SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

The Nioh Collection (PS5) apskats

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 12. febr. 18:25
The Nioh Collection (PS5) apskats

The Nioh Collection (PS5) apskats

Nioh kolekcijas apskats


Ievads

Leģendārais Nioh stāsts ir pārveidots un izdots kā uzlabots kolekcijas izdevums uz PlayStation 5 un PC. The Nioh Collection ietilpst gan pirmā Nioh, gan Nioh 2, kā arī visi iepriekš izdotie papildinājumi, un izdevums ir papildināts ar jaunu saturu. Katru remāsterēto versiju var iegādāties atsevišķi kā Nioh Remastered – The Complete Edition vai Nioh 2 Remastered – The Complete Edition. Katra Nioh daļa ietver trīs papildinājumus.

Nioh un Nioh 2 piedzīvojumi spēlētājiem liek apgūt samuraju ceļu un izaicināt nāvi. Abas pārstrādātās versijas piedāvā 4K izšķirtspējas režīmu vai 120 kadru sekundē režīmu, ja TV atbalsta šādu iespēju.

Spraigas darbības pilnie RPG piedzīvojumi risinās Sengoku laikmeta Japānā. Autors Marex.K ir izveidojis visnotaļ dziļu un kvalitatīvu Nioh 2 apskatu, tādēļ ieteiktu ar to iepazīties. No savas puses varu piebilst, ka piedzīvojumi ir diezgan brutāli jaunpienācējiem, kuri nav iepriekš baudījuši Souls tipa spēles.

Es apskatā pieskaros tikai Nioh kolekcijas tehniskajiem uzlabojumiem un satura papildinājumiem, no kā sastāv The Nioh Collection. Mani interesēja iepazīties ar grafiskajiem un skaņas uzlabojumiem, kā arī ietvertajiem satura papildinājumiem.

Abas pārstrādātās versijas atbalsta iepriekšējo saglabāšanās failu ielādi, kā arī automātiski atslēdz iepriekš iegūtās trofejas.

The Complete Edition piedāvājums

Vispirms ir jāmin, ka Nioh 2 (PS4) īpašnieki var bez papildu maksas saņemt nākamās paaudzes atjauninājumu. Taču Nioh (PS4) īpašnieki pie bezmaksas PlayStation 5 versijas netiek. Tiem ir atkārtoti jāpērk Nioh Remastered – The Complete Edition, ja ir vēlme izbaudīt tikai pirmās daļas pārstrādāto versiju uz PlayStation 5.

The Nioh Collection ielādes laiki ir ievērojami uzlaboti, kas ir svarīgi, jo tik tiešām spēles gaitā ir jāmirst ļoti daudz –tā ir daļa no mācību procesa. Ir iespējams mainīt arī spēles grafiskos un ātrdarbības uzstādījumus.

The Nioh Collection ir iekļauti tehniskie uzlabojumi, piemēra, 4K un 120 fps atbalsts.

Nioh Remastered – The Complete Edition tehniskie uzlabojumi

Nioh Remastered – The Complete Edition vienīgās vērā ņemamās izmaiņas, liekas, ir tikai augstākas izšķirtspējas atbalsts un uzlabots kadru skaits. Pirmā daļa, manuprāt, ir novecojusi vizuāli, bet ne gameplay ziņā.

Taču Nioh Remastered – The Complete Edition ir lielisks sākums, lai apjaustu sērijas Nioh pamata mehānismus un iepazītos ar pasauli. Mana kļūda bija, ka sāku iepazīties ar sērijas otro daļu vispirms. Tomēr jaunpienācējiem būtu labāk sākt ar pirmo Nioh. Reiz tā jau bija PS Plus piedāvājumā, kā arī jauna veikalā PS4 versija maksā tikai ap 10-20 eiro. Es domāju, ka nav vērts atsevišķi pirkt Nioh Remastered – The Complete Edition uz PlayStation 5, ja īpašumā jau ir vecais izdevums. Vienīgi, ja ir vēlme iegūt visu kolekciju, tad noteikti jāizvēlas The Nioh Collection. Atsevišķi gan Nioh Remastered – The Complete Edition par 50 eiro neieteiktu.

Nioh 2 Remastered – The Complete Edition saturiskās un tehniskās izmaiņas

Nioh 2 Remastered – The Complete Edition ir DualSense funkciju atbalsts, kas izmanto PlayStation 5 iespējas. Tādējādi var sajust dažādu ieroču pretestību, attiecīgi pults vibrēs, bloķējot sitienus. Tāpat ir iespējams sataustīt loka vibrācijas tēmējot. Adaptīvos trigerus var pielāgot uzstādījumos pēc savas gaumes. Tāpat ir jūtama haptiskā atgriezeniskā saite, cīnoties ar pretinieku vai iekrītot ūdenī.

