SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Nākamā Pokemon daļa jau šī gada beigās

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 27. febr. 19:54
Nākamā Pokemon daļa jau šī gada beigās

Nākamā Pokemon daļa jau šī gada beigās

Izziņots jauns Pokémon spēļu pāris Sword/Shield konsolei Switch, un tas nav nekāds rimeiks.


Šomēnes jau saņēmām vienu raidījuma Nintendo Direct pārraidi. Tā mūs pārsteidza nesagatavotus ar lieliem jaunumiem un raksta autoram atgrieza cerību portatīvās konsoles Switch nākotnē. Šodien, 27. februārī, japāņu videospēļu milzis Nintendo 7 minūšu video pasaulei atklāja nākamo soli slavenajā RPG žanra sērijā Pokémon.

Pagājušā gada beigu pusē tika izdota Let's Go, Pikachu/Eevee! Kā atjaunotā versija jeb t. s. rimeiks 1990. gadu kabatas konsoles Game Boy hitam tā tika pārdota miljonos eksemplāru daļēji uz nostalģijas pamata. Turklāt atgriešanās pie vienkāršā spēles procesa nozīmēja loģisku nākamo soli gados jaunajiem mobilās lietotnes Pokémon GO cienītājiem. Sērijas kvēlākos piekritējus Let's Go gan līdz galam neapmierināja. Tomēr arī viņiem būs kaut kas, par ko priecāties, jo 2019. gada beigās gaidāma pilnasinīga Pokémon daļa.

To sauks Sword un Shield, proti, būs divas nedaudz atšķirīgas versijas – kā ierasts. Sekojot sērijas tradīcijām, spēlētājs piedzīvojumu sāks ar izvēli starp trīs visai atšķirīgiem zvēriem. Šoreiz piedāvājumā agrāk neredzēti briesmoņi:

  • Grookey – izveicīgs zāles tipa pērtiķis,
  • Scorbunny – sparīgs uguns tipa trusis,
  • Sobble – ūdens tipa ķirzaka, kura prot paslēpties ūdenī.

Par daudzām stundām skraidīšanas, izpētes un nejaušām cīņām parūpēsies jaunā pasaule, ko sauc Galar. Tā ietver idilliskus laukus, mūsdienīgas pilsētas, biezus mežus un sniega klātus kalnus. Ir acīmredzama līdzība ar Angliju, turklāt viktoriāņu ērā, jo cilvēki un pokemoni sastrādājas, lai darbinātu visādas neefektīvas mašīnas. Jā, iepriekš izlasījāt pareizi – nejaušās cīņas biezā zālē atgriežas. Tas nozīmē kaut ko tuvāku "īstajām" Pokémon spēlēm. Paši varat pārliecināties, noskatoties izziņošanas video:

Izskatās piemīlīgi. 19. gs. iedvesmotā tematika sajaukumā ar mūsdienu iezīmēm rada jautājumu, kādā formā tiks īstenots katalogs Pokedex. Cik daudz jaunu briesmoņu būs? Par Pikachu iekļaušanu jau esam informēti no īsā video. Neskaitot tipiskās cīņas ar zvēriem, to ķeršanu un attīstīšanu, zinām vien to, ka mērķis Sword/Shield ir pieveikt citus trenerus reģionā Galar un iegūt čempiona titulu. Kā minēts oficiālajā mājaslapā, vairāk informācijas sekos.