SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2019. gada septembra skaļākās spēles

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 3. sept. 00:46
2019. gada septembra skaļākās spēles

2019. gada septembra skaļākās spēles

Sargājiet savu makus, jo septembris grib jūsu naudu!


Lai gan iepriekšējā mēnesī izlaidām tā nozīmīgāko jauno spēļu rakstu, tas nenozīmē, ka nekas ievērības cienīgs augustā netika izdots. Tieši vasaras pēdējā nedēļā veikalos parādījās tādi grāvēji kā Astral Chain, Control, Man of Medan. Tomēr vienīgā iepriekšējā nedēļā izdotā spēle, kas kādam Latvijā, šķiet, rūp, ir World of Warcraft Classic. Skumji, ne? Neatgriezīsim labās atmiņas no 2006. gada – laiks iet uz priekšu, cilvēcei arī vajadzētu (neuztveriet šo nopietni!). Jebkurā gadījumā septembris ir ne mazāk pārbāzts ar jaunumiem, it īpaši sporta spēlēm. Zemāk nav uzskaitīti visādi uzlaboti porti, taču neuztraucieties – to ir daudz!

5. septembris

WRC 8 (PC, PS4, Xbox One)

Tā tur rallija spēle, ko nesauc par Dirt Rally, bet kam ir FIA W _orld Rally Championship_licence. 50 īstas komandas, 14 sacensības, ko sastāda vairāk nekā 100 posmu no šī gada sacīkšu sezonas. Protams, izstrādātāji sola, ka WRC 8 ir līdz šim labākā sērijas daļa, jo tai ir svaiga dinamiskā laikapstākļu sistēma, pilnīgi pārstrādāts, reālistiskāks karjeras režīms un visādas citas foršas lietas, kas savu patieso dabu atklās tikai tad, kad izmēģināsim galaproduktu. Autoram genotsiid ļoti patika 2017. gada WRC 7, bet viņš nebija sajūsmā par tās pašas studijas V-Rally 4. Varbūt vērts notestēt arī šo? Platformai Switch iznāks kaut kad oktobrī.

6. septembris

Monster Hunter World: Iceborne (PS4, XO)

Tikai DLC, ne jauna spēle. Ņemot vērā to, kāds patīkams pārsteigums bija atvērtās pasaules briesmoņu sišanas simulators_Monster Hunter World_, šis viennozīmīgi ir gaidīts papildinājums. Tas pievieno jaunus reģionus, kur medīt, iepriekš neredzētus zvērus, uzdevumus un sižeta saturu par to, kas notiek pēc _World_beigām, noslēdzot oriģinālās spēles stāstu. Ir vēl visādi atjauninājumi, ko novērtēs daudzie sērijas fani. Uzsākot papildinājumu, jābūt pabeigtai pamata spēlei. Windows lietotāji pie _Iceborne_tiks kaut kad janvārī.

NBA 2K20 (PC, PS4, Switch, XO)

Ja gribat modernu basketbola videospēli, nav variantu – ir tikai sērija NBA 2K. Tātad garantēts dižpārdoklis. Mēs varam smieties vai raudāt, bet šī ir spēle, kas tiks notirgota daudz lielākos apjomos par jebkuru mazo, nenovērtēto indie brīnumu.Protams, šī gada NBA daļā ir visādi jaunievedumi, taču pats galvenais ir pievienoti spēļu automāti, precīzāk – klasiskais “vienrocis” un rulete...

10. septembris

eFootball Pro Evolution Soccer 2020 (PC, PS4, XO)

Tā tur futbola videospēle, kas nekad nebūs pirmajā vietā. Šķiet, vienīgā ievērojamā lieta, ko japāņu uzņēmums Konami Digital Entertainment vēl izdod.Toties tajā ir Latvijas futbola izlase. Varat lejupielādēt demo versiju, ja ir kāda interese.

