SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise apskats

HomērsHomērsgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 9. aug. 12:00labots 2022. g. 23. jūl. 13:37
Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise apskats

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise apskats

Turpinājums "labākajai sliktai" spēlei ir klāt.

Jorks ir atgriezies.

Iedomājieties - jūs esat FIB aģents. Jūs atbraucāt uz nelielu pilsētu un tiekat iejaukti slepkavības izmeklēšanā. Jūsu primārais uzdevums ir meklēt pavedienus, taču jūs tērējat laiku, piekaujot vāveres, spēlējot boulingu un braucot ar savu skrituļdēli turp un atpakaļ. Ak jā, un lielāko daļu laika jūs pavadāt, turot pirkstu pie auss, it kā ar slēptās austiņas palīdzību sazinātos ar savu partneri, kurš, visātrākais, ir jūsu iztēles izdomājums. Izklausās traki? Šo visu un vēl daudz ko citu var sastapt iekš Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise, no izstrādātājiem TOYBOX Inc.

FIB aģenti nopratina Zaku.

Deadly Premonition 2 ir detektīvstāstu žanra spēle ar pārdabiskiem, izdzīvošanas un šausmu elementiem. Ja jūs vēl nekad neesat dzirdējis par šo spēļu sēriju, es stingri ieteiktu jums izmēģināt pirmo Deadly Premonition spēli, jo šis ir tās turpinājums. Jāatzīmē arī tas, ka abas spēles ir viens liels, neparasts žanru sajaukums. Šeit pastāv patiešām aizraujošs, uz pieaugušajiem orientēts stāsts, kas lēnām, no vienkārša trillera pārtop šausmu fantāzijā. Šīs spēles sižets risinās 2019. gadā, ilgu laiku pēc Grīnveilas pilsētas izmeklēšanas lietas, kas bija par pamatu pirmās spēles sižetam. Varas iestādes ir atklājušas līdz šim pazudušās Lises Klarksones ķermeni saldēto preču noliktavā Le Kerē pilsētā, Luiziānā. Divi FIB aģenti nopratina jau sirmo Frānsisu Jorku Morganu (tagad jau Frānsisu Zaku Morganu), mēģinot uzzināt vairāk par viņa līdzdalību slepkavību sērijās, kas notika 2005. gadā Le Kerē, un kuru laikā Lises mirstīgās atliekas arī pazuda. Spēles laikā spēlētājs lēkās turp un atpakaļ starp diviem laika periodiem, mēģinot atšķetināt dīvaino Le Kerē slepkavību ar Zaka palīdzību, pratinot viņu 2019. gadā, tādā veidā mēģinot saprast, ko tieši viņš darīja Le Kerē pilsētā 2005. gadā.

Frānsiss Jorks Morgans ir savāds un harizmātisks FIB aģents, kurš līdz šim ir viens no intriģējošākajiem galveniem varoņiem, kāds man jebkad ir trāpījies spēlē. Viņā var novērot vairākus savdabīgus uzvedības paradumus. Kā es minēju ievadā, viņš bieži pieliek roku pie auss un pārtrauc citu cilvēku sacīto, lai parunātu ar savu partneri, kurš, liekās, nemaz nepastāv. Īpatnība, kas šādas situācijas padara vēl intriģējošākas, ir tas fakts, ka neviens cits personāžs, šķiet, pavisam nepievērš uzmanību, ko Jorks patiesībā saka. Iespējams, ka viņiem tas vienkārši nerūp.

Ir arī vesela virkne sekundāru personāžu, kuri apdzīvo Le Kerē atvērto pasauli, un tie visi šķiet tikpat traki, kā pats Jorks. Šeit ir viss, sākot ar Ksavjeru Džonsonu, bārmeni, kurš ir ģērbies vien baltās trusenēs, zābakos un kovboja cepurē, un beidzot ar skeleta vīru vārdā Hungans, kuru var pamanīt tikai atspulgos un kuru var redzēt tikai pats spēlētājs un neviens cits. Citiem vārdiem sakot, Deadly Premonition 2 personāžu klāsts liek mazajai Le Kerē pilsētiņai vairāk izskatīties pēc klīniski novirzīto ārstēšanas iestādei.

