SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Dr. Kavasima atkal trenēs mūsu smadzenes

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 14. okt. 02:08
Dr. Kavasima atkal trenēs mūsu smadzenes

Dr. Kavasima atkal trenēs mūsu smadzenes

Atmiņas un prāta spēju stiprināšanas sērija Brain Training atgriezīsies, turklāt ar noderīgu aksesuāru.


Portatīvā konsole Nintendo DS ienāca tirgū laikā, kad cilvēki lietoja plaukstdatorus un iPhone vēl nebija apgriezis mobilo telefonu pasauli kājām gaisā. Japāņu platformas pirmajās spēlēs lielākoties abi ekrāni un bakstīšana vienā no tiem ar irbuli šķita kā nevajadzīgs papildinājums, bet ne 2005./2006. gada_Dr. Kawashima's Brain Training:_ How Old Is Your Brain? (pazīstama kā Brain Age ārpus PAL reģiona). Ierīces turēšana grāmatai līdzīgā formātā kopā ar rakstīšanu skārienjutīgajā panelī bija lieliska ideja.

Sērijas spēļu doma ir vienkārša: kantainā Kavasimas galva lietotājam dod visādus pelēkās šūnas stimulējošus uzdevumus – no vienkāršām matemātiskām mīklām un Strūpa testiem līdz sudoku –, režīmā Brain Age Check analizējot viņa sniegumu un beigās pasakot teorētisko smadzeņu vecumu. Tiekam iedrošināti notestēt savas prāta spējas katru dienu. Kā jau plašai auditorijai paredzētai spēlei, Brain Training bija lieliski pārdošanas apjomi – vairāk nekā 19 miljoni notirgotu eksemplāru visā pasaulē.

Gadu gaitā parādījās arī vairāki turpinājumi, no kuriem jaunākais ar nosaukumu Devilish Brain Training Eiropā nonāca 2017. gadā pēc pamatīgas aizkavēšanās. 5 gadi gaidīšanas 3DS īpašniekiem mūsu platuma grādos kopš spēles izdošanas Japānā varētu likt domāt, ka smadzeņu trenēšana vairs nevienam neliekas aktuāla. Nintendo ir cits viedoklis. Būs jauna sērijas daļa uzņēmuma svaigākajai konsolei, turklāt pie mums to varēs nopirkt īsi pēc Jaungada svinībām – 3. janvārī.

Dr. Kawashima's Brain Training for Nintendo Switch liek nomierināties tiem, kuri domāja, ka modeļa Lite izlaišana turpmāk nozīmēs kompromisus konsoles unikālajā funkcionalitātē. Kā parāda gari nosauktā produkta īsais reklāmas video, pultis Joy-Con vēl aizvien tiek izmantotas pilnībā – gan individuāli divu cilvēku pārbaudījumiem, gan roku žestu atpazīšanai, lietojot infrasarkano kameru. Piedevām komplektā ar fizisko versiju tiek dots irbulis bakstīšanai ekrānā ar lielāku precizitāti.

Pagaidām vēl neviens Latvijas veikals nepiedāvā pasūtīt jauno _Brain Training_daļu iepriekš, bet Japānas cenas liek noprast, ka varam gaidīt preci robežās 30–40 eiro. Irbuli būs iespējams iegādāties arī atsevišķi.