Gears 5 (PC, XO)

_Gears of War_ir spēle, kas iemieso iepriekšējo konsoļu paaudzi. 2006. gadā tā uzstādīja jaunu standartu turpmākajiem 3. personas skata “šūteriem” un popularizēja pelēcīgi brūno ekrāna filtru. Nu esam nonākuši pie sērijas 5. numurētās daļas, tiesa, šoreiz bez vārdiem of War nosaukumā. Pazīstama formula, ar ko ir grūti noiet greizi. Patīkami, ka vēl aizvien ir dalītā ekrāna sadarbības režīma atbalsts. Kā jau jebkura Xbox ekskluzīvā spēle, arī _Gears 5_būs daļa no abonementa Xbox Game Pass, taču tie, kuri maksā par tā variantu Ultimate, varēs sākt šaudīties jau 6. septembrī.

GreedFall (PC, PS4, XO)

Vai esat studijas BioWare darbu fani, bet nevarat ciest Anthem? Šis 35 h garais ARPG ar 80 uzdevumiem varētu jūs interesēt, ja atbilde ir apstiprinoša. Spēli izdod Focus Home Interactive, kā produkcijai ir tendence būt neeedaudz neveiklai izpildījumā (sk. The Sinking City), tāpēc iesakām pirms iegādes pagaidīt apskatus.

13. septembris

Borderlands 3 (PC, PS4, XO)

Šauj, laupi, klausies satīrisku humoru! Borderlands ir tik veca un zināma sērija, ka gan jau jums ir viedoklis par to. Interesants jaunums šeit ir integrācija ar Twitch, ļaujot lietotājiem izpētīt savu mīļāko straumētāju inventāru un atslēgtās prasmes, kā arī atvērt īpašas lādes. Sagaidiet aptuveni 35 stundas izklaides, īpaši neaizraujoties ar blakusnodarbēm.

Daemon X Machina (Switch)

Septembra lielais Switch jaunums, kas nav remāsters vai rimeiks. Pēc tam, kad mēness saduras ar planētu, mākslīgais intelekts pavēršas pret cilvēci. Spēle, kurā jācīnās ar robotiem, ko angliski dēvē par mechs. Iespējams pielāgot savu nāves mašīnu un savākt uzveikto pretinieku detaļas. Forši, ka četri cilvēki var sadarboties un spēlēt kopā. Kā vispār latviski pareizi atveidot mech? Mehs? Meks? Meh!

NHL 20 (PS4, XO)

Droši vien globāli neaktuālākā no septembra sporta spēlēm (jo hokejs), taču mūsu platuma grādos neapšaubāms hits (jo hokejs). Ir daži jauni režīmi, bet īpašas izmaiņas negaidiet. Izstrādātājiem nav īpašas motivācijas kaut ko lāpīt, jo konkurentu hokeja spēļu žanrā nav.

20. septembris

The Legend of Zelda: Link’s Awakening (Switch)

Vienā dienā ar Switch Lite parādīšanos veikalu plauktos nonāks arī jauna The Legend of Zelda. Okei, rimeiks ar savdabīga stila grafiku vairāk nekā 25 gadus vecai Game Boy spēlei. Skraidām pa atvērtu pasauli, sitam briesmoņus, risinām mīklas, iegūstam jaunas prasmes, pieveicam meistarīgi izveidotus labirintus utt. Šoreiz gan paši varēsim arī uztaisīt savējos, izmantojot telpas no iepriekš uzvarētiem līmeņiem. Kā jau no Nintendo ierasts, sagaidāms augstas kvalitātes produkts.

27. septembris

Code Vein (PC, PS4, XO)

Trīs vārdos: anime D ark Souls. Galvenā atšķirība, šķiet, ir stils un vide, spēlei piedāvājot pēcapokaliptisku vampīru distopiju. Ļoti daudz informācijas par_Code Vein_ nav, bet varbūt uzspēlēsim, redzēsim, vai ir laba.

FIFA 20 (PC, PS4, Switch, XO)

Ja šomēnes neiznāktu Borderlands 3, varētu teikt, ka_FIFA 20_ir mēneša skaļākā spēle. Vairāk nekā tikai “reskins” – piedāvājumā ir uzlabots karjeras režīms ar izvēles iespējām un prasmju attīstīšanu, kā arī integrēts ielu futbols (lasiet: FIFA Street) kā atsevišķs režīms. Protams, nekur nav pazudis FUT ar visām savām mikromaksājumu kartītēm, kurās viegli iztērēt tūkstošus.