SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Xbox Live uz Switch un februāra Direct

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 17. febr. 19:53
Xbox Live uz Switch un februāra Direct

Xbox Live uz Switch un februāra Direct

Microsoft plāno savu tiešsaistes servisu izplest līdz 2 miljardiem ierīču; beidzot Switch saņems to Wii U spēli, par ko visi reiz runāja; PlatinumGames izrāda savu jauno projektu; izsludināts negaidīts Zelda remāsters


Pavecas ziņas, bet ļoti svarīgas gan Xbox ražotājam, gan Switch lietotājiem: kā vēsta interneta vietne Windows Central, šogad sanāksmē Game Developers Conference (GDC) tiks atklāts starpplatformu XDK (Xbox Development Kit), kas nu atbalstīs kā Nintendo hibrīdkonsoli, tā arī viedtālruņus. Jaunums nozīmē to, ka drīz Switch, Android un iOS spēlēs būs iespējams integrēt pakalpojuma Xbox Live atbalstu. Praktiski tas izpaužas sasniegumos, draugu sarakstā, klubos un iespējā lietotājiem baudīt tiešsaistes funkcijas kopā, neatkarīgi no sistēmas. Līdz šim tas bija ietverts tikai Microsoft izdotajos darbos, piemēram, Minecraft, kas visur, izņemot uz PlayStation sistēmām, pieprasa pieslēgties ar Xbox Live kontu.

Praktiski piemēri ziņām būtu kaut vai sasniegumu atslēgšana, uz Switch spēlējot free-to-play hitu Warframe, vai draugu saraksta pārlūkošana, darbinot Fortnite uz sava Android viedtālruņa. Ja skatāmies uz ziņām no biznesa perspektīvas, Xbox Live atbalsta paplašināšana ir veids, kā Microsoft paaugstināt tās pakalpojumu lietotāju skaitu. To skaidri atklāj citāts, kas drīz tika izņemts no GDC lapas: "Tagad Xbox Live kļūs DAUDZ lielāks. Līdz ar mūsu jaunā starpplatformu XDK izlaišanu Xbox Live paplašināsies no 400 miljoniem spēļu iekārtu ar 68 milj. aktīviem lietotājiem līdz vairāk nekā 2 miljardiem ierīču."

Pagaidām neko daudz nezinām: viss tiks atklāts GDC, kas notiks 18.–22. martā Sanfrancisko, Kalifornijā. Ir pamatotas cerības, ka nākotnē Xbox Live integrācija varētu nozīmēt Microsoft straumēšanas pakalpojuma Project xCloud atbalstu, kamēr slapjais sapnis ir Xbox Game Pass izmantošana uz portatīvajām ierīcēm. Tikmēr Sony turpina būt stūrgalvīgi un saspēli starp lietotājiem uz dažādām konsolēm PlayStation īpašniekiem neatļauj (izņēmums ir Rocket League).

Februāra Direct

Ķeroties pie aktuālākām ziņām, raidījuma Nintendo Direct 13. februāra sērijā – kas patiesībā notika dienu vēlāk pēc Latvijas laika – beidzot tika atklāts turpinājums "dari pats" tipa spēlei Super Mario Maker, saņēmām vairāk informācijas par Fire Emblem: Three Houses un studija PlatinumGames pirmoreiz izrādīja savu jauno action projektu ASTRAL CHAIN. Turklāt tika izziņots un demonstrēts liels daudzums vecāku darbu, kas drīz iznāks platformai Switch, un noslēgums mūs pārsteidza ar The Legend of Zelda: Link’s Awakening remāsteru.

Šeit var noskatīties pārraidi pilnā garumā:

Subjektīvi svarīgākie jaunumi

Šo rindu autors jau vienā no Strike rubrikas "Mēneša skaļākās spēles" rakstiem prātoja, kad tad Nintendo iepriekšējās sistēmas Wii U "porti" beigsies un tiks izdota jauna versija 2015. gada grāvējam Super Mario Maker. Dievi Japānā ir saklausījuši fanu lūgšanas, un šogad lietotāji varēs taisīt savus "Mario" līmeņus, arī kratoties autobusā vai kārtojot dabiskās vajadzības.

