SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Iespaidi: MediEvil Short-Lived Demo

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 28. sept. 18:22
Iespaidi: MediEvil Short-Lived Demo

Iespaidi: MediEvil Short-Lived Demo

Līdz 7. oktobrim varat izmēģināt MediEvil rimeika demo versiju vai pataupīt 11,6 GB vietas uz HDD un izlasīt īsu domu izklāstu par spēlēto.


Nesenajā Sony jaunumu prezentācijas State of Play pārraidē tika atklāts ne tikai The Last of Us Part II izdošanas datums. Bija arī vairāki mazāki paziņojumi, piemēram, izmēģinājuma versija kādas savdabīgas pirmās PlayStation spēles rimeikam. Runa ir par 1998. gada brīnuma MediEvil pārstrādāto versiju, kas veikalos parādīsies īsi pirms Halovīna – 25. oktobrī. Tas ir no mārketinga skatpunkta atbilstošs izdošanas datums, ņemot vērā spēles tēmu un noskaņu.

MediEvil stāsta par viltus kara varoni, kurš ļauna burvja maģijas dēļ atmostas 100 gadus pēc savas apkaunojošās nāves. Tagad esot staigājošs skelets bruņinieks, sers Daniels Forteskjū (Daniel Fortesque) dodas melnā humora ieskautā piedzīvojumā glābt nozombēto karalisti. Šoreiz pa īstam.

Lai gan lēciens grafikā no PS1 uz PS4 ir milzīgs, spēles process nav īpaši mainījies. Galvenais varonis skraida pa spocīgiem līmeņiem, nositot pretiniekus, atverot durvis, atrisinot vienkāršas mīklas un uzveicot bosus. Pat 90. gados _MediEvil_nepiedāvāja neko agrāk neredzētu, ja neskaita apvienojumu ar Tima Bērtona filmu iedvesmotu stilu. Tagad savā ziņā ir atsvaidzinoši atgriezties pie pagājušā gadsimta vienkāršības.

Rimeika izmēģinājuma versija piedāvā tikai divus līmeņus – Daniela kapenes un kapsētu. Aptuveni pusstundas laikā var redzēt visu, ko demo piedāvā. Tēla vadība atgādina konsolei Nintendo 64 pieejamos 3D platformerus. Tāpat arī nestabilais kadru skaits. MediEvil cenšas sasniegt 60 FPS, bet uz PS4 bāzes modeļa bieži neprot tik augstu “uzlēkt”. Ar to tehniskās nepilnības diemžēl nebeidzas: pirmajā demo spēlēšanas reizē man bija kapsētas līmenis jāsāk no jauna, jo neatvērās vārti pie eņģeļa statujas.

Grūti saprast, kāpēc studijas Other Ocean Interactive izstrādātais darbs “sver” pāri 11 GB. Par pusstundu satura! Laikam deviņdesmito nostalģija satiekas ar mūsdienu skarbo realitāti. Visādi citādi MediEvil ir OK, ja nav iebildumu pret primitīvu spēles procesu. Dziļākai analīzei un salīdzinājumam nāksies pagaidīt pilnās versijas apskatu.

Īsais _MediEvil_paraugs ir pieejams lejupielādei līdz 7. oktobrim. Patīkams bonuss ir ķiveres atslēgšana pilnajai spēlei, kas maksās ap € 30.