SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Izziņots uzlabots Switch modelis

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 6. jūl. 18:26
Izziņots uzlabots Switch modelis

Izziņots uzlabots Switch modelis

Veikalos 8. oktobrī


Mieru, mieru! Pirms no prieka ar dūrēm iekaustāt gaisu un dejojat kā sanarkojies brits reivā vērts dziļi ievilkt elpu un apsēsties. Jā, pēc 3 mēnešiem tiks izdots uzlabots Nintendo hibrīdkonsoles Switch modelis. Nē, tas nav ilgi gaidītais Switch Pro (vismaz ne tajos aspektos, ko vēlējāmies). Oficiālais nosaukums ir Nintendo Switch (OLED model).

Spriežot pēc mazā iepakojuma un satura rādītāja sānā, lādētājs netiks iekļauts

Runa ir par konsoles variantu, kam, cik zināms, nebūs nekādu veiktspējas uzlabojumu. Izmaiņas skars iekšējās atmiņas apjomu, ekrānu, dokstaciju un ierīcē iestrādāto statīvu. Trūcīgo 32 GB vietā konsolē būs iebūvēts divreiz lielāks atmiņas daudzums, tātad vairāk vietas spēlēm, instalācijām, ekrānuzņēmumiem/video un citiem datiem.

Tomēr galvenā izmaiņa 8. oktobrī gaidāmajam modelim būs lielāks ekrāns, kā diagonāle nu sasniegs 7 collas (šobrīd 6,2"). Piedevām IPS paneli nomainīs OLED matrica, piedāvājot labāku kontrastu un dzīvākas krāsas. Tam vajadzētu izcili iet kopā ar nesen E3 izziņoto spēli Metroid Dread, kas tiks izdota tajā pašā rudens dienā. Tiek ziņots, ka konsoles izmēri būs aptuveni vienādi ar agrākajiem. Lielāks ekrāns ierīcē ir ietilpināts, samazinot apmaļu biezumu ap displeju.

Preses relīze vēsta arī par uzlabotiem iebūvētajiem skaļruņiem, taču sīkāk neko par tiem nezinām. Par jauno dokstaciju gan. Tajā būs iebūvēta LAN pieslēgvieta (agrākās 3. USB ligzdas vietā) stabilākam interneta savienojumam, atbrīvojoties no vajadzības izmantot adapteru. Kā redzams attēlos, dokstacijas dizains ir pamainīts, piedāvājot noapaļotas malas.

Droši vien katrs, kurš lietojis savu Switch saspēlei, novietojot konsoli “galda” režīmā, piekrīt, ka tās piedāvātā balsta kājiņa ir pārāk vāja. OLED modelis problēmu atrisina ar statīvu, kas ir pilnā ierīces platumā, turklāt nofiksējams dažādās pozīcijās. Nu vairs aparātam nevajadzētu gāzties pie mazākā vēja pūtiena.

Uzlabotais modelis veikalu plauktos nonāks šī gada 8. oktobrī un būs pieejams divos krāsu variantos – klasiskajā neona zilajā/sarkanajā un svaigajā baltajā/melnajā. Visas līdzšinējās pultis būs ar to saderīgas. Gala cena pagaidām nav zināma.

Manas domas? Patīk, kaut arī cerēju uz ko vairāk. OLED ekrānu novērtēs tie, kuri pārsvarā spēlē portatīvajā režīmā, pieņemot, ka viņi ir mierā ar izšķirtspēju 720p. Bērniem gan jauno modeli negribētu dot, jo šaurākas apmales ap displeju diez vai uzlabos iekārtas izturību. Žēl, ka Nintendo neizziņoja veiktspējas ziņā uzlabotu modeli, kas spētu labāk turēt līdzi laikam. Vismaz zinām, ka līdzšinējie Switch un Switch Lite varianti vēl nebūs metami ārā.

Rakstot vadījos tikai pēc preses relīzes un reklāmas video. Konsoles cena tomēr ir zināma: € 349,99/$ 349,99/£ 309,99. Tātad zemāka nekā tagadējam modelim vairumā veikalu.

beidzot buus normaala kvalitaate ekraanam

Pamēģināju pie drauga, kaut kā neiedvesmoja, laikam, jo esmu PC fans :D Savācu sev nesen datoru pa 2 pakām, iet kā vajag. Iesaku Capital tur normāls konstruktors lapā. AMD sanāks bik lētāk par lielāku jaudu!