SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

GTA: San Andreas par brīvu, BET...

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 18. sept. 21:39
GTA: San Andreas par brīvu, BET...

GTA: San Andreas par brīvu, BET...

Vai 15 gadu laikā jūsu kolekcijā vēl aizvien nav San Andreas? Rockstar to atdod par velti, taču ar vienu nosacījumu.


Ļoti iespējams, ka jūsu spēļu kolekcijā jau sen ir izdevēja Rockstar Games 2004. gada atvērtās pasaules hits Grand Theft Auto: San Andreas. Galu galā vardarbīgā 90. gadu Amerikas parodija ir izlaista daudzām platformām – no sākotnējās PS2 līdz mobilajiem telefoniem. Ja nu gadījumā kaut kādā veidā esat to palaiduši garām, Rockstar jums laipni uzdāvinās spēli. Ar nosacījumu, ka lejupielādējat izdevēja jauno digitālās pārdošanas platformu.

Jā, firma, kuras satīriskās, noziedzības pilnās spēles reiz tik ļoti smējās par mūsdienu sabiedrību, jau kādu laiku* ir kļuvusi par to, ko parodē. Ja nauda izmaina cilvēku, tad mikromaksājumi – uzņēmumu. Teoriju tikai spēcina vakardienas jaunumi, ka firma ir pievienojusies izdevēju Valve, EA, Activision, Ubisoft, Epic Games un Bethesda rindām ar savu "spēļu palaidēju". Citos vārdos: tai nu ir interneta veikals, kas tirgo datorspēles un kam ir sava Windows programma to darbināšanai.

Banāli nosauktais Rockstar Games Launcher (RGL) atbalsta arī tādas standarta iespējas (uz Epic Games Launcher neattiecas) kā datu saglabāšanu "mākonī", automātisku atjauninājumu instalēšanu un izdevēja ziņas. Interesanti, ka varam ne tikai iegādāties Rockstar produkciju pa taisno no programmas, bet arī pievienot Steam pirktos darbus.

Pašlaik Rockstar palaidējs ļauj importēt/palaist šādas spēles:

  • Grand Theft Auto V
  • Max Payne 3
  • L.A. Noire
  • Bully: Scholarship Edition
  • Grand Theft Auto III
  • Grand Theft Auto: Vice City
  • Grand Theft Auto: San Andreas
  • L.A. Noire: The VR Case Files

Īsi sakot, tas neatbalsta pilnīgi visus izdevēja PC produktus. Piemēram, GTA IV un pirmās divas Max Payne daļas pagaidām ir nesaderīgo spēļu sarakstā. Interneta vietne Ars Technica uzinstalēja "palaidēju" un secināja, ka, piemēram, jaunākās GTA Steam versija vairs nav ieslēdzama bez RGL. Skumji.

* Visticamāk, pēc GTA Online nākšanas pasaulē, kas Rockstar vēl aizvien nes milzīgu peļņu.

Katram mākonim – sudraba maliņa?

Kā saka, cerība mirst pēdējā. Baumas par PC versiju spēlei Red Dead Redemption II klejo jau sen. Nesenā RGL parādīšanās tikai stiprina aizdomas, ka tā tomēr tiks radīta. Padomājiet: savs veikals ļaus Rockstar daudz lielākā apjomā tikt pie saldās mikromaksājumu naudas, jo vairs nebūs jādalās ar procentiem! Tas nozīmē, ka, piemēram, nevajadzēs Valve atdot gandrīz trešo daļu no ieņēmumiem.

No otras puses skatoties, Red Dead Online ir tālu no prognozētā tiešsaistes spēļu grāvēja. Tas mazina cerības par PC versiju, taču RGL radīšana noteikti nav nejaušs lēmums. Noteikti ir lielāks iemesls par 70/30 % naudas sadalījumu, lai taisītu jaunu platformu tirgū, kurā to jau sen ir par daudz. Kā jums liekas? Būs RDR2 uz PC?