Grafiski Nioh 2 Remastered – The Complete Edition patiešām izskatās lieliski, tajā jūtams 60 fps atbalsts, kas ir pats minimums šādai dinamiskai spēlei, kas prasa ātru reakciju.

Nioh 2 Remastered – The Complete Edition atbalsta 3D Audio skaņu. Es rekomendēju lietot austiņas, lai izbaudītu šīs iespējas. Tāpat ir nodrošināta saspēles iespēja starp PlayStation 4 un PlayStation 5. Visbeidzot, kā jaunums ir pievienots foto režīms, kas ļauj uzņemt attēlus un rediģēt tos.

Saturiski Nioh 2 Remastered ir pievienoti jauni ieroču veidi un papildu grūtības pakāpes. Bez jau minētajiem 3 papildinājumiem (DLC) ir pievienots arī endgame saturs Underworld. Personīgi pamanīju, ka Nioh 2 Remastered – The Complete Edition ir iekļauti labi apmācību video, kas ļauj uztvert cīņas nianses. Papildus standarta misijām, kas sastāv no sešām nodaļām, ir pievienotas 3 nodaļas – The Tengu’s Disciple, Darkness in the Capital un The First Samurai.

Ja nu kādam spēle liekas jau pavisam viegla vai vidēji grūta, tad ir pievienotas trīs papildu grūtības pakāpes – Dream of the Demon, Dream of the Wise un Dream of the Nioh.

Ir pievienoti tādi ieroču veidi kā Demon Horde (pavisam 9 ieroči), Kodama Netsuke, pilnās bruņas Demon Horde, Sudama Netsuke un citi. Es kā sērijas jauniņais pat apstulbu no lielā ieroču piedāvājuma, kā arī dialoga saskarnē iekļautajiem jaunajiem ieročiem, kas papildina iepriekšējo arsenālu.

Kopumā

The Nioh Collection piedāvā lielu satura apjomu un kvalitatīvus tehniskos uzlabojumus, it īpaši Nioh 2 Remastered – The Complete Edition.Otrā spēle izskatās grafiski skaisti ar iespaidīgiem efektiem 4K režīmā un 60 kadriem sekundē. Tās HDR krāsu gamma izskatās pietiekami labi.

Savukārt Nioh Remastered – The Complete Edition vizuāli ir kā standarta remāsterēta versija – ierastie izšķirtspējas un kadru skaita uzlabojumi. The Nioh Collection piedāvā pavisam trīs režīmus – 4K Mode, 120 fps Mode un PlayStation Console Standard Mode.

Es kā sērijas jauniņais novērtēju Nioh 2 Remastered – The Complete Edition lielisko attēla kvalitāti, dziļo RPG sistēmu un dinamiskās kaujas. Tomēr jaunpienācējiem Nioh var likties stipri par grūtu, jāpārkāpj augsts slieksnis, ja sākam iepazīties ar sēriju no otrās daļas. Tuvākais Nioh līdzinieks ir Ninja Gaiden, ko var uzskatīt par idejisko priekšteci. Es tikai tagad atklāju, ka The Ghost of Tsushima ir no Nioh aizņēmusies dažādas kaujas stājas.

Man personīgi patika foto režīms, kā arī piedāvātais treniņu materiālu kurss, pie kura var atgriezties sev vēlamā laikā neskaidrību gadījumā.

The Nioh Collection piedāvā dziļu RPG un cīņas sistēmu. Kā viens no elementiem, kas atvieglos spēles grūtības pakāpi, ir ietvertais Online režīms, kur grūtākās vai neizejamākās vietās palīdz nezināms svešinieks vai mākslīgā intelekta partneris.

Ja Demons Soul’s jau ir izieta, tad noteikti ir vērts iepazīties ar The Nioh Collection. Sēriju Dark Souls un Nioh fani noteikti novērtēs kolekciju.

Nobeigumā vēlētos īpaši pateikties PlayStation Latvija par The Nioh Collection (PS5) apskata koda nodrošināšanu.


The Nioh Collection cena: 70 eiro
Izdošanas datums: 2021. gada 5. februāris
Režīmi: vienspēlētāja, daudzspēlētāju (līdz pat 3 spēlētājiem)
Izstrādātājs: Team Ninja
Izdevējs: Koei Tecmo
Platformas: PC un PlayStation 5
Žanri: Action, RPG

Man lūdzu GOD mode edition, tad pirkšu :))))))))))))))))