SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2020. gada maija skaļākās spēles

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 7. maijs 00:25
2020. gada maija skaļākās spēles

2020. gada maija skaļākās spēles

Īstais mēnesis, kad beigt sēdēt mājās.


Šķiet, ka šomēnes cilvēki sāk atkal nākt pie prāta. Cerams, tiks atcelta notrulinošā sēdēšana mājās. Arī maija jaunās spēles bļauj: “Ej ārā, slaist!” Vairs nav iemeslu laist luni iekštelpās... ja vien jūs neinteresē remāsteri, MMO, šausmas no pirmās personas skata (aprīlī paredzētā Someday You'll Return tika izdota 5. maijā) un Minecraft. Pavisam īsi par šī mēneša jaunumiem.

5. maijs

Population Zero (Windows)

MMO izdzīvošanas spēle, kur galvenā doma ir 168 stundas jeb 1 kalendāro nedēļu garā partijā izdzīvot, atklāt savas klātbūtnes iemeslu pasaulē, ko sauc Kepler, un izglābt sevi no iznīcības. Pēc katras pabeigtās kārtas gūstam pieredzes punktus, ar ko celt sava konta līmeni, tādējādi atslēdzot jaunus režīmus, iespējas un modifikācijas. Izklausās labi, taču diemžēl šobrīd statusā Early Access pastāvošā versija Steam ir saņēmusi tikai 38 % pozitīvu vērtējumu.

16. maijs

Terraria: Journey's End (PC)

Pēdējais lielais atjauninājums iecienītai spēlei, kas piedāvā rakt, cīnīties, pētīt pasauli un taisīt visādas lietas un celtnes. Tagad var būvēt arī mazpilsētas. Turklāt Journey's End piedāvā 800 pievienotus priekšmetus, iepriekš neredzētus briesmoņus un pārbaudījumus, pilnveidotus laikapstākļu efektus un sīkus uzlabojumus, augstāku grūtības pakāpi mazohistiem, golfu un citas lietas, kas noteikti iepriecinās fanus.

26. maijs

The Elder Scrolls Online: Greymoor (PC)

Vēl viens MMO, taču jau sen sevi pierādījis ar 2,5 miljoniem aktīvu lietotāju katru mēnesi. Jauns papildinājums, kas notiek Skyrim pasaules rietumu daļā gandrīz 1000 gadus pirms piektās The Elder Scrolls notikumiem. Tas turpina martā izdotā DLC Harrowstorm stāstu un kā ļaundarus liek vampīrus. Jaunums ir sistēma Antiquities, kas piedāvā izrakt senus artefaktus un kļūt par arheologu.

Minecraft Dungeons (PC, PS4, Switch, Xbox One)

Izometriska skata labirintu ložņāšanas spēle Minecraft pasaulē, kas atgādina Diablo un Dragon Quest Builders krustojumu, bet ar uzsvaru uz sadarbību, tas ir, co-op. Līdz četri cilvēki uz viena ekrāna vai internetā var sist pretiniekus, vākt laupījumu un censties izdzīvot, lai glābtu ciematniekus “episkā” piedzīvojumā. Jā, šai Minecraft spēlei ir stāsts. Neapšaubāmi maija gaidītākais jaunums.

28. maijs

Ninjala (Switch)

Free-to-play brīnums, kas tika izziņots marta Nintendo Direct sērijā. Trešās personas skata kautiņu spēle ar vizuālo stilu, kas ļoti atgādina Splatoon. Šoreiz gan krāsas šaušana ir aizstāta ar tuvcīņas ieročiem un košļājamo gumiju, kas dalībniekiem dod nindzju spējas. Piedāvājumā ir divi režīmi – komanda pret komandu (Team Battle) un katrs par sevi (Battle Royale). Interesanti, vai spēle saturēs iekšējos maksājumus. Vai arī tas ir vēl viens veids, kā pārdot Nintendo Switch Online abonementus?


Neskaitot pārīti remāsteru (Saints Row: The Third, The Wonderful 101), tas arī ir viss, ko maijs piedāvā ievērības cienīgo jauno spēļu un papildinājumu ziņā. Laikam ir jābeidz sildīt dīvānus ar savām slinkajām pēcpusēm un jādodas ārā uzņemt D vitamīnu.

maija skaljaakaa speele ir farming simulator uz psn plus

@fvSa47MMr5rJM0yd Laikam jau, jo cilvēki pat ir pamanījušies uztaisīt petīciju, lai abas PS Plus spēles tiktu nomainītas pret kaut ko citu. Pirmās pasaules problēmas.

@genotsiid Ja tās tik tiešām būtu bezmaksas spēles, tad piekristu, bet, tā kā tās pa lielam ir vienīgais taustāmais labums no PSN+, tad varu piekrist, ka par to, ko Sony prasa, tiešām nevis varētu, bet vajadzētu būt labākām spēlēm.

