SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Video: 2019. gada sliktākā spēle

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 20. marts 12:57
Video: 2019. gada sliktākā spēle

Video: 2019. gada sliktākā spēle

Kārtējā Square Enix izdotā neveiksme. Parādām salūzušo darbu kustībā. Saldajā ēdienā īsi pirmie iespaidi.


Izmēģinām Square Enix izdoto spēli Left Alive. Tās PS4 versijai, ko testējām, ir šī gada pagaidām zemākais Metacritic vērtējums – 38. Gan jau ir un būs kas vēl sliktāks, bet diez vai ar cenu € 60 un fizisku disku veikalu plauktos.

Gandrīz 14 minūtes garajā video piedāvājam jums pārliecināties par marta sākumā izlaistā darba drausmīgo kvalitāti un kārtīgi izsmieties kopā ar fenfen, kuram ir pāris sulīgi vārdi sakāmi. Šī bija iesildīšanās The Division 2 ieskatam. Atvainojos par savu nogurušo balsi, bet citādāk pēc aizņemtas darba nedēļas un 9 stundu nakts haltūras nevar būt.

Pirmie iespaidi

Kad minēju Left Alive marta gaidītāko spēļu rakstā, biju cerību pilns, jo produkts izskatījās ļoti interesanti. Kā gan distopiska Austrumeiropas valsts, lieli roboti (mehi?) un acīmredzamā lavīšanās sērijas Metal Gear Solid ietekme nevar likties saistoša?

Pirmās minūtes bija daudzmaz cerīgas – smuka ievada filmiņa, no Konami spēlēm pazīstamais šrifts un tēlu dizains, tomēr garumā pārāk neizstieptas sižeta ainas. Pirmais dzeltenais karogs gan pacēlās, dzirdot vienu no ieskaņotajiem tekstiem – izklausās nedaudz jocīgi. Otrais – pastīvā vadība, viennozīmīgi ne līmenī ar citām mūsdienu spēlēm. OK, to visu var piedot, bet ne nākamos nepatīkamos atklājumus.

Signalizācija domās sāka gaudot, no muguras pielavoties vienam no pirmajiem pretiniekiem. Parasti šādās situācijās sagaidām, ka ekrānā parādās paziņojums nospiest pogu un klusi nogalināt. Diemžēl Left Alive nekā tāda nav, tāpēc izmantoju atrastu metāla cauruli, lai atrisinātu problēmu. Dīvainā kārtā darbība nenosita ienaidnieku un informēja visus apkārtējos par manu klātbūtni.

Labi, piegājiens numur 2. Šoreiz nolēmu ielaist tam pašam naidniekam pakausī lodi. Atkal savādi, bet šāviens netrāpīja, kaut gan tēmēju precīzi. Savukārt otrs tāds pats nebija letāls. Nācās ņemt kājas pār pleciem un doties uz kartē atzīmēto marķējumu. Kas notika tālāk, apjautīsiet, noskatoties video. Īsi sakot: nesaprotu, kas darās Square Enix birojos. Kā var izlaist ko tik nekvalitatīvu, turklāt prasot 60 eiro?

Varbūt spēlei Left Alive vairāk laika veltīšu nākotnē, taču neko nesolu. Pateicos Gamestar par preses disku. Vismaz sanāca smieklīgs video, vai ne?