SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2019. gada marta skaļākās spēles

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 1. marts 02:55
2019. gada marta skaļākās spēles

2019. gada marta skaļākās spēles

Kārtējais spēlēm bagātais mēnesis ir klāt – ilgi zināmu sēriju turpinājumi un pāris jaunumi.


Februāris bija tik piepildīts ar ievērojamām jaunām spēlēm, ka to visu izmēģināšanai būtu jāņem garš atvaļinājums un laikam vēl ātrais kredīts. Iepriekšējā mēnesī tika izdoti gan mazāki darbi (piemēram, Trials Rising, WarGroove), gan vidēja mēroga piedzīvojumi īpašām cilvēku grupām (Dirt Rally 2.0, Far Cry New Dawn, Jump Force), gan arī daudz apspriesti grāvēji, kā Anthem un Metro Exodus. 2019. gada marts apjoma ziņā šķiet gandrīz déjà vu – pietiek tikai samainīt vietām nosaukumus un iznākšanas datumus.

1. marts

Dead or Alive 6 (Xbox One, PlayStation 4, Windows)

3D kaušanās spēļu sērija Dead or Alive ir pazīstama nevis tās viegli saprotamā un aizraujošā procesa, bet gan pārlieku seksuālo varoņu un krūšu fizikas dēļ. Žēl, jo Virtua Fighter iedvesmotie darbi nav daudz sliktāki par žanra zināmākajiem pārstāvjiem. Kaut gan bija cerības uz nopietnāku Dead or Alive, 6. galvenā daļa nemainās tāpat kā politiskā situācija Latvijā.

Runājot par DOA6 jaunievedumiem, tagad cīņu laikā ir palēninājuma efekti, lielāka vardarbība un kaujas atstāj savas pēdas uz varoņiem. Aizņemoties pāris idejas no citām žanra fighting konkurentēm, nu ir iekļautas automātiskās kombinācijas, stabiņš, kas pildās uzbrūkot, un vieglāk veicami īpašie paņēmieni – tas viss zem viena taustiņa. Jaunumus noslēdz divi pievienotie tēli un pāris viesu no SNK universa. Kaut kad nākotnē parādīsies arī free-to-play versija Core Fighters.

5. marts

Left Alive (PS4, PC)

Iespējams, neparastākā lieta šī mēneša sarakstā. Left Alive ir jauna šaušanas/izdzīvošanas/lavīšanās spēle, kas notiek sērijas Front Mission pasaulē. Žanru miksli vēl vairāk samaisa lielie un draudīgie kaujas roboti. Nepārprotamā līdzība ar Metal Gear Solid ir tādēļ, ka viens no izstrādātājiem ir slavenās Konami sērijas varoņu dizaineris, kuram piebiedrojas skaļi vārdi ar milzu pieredzi t. s. mech spēlēs.

Sižets attīstās 2127. gadā kādā izdomātā Austrumeiropas valstī un ir redzams no trīs cilvēku izdzīvotāju perspektīvas. Pa dažādiem ceļiem stāstu aizved būtiskas izvēles, ko iespējams veikt tā gaitā, kamēr cīņās pret bruņotajiem pretiniekiem un transportlīdzekļiem var doties, stobriem kūpot vai klusi tipinot. Informācija par alergēniem: produkts satur izdzīvošanas elementus un "krāftingu".

8. marts

Devil May Cry 5 (XBO, PS4, PC)

Ko lai daudz saka par Devil May Cry? Stilīgi sit dēmonus, vāc dažādu krāsu lodes/dvēseles, cīnies pret bosiem, kas aizņem visu ekrānu, klausies dumjas replikas! Kad runa ir par action apakšžanru hack and slash, starp mūsdienu paraugiem obligāti jāpiemin sērija DMC. Varoņi Dante un Nero atgriežas un kopā ar jauno tēlu V sadod pa pakaļu visādiem elles izdzimteņiem. Interesē? Noteikti izmēģiniet demo versiju!

15. marts

Tom Clancy's The Division 2 (XBO, PS4, PC)

Norises vieta ir pārcelta no Manhetenas uz Vašingtonu, taču viena lieta ir palikusi nemainīga – ir jāšauj un jāvāc laupījums. Ir daudz visādu uzlabojumu, ar ko labāk iepazīties varēsiet, izmēģinot mēneša pirmajās dienās pieejamo atvērto bēta versiju. Pie viena vērts noknipsēt pāris kadrus, lai piedalītos konkursā un pretendētu uz vērtīgu balvu.