Jorkam patīk runāt par 80. un 90. gadu filmu režisoriem.

Pēc pārlieku ilga ievada spēlētājs beidzot tiek pie iespējas izpētīt spēles lielo "smilšu kasti". Tāpat kā ar jebkuru labu atvērtās pasaules spēli, jūs varat brīvi pārvietoties pa Le Kerē pilsētu, vai nu ar kājām, vai izmantojot skrituļdēli (Jorka automašīna tika nozagta, un tā vietā zaglis atstāja skrituļdēli - lūk jums arī ieskats spēles humora izjūtā). Ielas ir diezgan tukšas, tajās var redzēt tikai pāris automašīnas un kādu sauju garāmgājēju. Jūs varat pavadīt laiku sarunās ar iepriekš minētajiem pilsētas iedzīvotājiem, kuri sniegs spēlētajam informāciju par slepkavības izmeklēšanu, kā arī piedāvās jums papildus uzdevumus jeb side kvestus. Lai arī šie kvesti nav obligāti un tiešā veidā neietekmē galveno sižeta līniju, tie atklāj informāciju un detaļas par noteiktiem iedzīvotājiem, kā arī piešķir spēlētājam naudu un priekšmetus, kas noteikti būs ļoti noderīgi piedzīvojuma laikā. Šie kvesti ir diezgan vienveidīgi, piemēram - "aizej un piekauj 30 aligatorus" vai "atrodi, lūdzu, manis pazaudēto lelli", taču reizēm gadās arī kāds tiešām interesants kvests, kas liek pasvīst.

Laiks ir ļoti nozīmīga šīs spēles sastāvdaļa, jo daudziem pilsētas iedzīvotājiem ir savs dienas grafiks un rutīna. Piemēram, lai veiktu kādu noteiktu side kvestu, būs nepieciešams doties uz noteiktu vietu kādā noteiktā laikā. Tas pats attiecas arī uz visiem spēles veikaliem un restorāniem - tie darbojas tikai noteiktās stundās, un tas var mainīties atkarībā no tā, kāda tobrīd ir diena. Reizēm tas var kļūt diezgan garlaicīgi, jo laiks šajā spēlē iet uz priekšu diezgan lēni, kas nozīmē, ka Jorku bieži būs jāsūta gulēt, vai arī jādod viņam uzsmēķēt cigareti, lai patītu laiku uz priekšu un iegūtu konkrētu laiku.

Slepkavību risināšana prasa ilgu laiku, tāpēc šajā spēlē pastāv arī galvenā personāža uzturēšanas funkcija, kas prasa, lai Jorks regulāri ēstu, gulētu, skūtos un sūtītu savas drēbes uz ķīmisko tīrīšanu. Klāt tam visam var veikt arī vairākas blakus aktivitātes, piemēram - spēlēt boulingu, veikt skeitborda izaicinājumus, kā arī mēģināt uzstādīt rekordu, metot akmeņus pa ūdens virsmu tā, lai radītu daudzus vilnīšus. Šīs blakus aktivitātes ir blāvas salīdzinājumā ar tām, kuras tiek demonstrētas Yakuza franšīzes spēlēs, un šeit tās pastāv tikai tādēļ, lai spēlei piedotu papildus spēlēšanas laika. Tomēr jautri jau gan ir.

Spēles pabeigšana prasīs apmēram 15 stundas.

Tagad es pievērsīšos spēles action aspektam. Skraidot pa pilsētu, Jorkam nāksies kauties ar bitēm, suņiem un aligatoriem. Ir arī brīži, kad Jorks nonāk kādā dīvainā alternatīvā dimensijā, kur viņa roka saplūst ar pistoli, un viņš ir spiests cīnīties ar dažādām briesmīgām būtnēm. Pirmajā Deadly Premonition spēlē bija līdzīgas sadaļas, taču tajā tās jutās vismaz nedaudz biedējošas. Sīkvelā, savukārt, novērojams tā saucamais downgrade. Šis turpinājums joprojām ir trešās personas šūteris, taču šeit šausmu elementus lielākoties ir aizvietojuši ar vienkāršāku, arcade tipa spēles procesu. Monstri bez nekādas stratēģijas soļo spēlētāja virzienā, dodot jums pietiekami daudz laika, lai tos piepildītu ar lodēm.

