SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2020. gada aprīļa skaļākās spēles

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 30. marts 22:51
2020. gada aprīļa skaļākās spēles

2020. gada aprīļa skaļākās spēles

Rimeiku mēnesis.


Kamēr marts bija pārsteidzoši pilns ar ilgi gaidītiem turpinājumiem, aprīlis mums dāvā trīs ļoti iespaidīgus rimeikus, kas sevi jau ir pierādījuši ar nesen izlaistām demo versijām. Divi ievērojamākie no tiem tiks izdoti mēneša pirmajā pusē. Viss pārējais aprīļa piedāvājumā – njā... varbūt kādam šķitīs interesants.

3. aprīlis

Resident Evil 3 (PlayStation 4, Windows, Xbox One)

Pagājušā gada Resident Evil 2 paskatījās uz spēli no deviņdesmitajiem, paņēma labāko no tās un uztaisīja jaunu mūsdienīgā izpildījumā. Tika radīts paraugs visiem turpmākajiem rimeikiem, kā minēja genotsiid. Resident Evil 3 atkal izmanto veiksmīgo formulu, lai līdzīgā garā modernizētu 1999. gada PlayStation asa sižeta grāvēju, kas izpelnījās uzmanību ar briesmoni vārdā Nemesis.

Tas ir radījums, kura vienīgais mērķis ir iznīcināt pēdējos izdzīvojušos lieciniekus korporācijas Umbrella nelietīgajiem eksperimentiem. Tātad galveno varoni Džilu Valentainu un Karlosu Oliveiru – kuram šoreiz būs lielāka lomā stāstā un sava sekcija, ko mums uzspēlēt – viņš vajās līdz pašām beigām. Tagad preteklis ir vēl izveicīgāks, lēkājot apkārt un izmantojot uzbrukumus no attāluma.

Šobrīd pieejamās RE3 demo versijas – īss sižeta fragments un bēta tests tiešsaistes daudzspēlētāju režīmam – sniedz visai labu ieskatu šajā baiļu un spriedzes pilnajā darbā no Capcom. Varbūt pastāstīsim, vai šis rimeiks piepildīs cerības, Strike apskatā.

10. aprīlis

Final Fantasy VII Remake (PS4)

Vēl viens pārstrādāts pirmās PlayStation hits no 90. gadu beigu puses, taču globāli vēl iecienītāks, nereti tiekot minēts kā viena no visu laiku labākajām spēlēm. Gluži kā Resident Evil 3 gadījumā iepriekš zīmēti foni ir nomainīti pret īstu 3D grafiku, ļaujot tuvplānā izpētīt norises vietas no bērnības atmiņām. Varoņu dizains ir krietni mainīts: modeļi izskatās līdzīgāki īstiem cilvēkiem.

Arī spēles process ir pielāgots mūsdienām, klasiskajām cīņām pa gājieniem tiekot nomainītām ar sērijai Kingdom Hearts līdzīgām reāllaika kaujām jeb Active Time Battle. Autors Fen jau iepazinās ar rimeika nelielo demo versiju, atzina, ka ir laba, taču būtu pāragri spriest par galaproduktu. Tas, starp citu, rimeika formā būs tikai gabals no visa Final Fantasy VII sižeta. Iespējams, izmēģināsim un apskatīsim arī pilno spēli, tas ir, pirmo no spēlēm, kas parādīsies 10. aprīlī.

14. aprīlis

Someday You'll Return (PC)

Psiholoģiskā šausmu spēle par vīrieti, kurš dodas mežā meklēt savu pazudušo meitu. Austrumeiropiešu veidota šausmene no pirmās personas skata, kas liek apšaubīt realitāti, neizklausās pēc nekā unikāla – un patiešam nav (sk. Layers of Fear) –, bet Someday You'll Return izceļas ar faktu, ka to ir radījuši vien divi čehi. Piedevām spēlē sastopamās vietas, kur rāpjamies, risinām mīklas, darinām tautas medicīnu utt., ir ļoti līdzīgas dažām, ko paši varam izstaigāt Čehijā.

24. aprīlis

Predator: Hunting Grounds (PS4, PC)

Vai atceraties Evolve? Šķiet, asimetriskie daudzspēlētāju darbi atkal ir modē. Aprīlī pastāvēs RE3 ar savu Project Resistance un vēl Sony ar “Plēsoņu” videospēles formātā. Kā varat iedomāties, viens iejūtas slepkavnieciskā briesmoņa ādā (pieejamas vairākas klases), kamēr pārējie ir cilvēku kareivji ar dažādām misijām. Viss notiek biezajos Dienvidamerikas džungļos. Varētu būt interesanti izdzīvot 80. gadu “bojeviku” ar pulti rokās. Pastāv iespēja, ka mums būs apskats.