Gluži kā gadījumā ar krāsaino šaujamspēli Splatoon 2 šis ir drīzāk uzlabots oriģināla variants, nevis patiess turpinājums. Piedāvājumā ir jauni darbarīki, vairāk priekšmetu plašākai radošajai izpausmei un neredzētas iespējas, piemēram, slīpas virsmas un vertikāla rullēšana. Super Mario Maker 2 neapšaubāmi būs nākamais Switch bestsellers, kad tas pārdošanā parādīsies jūnijā.

PlatinumGames ir vārds, kas droši vien katram žanra beat 'em up piekritējam raisa pozitīvas emocijas, jo izstrādātāja kabatā ir tādi darbi kā Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance un NieR:Automata. Daļa no cilvēkiem, kas bija atbildīgi par uzskaitītajām spēlēm, nu strādā pie pavisam svaigās ASTRAL CHAIN.

Lai gan detaļas tiks atklātas vēlāk, pēc izrādītā video materiāla ir skaidrs, ka galvenajās lomās ir kāda īpašā policijas vienība tālā nākotnē. Varēs izpētīt multikulturālu lielpilsētu un cīnīties, izmantojot "īpašo dzīvo ieroci" sauktu par Legion. ASTRAL CHAIN iznāks īpaši Switch 30. augustā. Kaut arī daudzi gribējām redzēt Bayonetta 3, pārraidē mums vien atgādināja, ka pie spēles tiek strādāts.

Pavisam negaidīti Direct beigās parādījās multiplikācijas stila kadri ar vētrainu jūru un kādu zaļās drēbēs tērptu blondu jaunieti, kurš cenšas savaldīt burulaivu. O, jā, atgriežas "Zelda", kas pirms 25 gadiem parādījās kabatas konsolei Game Boy! Elfu zēns pamostas uz nepazīstamas salas un sāk savu kārtējo piedzīvojumu, taču šoreiz 3D grafikā.

Atšķirībā no nesenās Resident Evil 2 šis ir tikai remāsters, nevis pilnīgs rimeiks. Vizuālā puse ir absolūti pārstrādāta, sniedzot modernu, plastmasaina paskata 3D. Cik var noprast no īsā video fragmenta, spēles process ir teju identisks, taču pārvietošanās nu vairs nav pa rūtiņām – tagad iespējams brīvi skraidīt plaknē. Pārdošanā The Legend of Zelda: Link's Awakening jaunā versija parādīsies kaut kad šogad.

Vasaras lietainajās dienās varēsim izklaidēties ar gājienu stratēģijas sērijas Fire Emblem jaunāko daļu, kas tiks izdota 26. jūlijā. Kaut kad ap to laiku beidzot vajadzētu iznākt arī daudz atliktajai Bloodstained: Ritual of the Night, kas ir ilgi gaidītais garīgais turpinājums Castlevania: Symphony of the Night. Gada siltie mēneši sola arī spraigas robotu kaujas, iznākot DAEMON X MACHINA.

Vai apnicis Mario Kart 8 Deluxe un gribas pavizināties ar īstām mašīnām? Vasarā digitālā formātā vajadzētu parādīties 2014. gada autobraukšanas spēles GRID Autosport Switch versijai. Iekļauts ir viss lejupielādējamais saturs, 100 mašīnas un 100 trases. Jā, vecs gabals, taču tas ir pirmais sakarīgais autosportam veltītais darbs, kas tiks izdots uz Nintendo konsoles nez cik ilgā laikā.

Janvārī likās, ka 2019. gadā Switch ir lemta neveiksmei (korekcija: subjektīvs tā brīža viedoklis, kas nesakrīt ar Nintendo finansiālajām atskaitēm), jo nekas taču īsti neiznāks, tomēr februāra Direct atgriež cerību konsoles nākotnē.