SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

2020. gada jūlija skaļākās spēles

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 29. jūn. 12:00
2020. gada jūlija skaļākās spēles

2020. gada jūlija skaļākās spēles

Raķetes, samuraji un origami.


Jūnijs tuvojas beigām, un izskatās, ka dzīve daudziem atkal ripo pa vecajām sliedēm (kaut arī nedaudz piesardzīgāk). Piedevām jūlijs jauno spēļu ziņā pat neizskatās diži sliktāks par pagājušā gada 7. mēnesi. Cerams gan, ka šī brīža tveice mazliet rimsies un ka arī gribēsies sēdēt mājās pie ekrāna, lai pazustu citā realitātē. Kā ierasts, piedāvājam Strike sarakstu ar, mūsuprāt, nākamā mēneša nozīmīgākajām jaunajām spēlēm.

3. jūlijs

Marvel's Iron Man VR (PlayStation VR)

Viena no Sony spēlēm, kas kopā ar The Last of Us Part II tika atcelta uz nenoteiktu laiku, bet atšķirībā no Naughty Dog grāvēja, šķiet, interesēja salīdzinoši mazam cilvēku skaitam. Ideja šeit ir gaužām vienkārša: uzliekam PSVR brilles, paņemam rokās PlayStation Move un iejūtamies Dzelzs vīra ādā, lidinoties apkārt pazīstamā komiksu varoņa tērpā un atšaudoties no pretiniekiem. Pagaidām attēlos un video esam redzējuši tikai 2 līmeņus, bet jācer, ka šis € 40 virtuālās realitātes produkts spēs pārsteigt ar daudziem citiem, jo spēles doma izklausās ļoti labi.

10. jūlijs

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise (Switch)

Kurš to būtu domājis – 2010. gada šausmene no eklektiskā autora Swery65 saņems turpinājumu (pagaidām tikai Nintendo konsolei)! TV seriāla Twin Peaks iedvesmotā spēle, kur kādā mazpilsētā FIB aģenta kurpēs izmeklējam mistērijas saistībā ar slepkavību, savā laikā izpelnījās pilnīgi pretējus viedokļus no kritiķiem. Tomēr fanu saucieni pēc nākamās japāņu vājprāta devas acīmredzot bija gana skaļi, lai radītu Deadly Premonition 2. Sapņi piepildās. Laikam.

F1 2020 (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Šī gada Formula 1 sezona ir starp daudzajiem makaronu vīrusa upuriem, daļai posmu tiekot atceltiem un aizvietotiem ar virtuālām sacīkstēm. Tajās, lietojot simulatoru F1 2019, daži no īstajiem braucējiem kopā ar visādām slavenībām sacentās savā starpā un straumēja procesu visai pasaulei. Domājams, ka notikums pozitīvi ietekmēs sērijas jaunākās daļas pārdošanas apjomus. Neskaitot visādus nelielus atjauninājumus, 2020. gada izdevumam ir pievienots režīms My Team, kas piedāvā izveidot 11. komandu, ir vairāk Formula 2 satura, un atgriežas dalītā ekrāna iespēja.

14. jūlijs

Rocket Arena (PC, PS4, XO)

Tiem, kuri vēl nav noguruši no neskaitāmajiem šūteriem, EA piedāvā trešās personas skata 3 pret 3 tiešsaistes spēli, kur jāšaudās ar raķetēm. Sākumā būs 10 varoņi un 10 kartes, kur vairākos režīmos kārtīgi izspridzināties, taču izdevējs sola jaunu bezmaksas saturu katru sezonu. Nē, Rocket Arena nav free-to-play spēle – cena ir, turklāt 30 eiro. Lai izdodas, EA!

17. jūlijs

Ghost of Tsushima (PS4)

Nebūs pagājis pat mēnesis kopš iepriekšējās lielās PS4 ekskluzīvās spēles iznākšanas, kad jau tiksim pie nākamās. Ghost of Tsushima ir atvērtās pasaules grāvējs no studijas, kas radīja sērijas Sly Cooper un Infamous. Spēle stāsta par vienu no pēdējiem samurajiem 13. gs. beigu pusē, kad Japānu iekaro mongoļi. Saskaroties ar jaunajiem, draudīgajiem spēkiem, galvenais varonis saprot, ka ar vecajiem trikiem netiks cauri, tāpēc ir spiests pielāgoties situācijai, izkopjot jaunu cīņas stilu.

Droši vien interesantākā lieta par šo spēli, neskaitot pamatīgās atkāpes no Sucker Punch Productions iepriekšējiem darbiem, ir minimālā lietotāja saskarne uz ekrāna. Minikartes vietā mūs uz nākamo atzīmēto uzdevumu/punktu ved vējš, kas pūš iespaidīgus lapu un citu priekšmetu apjomus virzienā, uz kuru ir jādodas. Tikmēr, piemēram, kāds putns var piesaistīt spēlētāja uzmanību un aizvest uz interesantām vietām vizuāli burvīgajā Cušimas salā. Gaidām.

Paper Mario: The Origami King (Switch)

Ir daudz visādu Mario spēļu sēriju, taču no tām visām izceļas autoru fen un genotsiid iecienītā Paper Mario. Neskaitot dažus aizmirstamus izņēmumus, runa ir par burvīgām RPG spēlēm ar itāļu santehniķi galvenajā lomā, kartona/papīra pasauli kā vizuālo tēmu un patīkamu devu šarma un humora. Kā parasti, Mario pasaulē viss ir labi, līdz kādu dienu mieru izjauc kārtējais ļaundaris, šoreiz pārvēršot visu par dekoratīvām figūrām ar nosaukumu origami.

Tā kā Switch ir līdz šim jaudīgākā Nintendo konsole, grafika izskatās labāk un modernāk nekā iepriekš. Savukārt spēles process atgriežas pie taktiskām cīņām, turklāt ar pamatīgu daudzumu action ainu. Lielākais jaunums ir riņķu grozīšana kaujās, lai novietotu ienaidniekus rindās efektīvākiem uzbrukumiem un tad, protams, pieliktu punktu ar īstajā brīdī veiktiem pogas spiedieniem. Nepacietīgi gaidām pilno spēli.