Trials of Mana (PC, PS4, Switch)

Ja domājāt, ka RE3 un FF7 ir vienīgie aprīļa rimeiki, Trials of Mana skaļi nobļaujas un jums uzbrūk ar zobeniem, šķēpiem un maģiju. Reāllaikā. Vēl viena klasiska Square Enix RPG sērija, kas atgriežas, taču šoreiz pilnās 3 dimensijās un bez sevišķām izmaiņām pamata procesos, ja neskaita 3D virspasauli, pa kuru var pārvietoties. Daudzi Mana fani noteikti iegādāsies arī šo rimeiku. Var izmēģināt demo versiju.

28. aprīlis

Gears Tactics (Windows)

XCOM, bet Gears of War universā. Tas droši vien ir nejauks vispārinājums, bet citādāk ir grūti aprakstīt reklāmas video (augstāk) redzamo. Interesantas un neparastas šķiet nogalināšanas iespējas tuvcīņā un varoņu pielāgošana. Ja liekas saistoši, tīmekļa vietnē PC Gamer ir lasāms visai garš iespaidu raksts par šo gājienu stratēģijas spēli no Microsoft.

Moving Out (PC, PS4, Switch, XO)

Krāsains pārvākšanās simulators jautram vakaram kopā ar draugiem, visiem sēžot vienā dīvānā. Fizikai un koordinētai darbībai ir liela nozīme šajā spēlē, kurā audzējat savu pārvākšanās biznesu, uzņemoties arvien lielākus uzdevumus. Sākumā ir vienkārša dīvāna pārnešana, bet drīz vien jau cenšaties savaldīt mežonīgus dzīvniekus fermā. Tas, kā (ar cik lieliem zaudējumiem) izpildāt savus pienākumus, paliek jūsu ziņā. Ir pieejama demo versija.

Sakura Wars (PS4)

Ak, šie japāņi! Šķiet, tikai tālās austrumzemes izstrādātāji spēj apvienot action RPG ar randiņu simulatora un vizuālā romāna elementiem. Rupji tulkojot, pērn Āzijas tirgum izdotā Sakura Wars ir “viegls ribūts” tāda paša nosaukuma sērijai, kā pirmā daļa parādījās 1996. gadā. Fakts, ka tā ir izdzīvojusi tik ilgi un ka jaunākā spēle būs pieejama angļu valodā šajos platuma grādos, laikam nozīmē: Sakura Wars fanu netrūkst. Līdz ar to ir godam nopelnīta vieta Strike.lv mēneša spēļu sarakstā.

Īsi sakot, aprīlis – lielo rimeiku mēnesis. Droši vien neviens turpmākais šogad vairs nepārspēs marta piedāvājumu jauno spēļu ziņā. Atliek vien gaidīt jaunās konsoles un tehnokrātiju.

Vai jums, biedri, kaut kas no aprīlī gaidāmā šķiet interesants? Vai arī turpināsiet pašizolācijā pielikt punktus saviem agrāk nepabeigto spēļu sarakstiem?

Aprīli gan jau, pagaidām izskatās, pavadīšu ar Persona 5. Cerams, ka arī Final Fantasy VII ir ierakstīta zvaigznēs.

Es teiktu, ka aprīlis ir ne mazāk aizņemts kā marts. Gribētos uzspēlēt praktiski visu, kas augstāk minēts, bet laika un finansiālo apsvērumu dēļ būs rūpīgi jāizvēlas. Nemaz nerunājot par to, ka neesmu paspējis pat visu marta piedāvājumu izspēlēt.

Līdzīgi kā @fen spēlēšu Persona 5 Royal un Final Fantasy VII, kā arī RE3. Tāpat ieinteresēja Minecraft Dungeons, kas iznāks aprīlī un būs pieejams Xobx passā.

@Marex.K Predator: Hunting Grounds arī gribētu? @Eking Minecraft Dungeons iznāks nevis šomēnes, bet gan 26. maijā.

Man laikam visvairāk no aprīļa piedāvājuma interesē RE3, bet ne pietiekami, lai spēli iegādātos. Turpināšu cīnīties ar martā iesākto.

@genotsiid Skaidrs, tad jau labi, ka pārnesa Minecraft Dungeons no aprīļa uz maiju. Tā jau pietiekami, ko spēlēt.

@genotsiid Tu trāpīji uz vienīgo spēli sarakstā, kuru man negribētos spēlēt.

labpraat sakura wars uzspeeleetu

Noteikti must have man ir RE3 un FFVII, bet droši vien ka aprīlī tās vēl nespēlēšu. Vēl jau COD MW2 remeiks gaidāms 30 aprīli priekš PC. Motosacīkšu faniem 23.aprīlī MOTOGP 20 . Cik skatos tad Mount&Blade 2 Bannerlord arī jau pieejams STEAM early access versijā par nieka 45EUR :)