SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Yakuza jaunumi

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 1. sept. 15:02
Yakuza jaunumi

Yakuza jaunumi

Drīz uz PS4 varēs spēlēt visas Yakuza daļas, un ir gaidāmas nopietnas pārmaiņas.


Tie pieci cilvēki, kuri vēl lasa Strike, noteikti zina, ka lapas autoru vidū ir pāris lieli sērijas Yakuza entuziasti. Nopietnas drāmas un japāņu humora apvienojums aizrauj katru reizi. Kaut arī nosaukums ir cits, nesen izdotā spēle Judgment ir lielisks piemērs, kāpēc turpinu atgriezties pie Kamuročo – izdomātā Tokijas rajona, ko pazīstu kā savas rokas pirkstus – atkal un atkal. Un tas tiks turpināts darīt, jo sērija nekur nepazudīs.

Yakuza Remastered Collection

Pirmais lielais jaunums saistībā ar Yakuza_ir fakts, ka drīz uz PlayStation 4 būs iespējams baudīt visas galvenās sērijas daļas. Pirmās divas spēles, kas sākotnēji parādījās uz PS2, jau tika pie versijas Kiwami, kas ir kaut kas pa vidu starp rimeiku un remāsteru. Savukārt_Yakuza 3, 4 un _5_ir platformai PlayStation 3 radīti darbi, līdz ar to pietiek tās uzlabot ar asu 1080p un gludiem 60 kadriem sekundē.

Vismaz tā domā izdevējs Sega, kas ir izziņojis kolekciju Yakuza Remastered Collection. Lai gan to varat digitāli iegādāties jau tagad, dodoties uz PlayStation Store un liekot € 60 produktu grozā, pagaidām saņemsiet tikai sērijas 3. numurēto daļu. Piekļuve Yakuza 4 tiks atslēgta 29. oktobrī, bet 5 – tikai nākamā gada sākumā, precīzāk, 2020. gada 11. februārī. Tad veikalos vajadzētu parādīties arī krājuma fiziskajai pirmās dienas versijai, kas saturēs 2 diskus, pa kuriem ir izvietotas visas trīs daļas, kā arī kastīti Yakuza 5 PS3 variantam (rietumos tika izdota tikai digitāli).

Kastīte PS3 spēlei, kas tika izdota tikai digitāli – savdabīgs bonuss

Kad Yakuza 3 parādījās angliski runājošajās teritorijās, daudzi sūdzējās par saturu, kas tika atņemts salīdzinājumā ar japāņu oriģinālu, proti, t. s. hostess klubu un citu blakusnodarbju trūkumu, arī trofeju neesamību. Par laimi, remāsterētajā variantā tas ir atgriezts, tāpat arī Hostess Maker un Aroma Massage. Tas vēl nav viss – ir pārstrādāts arī sākotnējais, sasteigtais angļu valodas tulkojums. Esiet gan gatavi nelielam šokam, nākot pa taisno no Kiwami 2, jo trešās daļas remāsters ir ļoti tuvs 2009. gada oriģinālam!

Izziņota Yakuza 7

Lai gan _Yakuza 6: The Song of Life_noslēdza galvenā varoņa Kirju sāgu, tas nebūt nenozīmē, ka sērijai ir jābeidz pastāvēt. Ir izziņota nākamā daļa ar nosaukumu Yakuza: Like a Dragon, un tā apzīmē milzīgas pārmaiņas. Pirmkārt, ir jauns galvenais varonis – cietumā ilgi sēdējušais Ičibans Kasuga. Otrkārt, norises vieta nu ir Japānas pilsēta Jokohama (jā, tā pati, kam ir ostas, piestātnes un automašīnu riepas). Tiek solīts, ka pasaule būs reizes trīs lielāka par Kamuročo. Treškārt – un pats galvenais –, kaušanās ir aizvietota ar cīņām pa gājieniem.

Neko daudz pagaidām nezinām, neskaitot reklāmas video sniegto informāciju. Gatavs darīt visu savas mafijas ģimenes vārdā Ičibans nosēž 18 gadus aiz restēm, tikai lai attaptos, ka viņš nevienam nav vajadzīgs. Pēc pamatīga “uzmetiena” nu vairs ne jaunietis pamostas atkritumu maisos un atklāj, ka ir nonācis Jokohamā. Tā sākas stāsts par tikšanu līdz noziedzīgās pasaules augšgalam... vai kas tamlīdzīgs.

Internetā pieejamā informācija liek noprast, kā Like a Dragon notiks cīņas. Lietotāja saskarne atgādina kaut vai tipisku konfliktu no sērijas Dragon Quest – izvēle starp dažādām darbībām, veselības stabiņi, līmeņu indikatori utt. Yakuza vienmēr ir bijuši daudzi RPG elementi, tāpēc izmaiņas nav nemaz tik pārsteidzošas. Noteikti domas dalīsies, bet uzskatu, ka sērijai jau sen ir bijis nepieciešams pūtiens svaiga gaisa.

Japānā nākamā _Yakuza_jeb Ryu ga Gotoku(tulk. “kā pūķis”) daļa pārdošanā parādīsies 2020. gada 16. janvārī, bet pie mums un Amerikā – kaut kad vēlāk. Nevaru sagaidīt.