22. marts

Sekiro: Shadows Die Twice (XBO, PS4, PC)

Ja nosaukums FromSoftware jūsos nerada nekādas sajūtas, tad droši vien neesat pazīstami ar Dark Souls. Izrādās, ka pēc nežēlīgās triloģijas izstrādātāji nav sevi izsmēluši un piedāvā ko jaunu. Jā, grūtības pakāpe ir augsta un kamera uz galveno varoni ir vērsta no trešās personas perspektīvas, bet spēles process un pasaule ir visai atšķirīga.

Darbības laiks 16. gs. un norises vieta Sengoku ēras Japāna nozīmē veiklu darbošanos ar katanu. Tomēr ir atmesti daudzi RPG elementi, tai skaitā veselības punktu samazināšana pretiniekiem. Nu galvenais ir izjaukt viņu pozu un līdzsvaru, lai atklātu vājo punktu un tos piebeigtu ar vienu zobena cirtienu. Tāpat ir iekļauta lavīšanās un visādi rīki, piemēram, aizmetams āķis, kas padara izpēti un cīņas interesantākas. Miršana nozīmē atsākšanu no iepriekšējā kontrolpunkta.

29. marts

Assassin's Creed III Remastered (XBO, PS4, maijā Switch)

Jā, jā, veca spēle un, daudzuprāt, vājākā sērijas daļa, BET tās remāsterētā versija būs par velti pieejama Assassin's Creed Odyssey Season Pass turētājiem. Turklāt iekļauti ir vairāki oriģināla papildinājumi un platformai PS Vita izdotais atzarojums Liberation pilnā apmērā. Maijā uzlabotais 2012. gada piedzīvojums kopā ar visām ekstrām parādīsies arī Nintendo portatīvajai konsolei, tātad varēs slepkavot sabiedriskajā transportā, nesasmērējot apģērbu un nepiesaistot varas iestāžu uzmanību.

Tropico 6 (XBO, PS4, PC, Mac, Linux)

Vairākkārt atceltais diktatora simulators atgriežas. Kā jau sagaidāms no 6. daļas jebkurā spēļu sērijā, ir daudz visādu uzlabojumu un izmaiņu, ko droši vien novērtēs un ievēros tikai tās fani. To skaitā ietilpst iespēja vienas salas vietā no vairākām mazākām izveidot arhipelāgu, ko savā starpā varēs savienot ar tiltiem. Tiek solīts, ka Tropico 6 iedzīvotāji būs pilnībā simulēti, proti, reaģēs uz spēlētāja veidotās valdības lēmumiem, ietekmējot viņu produktivitāti un, iespējams, pat izraisot sacelšanos.

Yoshi's Crafted World (Switch)

Marta beigās saņemsim ikmēneša sarakstam obligāto Switch spēli, kas šoreiz ir 8. daļa Nintendo izdotajā sērijā Yoshi. Lēkāšana pa platformām krāsainā pasaulē ar mīļu, zaļu dinozauru, kurš prot sagrābt pretiniekus un priekšmetus ar savu garo mēli, pārvēršot tos olās, galvenajā lomā. Izklausās mazliet pretīgi, bet gala rezultāts izskatās visai nevainīgi. Nav aizmirsts par divu cilvēku sadarbības režīmu, kur katrs vada savu varoni. eShop šobrīd ir lejupielādējama demo versija.


Spēcīgs mēnesis tiem, kuriem patīk virtuāli kauties, šaudīties, lavīties, izdzīvot, vicināt zobenus (arī viss kaut ko citu), iejusties diktatora ādā un izbāzt mēli. Ja gribas tikai braukt ar auto un moto transportu, tad atliek vien turpināt pārbaudīt savas prasmes ar Dirt un Trials arī martā.

Ko Strike biedri (tie, kuri ir izdzīvojuši lapas apokalipsi) no mēneša piedāvājuma gaida viskvēlāk? Vai varbūt ko tādu, kas sarakstā nav iekļauts? Raksta autors, piemēram, nespēj sagaidīt Dead or Alive 6 un Devil May Cry 5, taču ir ieinteresēts arī Left Alive, par ko, starp citu, iepriekš neko nezināja.