SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2021. gada oktobra skaļākās spēles

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 1. okt. 10:40
2021. gada oktobra skaļākās spēles

2021. gada oktobra skaļākās spēles

Atgriežam Strike tradicionālo rubriku


Aplūkosim tuvāk oktobra ievērojamākās spēles. Šajā mēnesī tiks izdoti ap 60 projektiem (ieskaitot jau iepriekš uz citām platformām izlaistos). Tādēļ, kā jau virsrakstā minēts, izcēlu tikai skaļākās oktobra spēles. Iepazīsimies tuvāk ar šomēnes gaidāmajām spēlēm.

1. oktobris

FIFA 22 (PC, PS5, XSX, PS4 un XBO)

FIFA 22 – kā jau FIFA. Tas pats futbols, bet tikai ar nelieliem uzlabojumiem un pārsteiguma mehānismiem.

FIFA joprojām ir viena no niansētākajām un populārākajām daudzspēlētāju sporta spēlēm. FIFA 22 ir pieejams jauns karjeras režīms un režīms Volta, kurā ir iespējams trenēt un uzlabot savas futbola prasmes. Volta būs pieejams tikai nedēļas nogalēs.

FIFA 22 Ultimate Team atkal ir veiktas nelielas ikgadējās izmaiņas. Ultimate Team ir viens no EA galvenajiem ienākuma avotiem.

5. oktobris

Alan Wake Remastered (PC, PS5, XSX, PS4 un XBO)

Alan Wake Remastered ir kinematogrāfisks action trilleris, kas tiks pārizdots ar grafiskiem uzlabojumiem. Šoreiz PlayStation spēlētāji varēs izbaudīt kādreizējo Xbox 360 ekskluzīvu.

Galvenais varonis Alans Veiks meklē savu pazudušo sievu Alisi. Pēc viņas noslēpumainās pazušanas viņš atklāj šausmu stāsta lappuses, kuras viņš it kā ir uzrakstījis, taču neatceras.

Remastered versija ietvers papildu nodaļas The Signal un The Writer. Spēles cena ir visai demokrātiska – tā maksās 30 eiro.

Hell Let Loose (PS5 un XSX)

Hell Let Loose ir iekļauta abonementa PlayStation Plus piedāvājumā. Hell Let Loose bētu paspēja jau uzspēlēt Oskars no konsolēm, kurš to atzina par gana labu. Pēc viņa vārdiem: “Hell Let Loose ir kara spēle par ko esmu sapņojis gadiem…”.

Hell Let Loose cīņas risināsies 50 pret 50 daudzspēlētāju režīmā. Spēlē ir kājnieki, tanki un artilērija. Tas ir pilnvērtīgs otrā pasaules kara daudzspēlētāju projekts.

7. oktobris

Far Cry 6 (PC, PS5, XSX, PS4 un XBO)

Personīgi mana gaidītākā oktobra spēle ir Far Cry 6. Tie paši vēži, bet jau citā kulītē. Far Cry fanātiem noteikti patiks. Pēc Ubisoft solījumiem Far Cry 6 būs lielākā karte sērijā, kas mani nedaudz biedē. Taču Ubisoft šoreiz neeksperimentēs kā ar Far Cry New Dawn un pieturēsies pie Far Cry oriģinālo daļu formulas – liela atvērtā pasaule, kur var spēlēt, kā pats spēlētājs vēlas. Par Far Cry 6 noteikti rakstīsim un runāsim. Gaidiet Far Cry 6 apskatu šeit pat.

8. oktobris

Metroid Dread (Switch)

Metroid Dread ir pazīstama arī kā Metroid 5. Tā ir zinātniskās fantastikas šausmu darbības piedzīvojumu spēle slavenajā sērijā Metroid. Spēli ir izstrādājusi studija MercurySteam. Tā ir viņu otrā sērijas spēle pēc Metroid: Samus Returns (2017). Strike noteikti apskatīs Metroid Dread.

12. oktobris

Back 4 Blood (PC, PS5, XSX, PS4 un XBO)

Back 4 Blood būs pieejama abonementā Xbox Game P _as_s tās iznākšanas dienā. Tas ir aizraujošs kooperatīvais šūteris. Spēli ir izstrādājuši Left 4 Dead veidotāji Turtle Rock Studios. Es iemēģināju Back 4 Blood bētu, likās jau jautri kooperatīvi iznīcināt zombiju ordas. Par pilnu cenu gan jau nepirktu Back 4 Blood, spriežot pēc pirmajiem iespaidiem, taču izmēģināšu noteikti abonementā Xbox Game P ass.

22.oktobris

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes (PC, PS5, XSX, PS4 un XBO)

House of Ashes ir sērijas The Dark Pictures trešā no astoņām plānotajām daļām. Pirmās divasjau apskatīja genotsiid – Little Hope un Man of Medan apskati.

Tā ir izdzīvošanas šausmu interaktīvā drāma, kur spēlētājam tiek piedāvātas izvēles. House of Ashes ir pieci varoņi, kuri 2003. gada Irākas kara laikā ir iesprostoti pazemes Mezopotāmijas templī. Galvenos varoņus vajā monstri. Ka jau iepriekšējās daļās, ir pieejami dažādi nobeigumi.

