SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2020. gada marta skaļākās spēles

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 8. marts 01:16
2020. gada marta skaļākās spēles

2020. gada marta skaļākās spēles

Jauna Animal Crossing, Doom un Half-Life.


Ar nedēļu ilgu nokavēšanos piedāvājam jums mēneša nozīmīgāko jauno spēļu sarakstu. Lai gan šoreiz apraksti ir īsāki, runa ir par dažām no 2020. gada svarīgākajām spēlēm.

6. marts

Pokemon Mystery Dungeon: Rescue Team DX (Switch)

Pārstrādāta 2006. gada Nintendo DS spēle. Atšķirībā no parastajiem “Pokemoniem” šeit ir jāiejūtas pašu briesmoņu, nevis to treneru ādā. Ložņājam pa nejauši ģenerētiem labirintiem, glābjam citus pokemonus, sabiedrojamies ar viņiem un cīnāmies pret tiem. Switch versijai ir patīkams akvareļu krāsu noformējums, megaevolūcijas u. c. papildinājumi. Ja interesē, eShop piedāvā lejupielādēt rimeika demo versiju.

11. marts

Ori and the Will of the Wisps (Windows, Xbox One)

Eking ziņoja janvāra beigās, šis turpinājums 2015. gada audiovizuāli burvīgajam (taču cietsirdīgi grūtajam) Metroid iedvesmotajam šedevram jau ir pilnībā gatavs. Otrajā daļā ir krietni paplašināta cīņu sistēma, jo ir atbrīvots viens taustiņš uz pults, ko agrāk izmantojām, lai manuāli saglabātos. Ārzemju mediji min skaidru ietekmi no spēlēm Hollow Knight un The Legend of Zelda. Kā ierasts Microsoft sistēmām ekskluzīvajām spēlēm, arī šo varēs par velti baudīt Xbox Game Pass abonenti.

13. marts

Nioh 2 (PS4)

Nonāc Sengoku ēras Japānā, izkop savas samuraja prasmes un atbrīvo feodālo valsti no pārdabiskajiem spēkiem, kas to vajā! Mūsu vietējais Dark Souls tipa spēļu eksperts jau cītīgi strādā pie apskata un pratīs pastāstīt vairāk par šo turpinājumu godalgotajai Nioh.

20. marts

Animal Crossing: New Horizons (Switch)

Viennozīmīgi marta ievērojamākā spēle sasniegto lietotāju un pavadīto stundu skaita ziņā. New Horizons piedāvā doties uz neapdzīvotu salu un saimniekot uz tās. Animal Crossing atkarību radošā formula ir visādi papildināta, piemēram, ar iespēju modificēt savas dzīvesvietas zemi un kalnus. Spēlei tika veltīta vesela Nintendo Direct sērija. Mēģināsim dabūt rakstisku Animal Crossing lietpratējas viedokli.

Doom Eternal (PC, PS4, Stadia, XO)

2016. gada Doom pasaulei parādīja, ka mūsdienās ir vieta arī vecmodīgākām FPS spēlēm, piedāvājot ātru un vardarbīgās tieksmes apmierinošu grāvēju, kas, šķiet, visiem patīk. Turpinājums Eternal krietni paplašina dēmonu iznīcināšanas iespējas ar jauniem mehānismiem, kamēr pārvietošanās pasaulē aizņemas dažas idejas no Tomb Raider. Sižeta ainas tagad ir no 3. personas skata līdz ar lielāku uzsvaru uz stāstu. Cerams, ka izstrādātāji nav pazaudējuši priekšgājējas jautro procesu.

23. marts

Half-Life: Alyx (PC VR)

Jauna Half-Life spēle! Šoreiz no varones Aliksas perspektīvas. Diemžēl domāta tikai VR briļļu īpašniekiem un PC lietotājiem. Tiek apgalvots, ka Alyx ir pilnvērtīga sērijas daļa. Vai šī būs virtuālās realitātes killer app?

31. marts

Persona 5 Royal (PS4)

Papildinājums Fen iecienītajai JRPG spēlei Persona 5. Jau tā apjomīgais sižets tiks izstiepts vēl vairākus desmitus stundu garāks, iekļaujot arī iepriekš neredzētus stāsta elementus, līmeņus, ko izpētīt un kur atkauties no pretiniekiem, kā arī jaunu varoni un skolas semestri.

Kā redzams, marts ir turpinājumu mēnesis, piedāvājot ilgi gaidītas otrās (un ne tikai) daļas vecākām un jaunākām spēļu sērijām. Ko jūs, lasītāji, šoreiz gaidāt visvairāk?

No marta spēlēm manu uzmanību visvairāk piesaista DOOM Eternal. Žēl, ka Switch versija ir atlikta un neiznāks vienā dienā ar pārējām, kā sākotnēji bija plānots.

Noteikti spēlēšu Ori and the Will of the Wisps, ja jau dod Xbox passā. Tā arī ir iepriekšapasūtīts Persona 5 Royal disks, kura pirmās dienas izdevums būs metāla vākos.

Noteikti piesaista DOOM Eternal, bet noteikti nogaidīšu apskatus un to visticamāk spēlēšu aprīlī vai maijā. Visticamāk, DOOM spēles process ir izmainīts, jo aptieciņas un citi resursi kritīs noteiktā veidā pieveicot dēmonus. Tas atšķirsies no Doom (2016) versijas, kas var pilnībā izmainīt spēles procesu un tā dinamiku.

Nioh martā tiks mana nedalītā uzmanība. Ja kaut kas paliks pāri, tad pieķeršos Ori. Personu vairāk sanāks aprīlī spēlēt.

@Eking Es arī noteikti pamēģināšu XGP for PC versijā... redzēs cik ilgi izturēšu :)))... pirksti svīdīs :)))

@Goodman2576 Jā, noteikti pamēģini. Tad jau redzēsim, cik ilgi izturēsim jaunāko Ori.

31 marts: Mount & Blade II: Bannerlord Ne gluži spēle iznāk pilnā krāšņumā orķestra pavadījumā, bet gan early access. Pirmā daļa laika gaitā ir ļoti daudz pārdevusies un gadu gaitā dēļ modiem ir savākusi krietnu cilvēku kvantumu, kuriem patika un kuri grib vēl. Pieminēšanas vērta toč ir. Cerams, ka neizgāzīsies kā veca sēta, savādāk man vēl vajadzēs mēnesi vēlāk paslepus savu komentāru dzēst ārā :D