SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Entuziasti atslēdz 60 FPS The Witcher 3 Switch versijā

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 19. okt. 21:49
Entuziasti atslēdz 60 FPS The Witcher 3 Switch versijā

Entuziasti atslēdz 60 FPS The Witcher 3 Switch versijā

Apķērīgākie lietotāji internetā atkal parāda, ko var izdarīt ar modificētu konsoli.


Ir cilvēki, kuriem patīk pusstundu vai pat ilgāk sēdēt PC spēļu iestatījumos un individuāli pieregulēt grafikas opcijas, tiecoties atrast ideālo veiktspējas/attēla kvalitātes attiecību savai sistēmai. Turpretī citi dod priekšroku konsoļu pieejai “palaid un baudi”, labākajā gadījumā varot izslēgt ekrāna izpludināšanas efektu. Savukārt trešajai kategorijai patīk nokosties gabalu aizliegtā augļa – manipulēt grafiskos iestatījumus konsoļu spēlēs.

Entuziastiem to ir izdevies izdarīt arī 15. oktobrī platformai Nintendo Switch izdotajā The Witcher 3: Complete Edition. Protams, tas ir iespējams vienīgi uz modificētas konsoles, kas ļauj pašam eksportēt un importēt datus. Šajā gadījumā ir izmantots iestatījumu fails no PC versijas, kas, visticamāk, ir lietota par pamatu atvērtās pasaules grāvēja portatīvajam variantam.

Šo teoriju atbalsta fakts, ka lietpratējiem ir izdevies aizvietot Switch stipri kompresētos skaņas failus ar datoram domātajām audio datnēm, iegūstot jūtami augstāku kvalitāti. Viss ir saspiests vienā 32 GB kārtridžā, neprasot nekādas papildu lejupielādes. Kaut kā iekļauta ir arī slēpta grafisko iestatījumu izvēlne.

Viena lieta, ko ātri var mainīt – atslēdzot stūru nogludināšanu (Anti-Aliasing) un uzgriežot attēla asumu (Sharpening) līdz maksimumam, iegūstam krietni mazāk izplūdušu skatu uz spēles pasauli. Savukārt dinamiskās izšķirtspējas maiņas noņemšana nozīmē, ka kadru skaits vairs netiek ierobežots uz 30 sekundē. Protams, jaudas rezerve ir ļoti maza, tāpēc ieguvums parasti nav lielāks par papildu 5 FPS, tomēr virstaktēšana lieti noder.

Jā, modificētai Switch var uzlikt “ouverkloku”, turklāt pamatīgu. Protams, tas ir uz akumulatora rēķina. Kā atklāja YouTube autors Modern Vintage Gamer (video augstāk), uzceļot megahercus līdz maksimumam un darbinot _The Witcher 3_portatīvi, kadru skaits parasti nav tālu no 60. Forši, ne?

Šis atklājums neapšaubāmi noved pie jautājuma: vai nākotnē parādīsies Switch uzlabotais modelis Pro? Redzot, ko jau tagad spēj izdarīt entuziasti, ir skaidrs, ka _The Witcher 3_baudīšana 60 kadros sekundē, braucot vilcienā, būtu vairāk nekā tikai fantāzija, lietojot uzlabotu Nintendo hibrīdkonsoli.