SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2020. gada jūnija skaļākās spēles

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 31. maijs 19:00
2020. gada jūnija skaļākās spēles

2020. gada jūnija skaļākās spēles

Maz, bet daudz.


Gandrīz nemanāmi ir pagājis laikapstākļu ziņā interesantais maijs, un tūlīt ieradīsies jūnijs. Tas, protams, nozīmē svaigu spēļu pievedumu, kas šoreiz ievērības cienīgo jaunumu ziņā ir niecīgs, taču satur divus no gada nozīmīgākajiem interaktīvās izklaides industrijas darbiem – vienu PC lietotājiem un otru PS4 piekritējiem.

Uz vasaras pirmā mēneša eiropaletes ir arī daudz visādu DLC, “portu” un uzlabotu versiju, no kā laikam ievērojamākās ir Command & Conquer Remastered Collection un SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated. Tikmēr lielais maija Switch jaunums Ninjala ir pārcelts uz jūnija beigām (tas pats liktenis var piemeklēt arī kādu no zemāk uzskaitītajiem darbiem).

2. jūnijs

Valorant (Windows)

Daudzi jau ir pazīstami un pat spēlējuši šo f ree-to-play jaunpienācēju no Riot Games, kā slēgtā bēta versija ir guvusi popularitāti pat Overwatch profesionāļu aprindās. Tas nav nekāds pārsteigums, jo taktiskais daudzspēlētāju FPS no League of Legends radītājiem ir visai līdzīgs Blizzard darbam, kā arī mūsu platuma grādos iecienītajai CS:GO, jo uzbrūkošajai komandai ir jādetonē bumba. Mači var izstiepties ļoti gari, jo uzvarētāja tituls tiek piešķirts tai pusei, kas dominē 13 raundos. Laiks rādīs, vai Valorant būs nākamais tiešsaistes spēļu hits, bet, redzot vārdus, kas atbild par produkta izstrādi, lielu šaubu nav.

16. jūnijs

Desperados 3 (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Sena sērija atgriežas ar “prīkvelu” 2001. gada klasikai Desperados: Wanted Dead or Alive. Stratēģijas lavīšanās spēle ar izometrisku skatu uz notiekošo un konusa veidā uz zemes projicētu pretinieku redzi (atsauc atmiņā pirmo Metal Gear Solid daļu minikarti). Darbība, protams, notiek Mežonīgajos rietumos. Piedāvājumā ir 5 varoņi, katrs ar savām prasmēm, kas ļauj visādos veidos tikt galā ar ienaidniekiem. Ir likts liels uzsvars uz stāstu.

Disintegration (PC, PS4, XO)

Zinātniskās fantastikas FPS ar RTS elementiem, kas izpaužas komandu došanā karaspēkam. Spēli ir radījis viens no cilvēkiem, kurš palīdzēja izveidot Halo un piedalījās pirmās Destiny izstrādē, tāpēc pastāv zināmas līdzības dizaina ziņā, bet process ir visai atšķirīgs, pat unikāls, ja spējat tam noticēt. Piemēram, pārvietošanās pastāvīgi notiek, sēžot par Gravcycle dēvētā transportlīdzeklī. Pagaidām saspēles režīms nav plānots, toties ir PvP un 8–10 stundās pabeidzama kampaņa, kas notiek salīdzinoši netālā nākotnē, kad Zemi ir izpostījušas visādas baisas lietas, ieskaitot, jā, pandēmiju.

19.jūnijs

The Last of Us Part II (PS4)

Neapšaubāmi viena no visvairāk apspriestajām pēdējā laika videospēlēm, ilgi gaidītais turpinājums lieliskajam 2013. gada asa sižeta piedzīvojumam The Last of Us. Ja esat pazīstami ar nopludinātajiem stāsta fragmentiem, visticamāk, jums ir skaidrs, kāpēc tik daudzi pirmās daļas fani ir (vai vismaz šķiet) nikni, nemaz nerunājot par neveiksmīgo damage control. Jāņem gan vērā, ka internetā pieejamā informācija ainām nesniedz kontekstu. Toties spēles procesa ziņā The Last of Us Part II ir skaidrs lēciens nākamajā paaudzē, par ko genotsiid plāno drīzumā jums pastāstīt.


Kā redzams, vasaras pirmais mēnesis jauno spēļu ziņā nepiedāvā daudz, tomēr jūnijā tiks izdots, iespējams, nākotnē iecienītākais taktiskais komandas FPS un veikalu plauktos beidzot nonāks pretrunīgs turpinājums daudzu iemīļotam stāstam.