Izmantojot spēles kartē atrodamos priekšmetus, jūs varat uzlabot Jorka šaujamieroci un pat piešķirt tam dažus alternatīvus šaušanas režīmus. Papildus tam jūs varat savākt arī tādas lietas kā krokodilu ādas un putnu spalvas, lai uzlabot savu veselību un citas statistikas.

Petija ir šerifa meita, ar kuru Jorks sadraudzējas.

Šī būdama Nintendo Switch ekskluzīva spēle, DP2 grafika, protams, nav līdzvērtīga gaidāmajam Cyberpunk 2077 vai kaut kam tamlīdzīgam, un līmeņu tekstūras bieži izskatās tā, it kā tās izrāva no kādas Playstation 3 spēles. Pēc 2020. gada šeit pat neož. Tomēr, neskatoties uz to, personāžu modeļi šeit izskatās pietiekami pienācīgi. Jorks reizēm smaidot izskatās ļoti neveikli, taču spēles tēlu animācijas ir tikpat neparastas un interesantas, kā viņu personības. Skaņu celiņš ir patiešām labs. Braukājot uz sava skrituļdēļa var bieži dzirdēt vieglu džeza vai ģitāras mūziku, kas lieliski saskan ar Luiziānas iestatījumu. Skaņas ziņā nav īsto ko pieminēt, taču dialogu ieskaņojums ir lielisks. Jorka balss aktieris (un vēl pāris no personāžiem) burtiski nes spēli uz saviem pleciem.

7/10

Pēc dažām stundām neviens no spēles trūkumiem, šķiet, mani nemaz vairs netraucēja. Es ātri vien pieņēmu visas spēles dīvainības un nevarēju pārtraukt par to domāt, pat noliekot kontrolieri malā. Varbūt tas bija saistīts ar to, ka man šī spēle bija jāapskata, taču es nevarēju vien sagaidīt, līdz kārtējo reizi atgriezīšos Le Kerē pilsētiņā un turpināšu izmeklēšanu. Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise ir vienreizēja spēle, kura izceļas, pateicoties savai atmosfērai, sižetam, galvenajam varonim un pārējiem personāžiem, taču tā cieš no dažām tehniskām un grafiskām nepilnībām, kas spēj atbaidīt iespējamos pircējus. Ja jums patika oriģināls, tad šo spēli es noteiktu iesaku uzspēlēt. Ja nē, tad šeit jums nav ko darīt.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise ir pieejama ekskluzīvi uz Nintendo Switch platformas. Vairāk informācijas ir iespējams izlasīt šeit.

  • Raksta rediģējums 2022. gadā - spēle nu ir pieejama arī iekš Steam platformas.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise - Launch Trailer - Nintendo Switch #deadly-premonition-2-a-blessing-in-disguise

Oho, negaidīts apskats! Esmu patīkami pārsteigts, ka mums ir vēl viens Switch lietotājs šeit, turklāt gatavs pieķerties šādām īpatnējām spēlēm :) Vai kadru skaits pilsētas ielās nelikās neciešami zems un saraustīts? Daudzi saka, ka pirmā Deadly Premonition bija labāka gandrīz visās jomās.

@genotsiid Reiz, ļoti sen, man nācās spēlēt spēles uz drausmīga Intel HD Graphics klēpjdatora, tāpēc nedaudz zemais kadru skaits mani īpaši netraucēja. Turklāt, kad ieguvu spēli, daudzas optimizācijas problēmas jau bija izlabotas. Vēl šorīt es izlasīju rakstu, ka spēles optimizācija jau ir ievērojami uzlabota. Var, protams, nedaudz uzgaidīt, pirms pirkt.