House of Ashes būs vairākas izmaiņas – vairs nebūs fiksēta kamera, katram varonim būs pieejams lukturītis un īpašs šaujamierocis, kas var izgaismot tumšās vietas, atklājot jaunas vietas un iespējamos ceļus. House of Ashes būs dažādas grūtības pakāpes Quick Time notikumiem.

26.oktobris

Guardians of the Galaxy (Switch, PC, PS5, XSX, PS4 un XBO)

Guardians of the Galaxy ir izstrādājusi Eidos-Montréal, Deus Ex sērijas veidotāji. Guardians of the Galaxy ir darbības piedzīvojumu spēle. Kā jau Marvel filmā galvenais varonis ir Pīters Kvils ar saviem uzticamajiem komandas biedriem – Draksu, Mazo Sakni, Gamoru un Jenotu. Katram personāžam ir savas unikālās prasmes un spējas, kuras var izmantot kopā. Spēles gaitā ir iespējams pieņemt dažādus lēmums, kas ietekmē komandas biedru savstarpējās attiecības.

Esmu spēlējis Guardians of the Galaxy: The Telltale Series, kā arī esmu liels G_alaktikas sargu_ filmas fans. Tātad noteikti uzspēlēšu Guardians of the Galaxy un izveidošu apskatu.

28. oktobris

Age of Empires IV (PC)

Age of Empires IV ir ir reāllaika stratēģijas spēle, ko izstrādājusi Relic Entertainment un ko izdod Xbox Game Studios. Tā ir sērijas Age of Empires ceturtā daļa. Lielākā daļa spēles mehānikas ir paņemta no Age of Empires II. Spēles iznākšanas laikā būs pieejamas 8 civilizācijas un četras vēsturiskās kampaņas. Galvenais, ka Age of Empires IV nebūs mikrotransakciju! Ceru, ka jaunā sērijas daļa būs tikpat veiksmīga, cik Age of Empires II.

Riders Republic (PC, PS5, XSX, PS4 un XBO)

Riders Republic ir ekstrēmo sporta veidu spēle. Tajā ir pieejamas piecas galvenās aktivitātes, kā kalnu riteņbraukšana, slēpošana, snovbords, lidošana ar wingsuit tērpu un arī raķeti. Riders Republic izdod Ubisoft. Riders Republic man nedaudz atgādina Steep, bet tikai vasarā. Riders Republic līdzīgi kā Fall Guys būs pieejams Battle Royale režīms, kurā par pirmo vietu cīnīsies daudzi spēlētāji, braucot lejā no kalna.


Oktobris ir piepildīts ar daudziem projektiem dažādām gaumēm. Noteikti atradīsies kāda aizraujoša spēle katram.

Turklāt vēl bez gaidītiem videospēļu projektiem 8. oktobrī iznāks Nintendo Switch (OLED) versija. Konsoles orientējošā mazumtirdzniecības cena ir 364,99 eiro.

Kādas ir Jūsu gaidītākās spēles oktobrī? Ko vēlaties uzspēlēt šomēnes?

Visvairāk gaidu Far Cry 6 un Metroid Dread. Nebūtu arī slikti izmēģināt Switch ar OLED ekrānu.

FIFA 22 dēls jau kapā pilnā sparā, pagaidām neesmu dzirdējis ka būtu kas super izcili atšķirīgs, laikam vārtsargi tomēr darbojas saprātīgāk beidzot. FarCry 6 viennozīmīgi nebūs sliktāks par iepriekšējo daļu, bet vai būs īpaši labāks? Gaidot Guardians of the Galaxy, Microsoft tikko izmeta savā XGP servisā iepriekšējo daļu Avengers, varēs uzkapāt. Kādreiz biju liels Age of Empires fans, būs interesanti aplūkot rimeiku. Riders of republic, kas ir loģisks Steep turpinājums, noteikti visvairāk izklaidēs jauniešu publiku.

Dark Pictures seriāls no SuperMassive Games patiešām priecē, diemžēl vēl neesmu saņēmies uz iepriekšējo daļu Little Hope, taču Men of Medan man patika. Arī Until Dawn nebija ne vainas un domāju ka Hidden Agenda arī vēl būs jāpaspēlē. Vai zinājāt, ka nākamā spēlē sērijā sauksies The Devil in Me un iespējams iznāks 2022.gadā

@Goodman2576 Būtu lieliski, ja uzrakstītu kaut ko par FIFA 22 un dēla pieredzi. Par sporta spēlēm apskati ir bijuši veltīti tik basketbolam un beisbolam. Gribētos dzirdēt par futbola tematiku. Es domāju, ka ar Far Cry 6 nevar nošaut greizi. Būs kārtējais jautrais piedzīvojums no Ubisfot. Noteikti izmēģini Avengers. Runājot par Dark Picture sēriju, esmu spēlējis tikai Until Dawn, kas man kopumā patika. Pašam ir iegādāti Men of Medan un Little Hope diski, būs jāizmēģina un jādomā par House of Ashes.

@Eking Avengers jau iemēģināju uz PS5 kamēr tas bija pieejams PS Now servisā, diemžēl nepaspēju līdz galam iziet un nu jāsāk viss no jauna :)... Interesanti, ka uz PC spēle sver 113GB, bet uz XBOX bija krietni mazāk.