem 2022. gada projektiem. Aloja atkal iekarosspēlētāju sirdis ar Horizon Forbidden West, kas iznāks ekskluzīvi PlayStation konsolēm.

Pasaule atkal ir apdraudēta. Dīvains mēris iznīcina visu augu un dzīvnieku valstību. Lai uzzinātu patiesību, Aloja dodas uz aizliegtajiem rietumiem. Spēles apskats būs gaidāms lapā Strike.lv no 14. februāra.

25. februārī

Elden Ring (PC, PS5, XSX, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S)

Elden Ring ir Dark Souls radītāja Hidetaka Mijazaki un Game of Thrones autora Džordža R. R. Mārtina kopdarbs. Tas smeļas iedvesmu no katras iepriekšējās Souls spēles (tostarp Bloodborne) un šķiet ļoti loģisks nākamais studijas solis.

Elden Ring ir ieguvusi The Game Awards balvu “Gaidītākā spēle” divus gadus pēc kārtas. Tajā ir Souls līdzīga cīņa, ko mēs pazīstam un esam īpaši iecienījuši, taču papildus neierobežota brīvība pielāgot savu raksturu ar dažādām spējām, gariem un ieročiem. Lai gan galveno maršrutu var pabeigt aptuveni 30 stundu laikā, atvērtā pasaule piedāvā desmitiem spēļu stundu, sākot ar tādiem pasaules bosiem kā pūķi Agīlu un beidzot ar neobligātajiem pazemes cietumiem un noslēpumiem, ko atklāt. Īsāk sakot, Elden Ring ir milzīga spēle, kas solās būt absolūti pārsteidzoša.

GRID Legends (PC, PS5, XSX, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S)

GRID Legends ir otra lielākā Codemasters spēle pēc tam, kad agrāko izdevēju iegādājās Electronic Arts. Tā piedāvās jaunu sižeta režīmu Driven to Glory ar dziļāku stāstījuma fokusu, kas griežas ap spēlētāja cīņu pret ilggadējo antagonistu Neitenu Makkeinu. Papildus vairāk nekā 130 trasēm un vairāk nekā 100 transportlīdzekļiem — no kravas automašīnām līdz elektriskajām automašīnām — karjeras režīms piedāvās simtiem notikumu un Race Creator, kas ļauj pielāgot un kopīgot savas sacīkstes. GRID Legends ir starpplatformu spēle un piedāvās bezmaksas atjauninājumu iepriekšējās konsoļu paaudzes īpašniekiem.

Kopumā

Februārī iznāks vēl tādas spēles kā OlliOlli World (8. februārī), Power to the People (8. februārī), CrossfireX (10. februārī), Total War: Warhammer III (17. februārī), Martha is D ead (24. februārī) un vēl daudzas citas. Šomēnes dienasgaismu redzēs arī sezonālie atjauninājumi un papildu saturs tādām spēlēm kā Call of Duty Warzone (otrā sezona), Apex Legends: Defiance, kā arī Destiny 2: The Witch Queen.

Svarīgi pieminēt, ka februārī iznāks konsole Steam Deck. Latvijā tā gan solās būt tikai otrajā pusgadā, vismaz mani tā informēja Steam.

Piekritīsiet, ka februāris ir diezgan piepildīts mēnesis un ir uzmanīgi jāizvēlas projekti. Ko Jūs plānojat spēlēt no šī mēneša jaunajiem projektiem? Ko gaidāt visvairāk?

Mani uzspēlēt interesētu tikai GRID Legends un Sifu. Par pārējo izlasīšu, ko uzrakstīs Strike biedri.

Sifu, Horizon: Forbidden West un Elden Ring ir būtiskākie notikumi februāri IMHO. Pirmais mani interesē visvairāk, jo ir kaut kas svaigāks un interesantāks, bet nu redzēsim kā tad būs sanācis beigās. Par Horizon šaubu nav, būs labs, krāšņs un ievērības cienīgs piedzīvojums, bet ak vai 70 Eur :))))))))), Elden Ring, George R.R. Martin iesaiste varētu nodrošināt episka līmeņa stāstu, bet galvenais lai nav tā pārspīlētā grūtības pakāpe kā visos iepriekšējos Souls projektos.

Dying Light 2 var pārsteigt, bet iekšējā balss pagaidām ir piesardzīga, īpaši pēc Cyberpunk izgāšanās. Poļi paliek poļi un visa jezga kas bijusi ap šo projektu ir ar gana negatīvu fonu. Tomēr, ja izrādīsies ka spēle ir laba, tad cepuri nost, ņemšu vārdus atpakaļ un spēlēšu... vispār būtu interesanti, ja tiktu piedāvāts strike.lv, labprāt apskatītu :))))

Grid Legends - piedodiet, neticu, ka būs revolūcija, īpaši EA paspārnē un tik ātri, drīzāk stabils standartiņš, bet nu martā iznāk GT7 :))))))))))))))) un šo projektu visi jau būs aizmirsuši.

No pārējām pieminētajām noteikti iemēģināšu TW Warhammer 3 - gribas atkal kādu labu stratēģiju uzkapāt - vajag stāstu, arī Martha is Dead ir drusku ieintriģējusi. Crossfire X solās būt kvalitatīvs produkts, diemžēl SP nebūs pieejama gamepass, un jāpērk atsevišķi, tas mazliet sarūgtina, bet redzēsim, gan jau dēls iemēģinās vispirms MP un tad domāsim pirkt SP vai nē. Nu jā un kā būs ar čīteriem :))), kas principā sabojā lielu daļu no MP pieredzes.

@Eking Pārbaudīju, ka man par Steam Deck raksta ka your expected order availability ir Q2 2022, tāpēc ka pieteicos uz max versiju, pārējās ir after Q2... Nu redzēsim kā būs reālajā dzīvē :)

@Goodman2576 Man ir 256gb versija un arī rāda Q2. Pārējie rādās After Q2. Gan jau visiem kas laicīgi taisīja preorder būs Q2, bet tiem kas sūtīja vēlāk vai tagad tiem ir After Q2.