SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Izziņots Nintendo Switch Lite

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 10. jūl. 21:34
Izziņots Nintendo Switch Lite

Izziņots Nintendo Switch Lite

Beidzot Nintendo ir oficiāli izsludinājis pilnībā portatīvo Switch modeli.


Beidzot apkārt klīdušās baumas par izmēros mazāku japāņu uzņēmuma Nintendo populārās spēļu konsoles Switch modeli ir saņēmušas atrisinājumu. Vismaz puse no tām. Baumotais variants ar nosaukumu Mini nu publiski pastāv, taču oficiāli dēvēts par Lite, atgādinot vecos labos laikus par portatīvās konsoles DS otro versiju DS Lite.

Īsi sakot, runa ir par iekārtu, kas ievērojami ierobežota funkcionalitātē salīdzinājumā ar oriģinālu. Uzskaitījums ar lietām, kas modelim Lite ir atņemtas:

  • iespēja ievietot konsoli dokstacijā, tātad to nevar pieslēgt pie ārējā ekrāna;
  • pultis Joy-Con – visas pogas tagad fiziski atrodas iekārtas korpusā;
  • vibrācijas funkcija HD Rumble un IR sensors;
  • atbalsta "kājiņa" režīma Tabletop Mode lietošanai.

Toties ir arī patīkami jaunumi:

  • Lite ir viengalaba konstrukcija, tātad modelis ir daudz stabilāks rokās;
  • atsevišķās virzienu pogas ir aizvietotas ar tradicionālu kursoru;
  • zemāks svars – apt. 275 g (oriģinālam 398);
  • mazāki izmēri – 91,1 x 208 x 13,9 mm;
  • uzlabots akumulatora darbības laiks – apt. 4 h ar vienu uzlādi, spēlējot The Legend of Zelda: Breath of the Wild (oriģinālais modelis iztur ap 3 stundām).

Protams, samazināto formu atspoguļo arī ekrāns, kas tagad ir mērāms 5,5 collās 6,2 vietā, padarot konsoli parocīgāku sabiedriskajā transportā. Lai izmantotu programmatūru, kam ir nepieciešamas noņemamās pultis Joy-Con, nāksies tās iegādāties atsevišķi. Zināmākie šādu spēļu piemēri: 1-2 Switch un Super Mario Party.

Savā reklāmas video (zemāk) Nintendo pirms lietošanas iesaka iepazīties ar programmatūras kastīti un pārbaudīt, vai konkrētā spēle atbalsta Switch portatīvo režīmu. Lite visā pasaulē pārdošanā parādīsies 20. septembrī ar prognozēto cenu $ 200. Iznākšanas datumā izvēlei būs trīs iekārtas krāsas: pelēka, dzeltena un tirkīzzila. Vēlāk, 8. novembrī, veikalos gaidāms jaunās Pokemon daļas speciālizlaidums.

Man patīk. Spēlējot Switch gandrīz tikai portatīvi, priecātos par izturīgāku un vieglāku variantu, kas neļodzās rokās vaļīgu Joy-Con dēļ. Ja cena būs 200, obligāts pirkums man... ja vien Nintendo līdz tam neizziņos baumoto uzlaboto konsoles versiju ar augstāku veiktspēju.