@Fen Paldies par viedokli! Ja mēs skatāmies uz jēdzienu "laba spēle" objektīvi, tad vismaz Cities: Skylines tāda ir pēc tās kopējā Metacritic vērtējuma (81). Atceros laikus, kad PS+ deva spēles tikai ar zaļu reitingu (tas bija sen), tā ka šoreiz vismaz saņemam vienu labu. Savukārt, lūkojoties uz jēdzienu subjektīvi: ja kādam ļoti patīk simulācijas žanrs un viņš nav mēģinājis ne vienu, ne otru no maija PS+ variantiem, tad tas indivīds varbūt pat nezina, kur aiz laimes likties. (Jā, Farming Simulator ir savi piekritēji.) Diemžēl nav iespējams izdabāt visiem. Vienīgais, kur Sony piesietos – varēja iedot divas pavisam atšķirīga tipa spēles.

Jā nu Sony šomēnes reāli paņirgājās par cilvēkiem. Es vispār domāju, ka ar PS5 ienākšanu būtu jāapvieno PS NOW un PS+ vienā normālā servisā, kurš piedāvā pastāvīgi peiaugošu spēļu katalogu un iespēju spēlēt tīklā, un tās divas "bezmaksas"speļes vispār varētu atcelt jo tāpat jau ir pieejamas NOW servisā...., savukāt PS NOW šobrīd nevar liela daļa pasūtīt jo tad tīkla spēlēšana atkrīt... Īsāk sakot ja Sony strauji kautko nemainīs tad MS ar savu XBOS GAME PASS paņems daudz jaunpienācējus. Es piemēram šobrīd jau zinu ka pirkšu abas konsoles. PS5 unikalitātes dēļ, un XBOX universālā servisa dēļ jo GAMEPASS ir kopīgs gan konsolei gan PC, un jau šobrīd uzskatu, ka best value abonēšanas serviss ir XBOX GP...

@genotsiid nu bet piekrīti ka abas divas šādas spēles nevar vienā mēnesī likt, nu tā ir ņirgāšanās... īpaši COVID laikā.... Es piekrītu ka viena var būt specifiskā spēle tipa Farming vai SIMcity, bet nu otrai būtu jābūt AAA, kaut arī vecākai bet AAA.

@Goodman2576 Par ņirgāšanos to nesauktu, bet piekrītu, ka dažādība ir laba. Kāpēc? Skatos uz PS+ kā obligātu abonementu daudzspēlētāju iespēju izmantošanai, bet tā dotajām spēlēm – kā patīkamiem (ne vienmēr, kā šajā gadījumā) bonusiem. Saprotu, ka ne visiem ir tāds redzējums. Jebkurā gadījumā aprīlī tikām pie Uncharted 4 un Dirt Rally 2.0, kas ir ļoti labas, piedevām mums uzdāvināja Uncharted triloģiju un Journey. Domāju, ka Sony bija ļoti dāsni. Diemžēl izskatās, ka cilvēki ir aizmirsuši par to un tā vietā izvēlas sūdzēties par, manuprāt, sīkumu. Taisīt petīciju par tādu nieku vispār liekas nejēdzīgi. Runājot par Hujovid, tas bija un ir īstais laiks, kad novērtēt to, kas mums ir un ko uzskatām par svarīgu. PS+ maija piedāvājums, manuprāt, nav nekas tāds, par ko būtu jāiespringst.

@genotsiid Manuprāt, vienīgais attaisnojums ņemt naudu ir šīs divas spēles, ņemot vērā, ka gandrīz neviena PS4 spēle MP režīmā nedarbojas uz Sony serveriem. Pat ja kāda darbojas, tad šim pakalpojumam, ievērojot Nintendo analoga cenu, nav jāmaksā tik daudz.

@genotsiid Protams bizness ir bizness un petīcijām tērēt laiku nav jēgas, drusku jau tas viss ir emocionāli un gan jau nosēdīsies, un nav jau tās spēles nemaz sliktas, tikai abas ir no specifiska padziļināta simulācijas žanra, bet es tomēr domāju, ka tie servisi ir jāapvieno, lai nopietni stātos pretī Microsoftam, es būtu gatavs maksāt 75% no abu servisu kopējās summas un domāju, ka vairums būtu ar mieru iegūt visu vienā pakā un arī pašiem Sony būtu vienkāršāk ar menedžešanu, citādi tagad jāpaziņo kādas spēles būs PS+ un gribi negribi visi salīdzina uzreiz ar XBOX games with gold. Pēc tam atsevišķi jāpaziņo kādas spēles pievienosies PS Now sadaļai un atkal pretī ir game pass. IMHO mārketings drusku atpaliek, bet naudas mašīna protams nosaka savu ritmu un kārtību. Tomēr ļoti ceru ka ar PS5 iznākšanu arī šī lietas mainīsies pareizajā virzienā...