SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Steam piedāvās dalīt ekrānu internetā

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 10. okt. 22:25
Steam piedāvās dalīt ekrānu internetā

Steam piedāvās dalīt ekrānu internetā

Vai patīk spēlēt kopā uz dīvāna, bet ne vienmēr ir iespēja satikties? Tad Remote Play Together jūs varētu interesēt.


Mulsinošs virsraksts, vai ne? Nevar nepiekrist, bet citādāk ir grūti piecos vārdos izskaidrot iespēju, ko Valve drīz piedāvās Steam bēta testētājiem. Kā atklāj spēļu izstrādātājiem šonedēļ nosūtīta e‑pasta vēstule, 21. oktobra nedēļā Steam Beta tiks pie jaunas funkcionalitātes, ko sauc par Remote Play Together. To automātiski saņems produkti, kas piedāvā daudzspēlētāju režīmus lietošanai uz viena datora.

Proti, iespēja ļaus kopā ar citiem cilvēkiem baudīt darbus, kas tiek spēlēti vienā ekrānā, kaut arī viņi neatrodas blakus. Funkcionalitāti nodrošinās Steam jau sen iestrādātās tālvadības tehnikas, tiešsaistē no datora straumējot video ar izšķirtspēju līdz 1080p un 60 kadriem sekundē (līdz 3 biedriem). Patīkami, ka tikai lietotājam, kurš uzaicina pārējos, kolekcijā ir jābūt spēlei. Cilvēku pievienošana būs pavisam vienkārša.

Vispirms ir jāpalaiž spēle, kas atbalsta režīmus local multiplayer, local co-op vai dalīto ekrānu, tad jāatver Steam Overlay, jāizvēlas lietotāji draugu sarakstā un jāuzaicina. Kad piedāvājums ir pieņemts, biedrs otrā vada galā savā displejā redz to pašu un arī pults (vai klaviatūra un pele) darbojas tā, it kā būtu pieslēgta spēles rīkotāja datoram. Protams, var izmantot arī Steam balss sakaru iespējas. Interneta ātrumam ir jābūt 10–30 Mb/s, lai savienojums būtu veiksmīgs, ar zemu aizturi.

Vienīgais komentārs: local multiplayer doma taču ir sēdēt pie viena ekrāna un izklaidēties kopā! Cik daudz prieka saglabājas, to darot attālināti? Nav fiziskā savienojuma, kas procesu padara tik jautru.