SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Iespaidi: Marvel Ultimate Alliance 3

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 20. sept. 15:50
Iespaidi: Marvel Ultimate Alliance 3

Iespaidi: Marvel Ultimate Alliance 3

Subjektīvs viedoklis par supervaroņu spēli no cilvēka, kuram neinteresē Marvel.


Team Ninja ir interesants izstrādātājs. Tas ir radījis tādus manus favorītus kā kaušanās žanra sēriju Dead or Alive un zobena vicināšanas meistardarbus pirmo divu moderno Ninja Gaiden formā. Citiem studija varētu raisīt labas asociācijas ar Nioh, kam drīz būs turpinājums. No otras puses skatoties, nosaukums Team Ninja saistās arī ar tādām šausmām kā Yaiba: Ninja Gaiden Z un Dissidia Final Fantasy NT.

Kaut gan man itin nemaz neinteresē komiksi un supervaroņi, ideja par jaunu beat ‘em up (lai gan tas vairāk tiek pozicionēts kā ARPG) no iecienītā izstrādātāja bija pietiekams iemesls piekrist apskatīt Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order (turpmāk – MUA3). Liela kļūda. Divi mēneši ir laiks, kas bija nepieciešams, lai piespiestu sevi beidzot iziet tikai Nintendo Switch pieejamo produktu. Nē, spēle nav ārkārtīgi gara vai pat slikta, drīzāk tā ir garlaicīga un mulsinoša.

MUA3 mēdz arī izskatīties labi. Dažreiz

Stāsts sākas ar video ainu, kurā četri Galaktikas sargi lido kosmosa kuģī. Viens no viņiem ir runājošs jenotsuns, kurš atgādina kaut kādu Ņujorkas gangsteri. Atmiņā paliek arī varonis koka stumbrs, kurš spēj izdvest tikai frāzi “I am Groot”, tomēr visi, izņemot spēlētāju, saprot tēla sacīto. Komanda nejauši uzduras kādai kosmosa stacijai un, tur savārot ziepes, informē Marvel pasaules ļaundarus par t. s. Bezgalības akmeņu atrašanās vietu. Turpmākās vairāk nekā 10 stundas pavadām, tos pa vienam atgūstot.

MUA3 stāsts ir veidots no jauna un nav nekādi saistīts ar sērijas iepriekšējām divām daļām, ko radīja citas studijas. Šķiet, ka tā mērķis ir sniegt kaut kādu kontekstu, lai spēlētājs sižeta gaitā varētu satikt un savā 4 biedru sapņu komandā ielikt vairāk nekā 40 iemīļotus komiksu tēlus. Saskaņojot varoņus, piemēram, izvēloties tikai sievietes, saņemam mazus uzlabojumus spēka, aizsardzības vai citiem rādītājiem. Īsi sakot, MUA3 ir beat ‘em up ar skatu no augšas/sāna un RPG elementiem, tai skaitā XP, līmeņiem un uzlabojumiem.

Cik tas viss ir vajadzīgs? Nu, trulo kaušanos tas daudz interesantāku nepadara. Visi varoņi ir diezgan līdzīgi – parastais un stiprais sitiens, bloks un izvairīšanās kūlenis, lēciens. Atšķirības ir īpašajos uzbrukumos, kas mēdz būt visai dažādi. Piemēram, daļai varoņu tie ļauj šaut, kamēr citiem ir tikai tuvcīņā efektīvi paņēmieni. Ik pa laikam, izpildot kādu no tiem, īsu brīdi var nospiest pogu “A”, lai uztaisītu sinhrono uzbrukumu, kas nereti uzreiz iztukšo spēcīgo pretinieku apdullināšanas stabiņu, viņus īslaicīgi paralizējot.

Mēģini nu saprast, kas te notiek!

Cīņas kopumā ir pilnīgs haoss, ienaidniekiem visu laiku uzbrūkot no visām pusēm. Interesanti, ka bosi vieni paši ir mazāka skabarga pēcpusē, jo beidzot var koncentrēties uz skaidru mērķi. Vispārinot MUA3 turas pie vienas formulas – paskrien pa gaiteni, atkaujies no sliktajiem, paskrien vēl, varbūt nospied slēdzi, atkaujies no sliktajiem slēgtā arēnā, paskrien vēl mazliet, boss –, kas atkārtota līdz nelabumam. Ir dažas interesantākas sekcijas, varbūt pat kāda mīkla, bet reti kas šeit nav neizteiksmīgs.

Atgriežoties pie MUA3 lomu spēļu elementiem, tie nereti ir apgrūtinājums. Lai gan tas, cik man zināms, nekur nav rakstīts, konfliktos var gadīties aizdomīgi bieži mirt, ja komandas biedru līmenis ir pārāk zems. Pat vieglākajā grūtības pakāpē. Līmeņos ir sastopami neobligāti pārbaudījumi, kas parasti ir jau redzētas situācijas, bet ar citiem noteikumiem. Spēle acīmredzot sagaida, ka vismaz daļai no tiem veltīsiet savu laiku.

Iekšējo valūtu parasti ir par maz

Viena no pazīmēm, ka līmenis ir pārāk zems – mākslīgā intelekta sabiedrotie krīt cits pēc cita. Parasti viņi vismaz adekvāti aizvieto dzīvu cilvēku trūkumu. Ir iespējams spēlēt kopā ar līdz trim citiem mirstīgajiem gan uz viena ekrāna, gan savienojot konsoles, gan tiešsaistē. Negribēju pakļaut citus MUA3 mocībām, tāpēc iztiku ar datora vadītajiem muļķiem. Īsi sakot: nerekomendēju. Neierasti zems līmenis Nintendo izdotam produktam.


Pilnais nosaukums: Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
Platforma: Switch
Izstrādātājs: Team Ninja
Izdevējs: Nintendo (nodrošināja spēli apskatam)
Žanrs: Action-RPG, hack and slash
Spēlētāju skaits: 1–4
Izdošanas datums: 19.07.2019.