SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Apstiprināta Death Stranding PC versija

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 28. okt. 18:41
Apstiprināta Death Stranding PC versija

Apstiprināta Death Stranding PC versija

Beidzot kaut kāds raksts no mums par viennozīmīgi šī gada gaidītāko spēli, turklāt ar labām ziņām tiem, kuriem ir alerģija pret konsolēm.


Hideo Kodzjima (Hideo Kojima) nenoliedzami ir viens no skaļākajiem vārdiem videospēļu industrijā. Viņa portfolio galvenokārt sastāda augstu slavētā spiegu sērija Metal Gear Solid, kā pēdējā daļa – ar romiešu piecinieku nosaukumā – parādījās tālajā 2015. gadā. Droši vien ir lieki piebilst, ka spēles ar japāņu producenta un režisora vārdu bieži veikalu plauktos neparādās. Death Stran d ing ir vīrieša studijas Kojima Productions jaunākais darbs, un sajūsma ap to ir milzīga.

Kāpēc lapā Strike.lv par to nav nekāda satura, neskaitot divas rindkopas vienā rakstā? Tāpēc, ka nemēdzam ziņot par lietām, ko galīgi nesaprotam. Death Stranding ir ļoti enigmātiska spēle. Saprast, kas, pie velna, notiek, nav viegli, taču šeit ir dažas lietas, ko skaidri zinām:

  • galveno varoni, kurš ir pēc profesijas kurjers, atveido aktieris Normans Rīduss (Norman Reedus);
  • darbība notiek atvērtā pasaulē pēc kādas katastrofas, kas draud iznīcināt cilvēci un dabu;
  • ienaidniekus sauc par BT; viņus var knapi saskatīt; tie neredz, taču dzird cilvēkus;
  • ir lavīšanās elementi;
  • ir mazuļi urnās, kas pilda ļoti svarīgas funkcijas, ieskaitot BT klātbūtnes noteikšanu;
  • maza loma ir arī komiķim Konanam Obraienam (Conan O'Brien);
  • spēle būs publiski pieejama 8. novembrī konsolei PlayStation 4.

Šodien noskaidrojām vēl vienu lietu, ko pievienot sarakstam: Death Stranding būs pieejama arī datoram. Paredzamais laika periods ir 2020. gada vasaras sākums, kā ziņo izstrādātāja konts vietnē Twitter.

Ielādējas...https://twitter.com/KojiPro2015_EN/status/1188787623965401088

Domājams, ļoti patīkami jaunumi tiem, kuriem mājās nav Sony spēļu stacijas, bet ir daudzmaz moderns PC. Pagaidām nezinām tādas nianses kā pārdošanas platformu (Steam, Epic Games Store, Humble Store utt.) un precīzu datumu.

Šeit ir labs video, kas pastāsta par 6 lietām, ko laikam saprotam saistībā ar Death Stranding:

Kad būs apskati/video?

Lai gan spēles PS4 versija būs nopērkama vēl visai tālā datumā – 8. novembrī –, kritiķi it kā testējot Kojima Productions darbu jau kopš oktobra vidus, kamēr apskati pavisam noteikti parādīsies nedēļu pirms izdošanas. Tos varēs lasīt gan angliski, gan krieviski, gan arī igauniski. Diemžēl saturs mūsu mēlē būs kādu laiku jāpagaida. Cik mana ierobežotā izpēte liecina, Latvijā neviens pie sava recenzijas koda pagaidām nav ticis...