SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Iespaidi: Nintendo Switch OLED

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 31. okt. 12:52
Iespaidi: Nintendo Switch OLED

Iespaidi: Nintendo Switch OLED

Pāris stundas ar jaunāko modeli.


Lai gan cerējām uz baumotās Switch Pro parādīšanos, Nintendo šī mēneša sākumā izlaida tikai atsvaidzinātu tagadējās hidrībkonsoles modeli. Tam ir uzlabots ekrāns un citas mazas izmaiņas, bet ne paaugstināta veiktspēja. Strike izmantoja iespēju dažas stundas izmēģināt jauno OLED modeli portatīvajā režīmā. Iespaidi ir ļoti pozitīvi.

Ievērojami mazākas apmales ļauj ievietot 7 collu ekrānu

Kā jau nosaukums pasaka priekšā, standarta Switch ekrāna IPS panelis (6,2" pa diagonāli) ir nomainīts pret OLED matricu (7"). Rezultāts ir krietni labāks kontrasts, jo absolūti melnie pikseļi pat neiedegas, nodrošinot pilnīgu satumšanu. Nintendo vēsturiski ir veidojusi savas konsoles, balstoties uz konkrētām spēlēm, piemēram, Nintendo 64 tika radīta atbilstoši Super Mario 64 vajadzībām, GameCube – Super Mario Sunshine prasībām. Savukārt Switch OLED tiek izdota vienā laikā ar Metroid Dread, kas ir visai tumša un atmosfēriska spēle.

Baudot to vēlā vakarā ar izslēgtām gaismām, OLED priekšrocības ir acīmredzamas, kad filmiņās mainās ainas, ekrānam starp tām pilnībā nodziestot. Arī spēles procesa laikā Metroid Dread tukšās ekrāna daļas lieki nespīd acīs. Vēl viens organisko gaismas diožu tehnoloģijas pluss ir košākas krāsas. Konsoles iestatījumos pat var izvēlēties starp standarta un paspilgtinātiem toņiem. Jāatzīst gan, ka spēles Cruis'n Blast pārspīlētās krāsas ar otro variantu sāk jau grauzt acis, bet kļūst krietni patīkamākas, atslēdzot režīmu Vivid.

Tumsā pilnīgi melnie pikseļi uz matricas pat neiedegas

Protams, nevar iztikt bez salīdzinājumiem ar Sony PlayStation Vita – pirmo un iepriekš vienīgo portatīvo konsoli ar OLED ekrānu. Tehniskais lēciens ir acīmredzams. 9 gadus vecās Sony sistēmas displejs nekad nav pilnīgi melns, turklāt vietām ir redzami gaišāki pleķi, kamēr Switch OLED ekrāns izskatās izslēgts, kad nekas netiek rādīts.

PlayStation Vita oriģinālais modelis rada premium produkta iespaidu, to paņemot rokās. Līdzīgas sajūtas ierosina arī jaunais Switch. Pirmkārt, pašas konsoles izmēri nav mainījušies, taču ir samazināta apmale ap ekrānu. Otrkārt, ierīces aizmugurē tagad atrodas kārtīga izlokāma kāja gandrīz visā sistēmas platumā, lai to novietotu stāvēšanai uz galda vai citas virsmas, turklāt ir krietni palielināts leņķa, kādā konsoli var pavērst, diapazons.

Uzlabotais statīvs palīdz radīt premium produkta iespaidu

Kas nav mainījies OLED modelim – pultis ir tādas pašas. Piedevām testa konsolei tās bija neona zilā un sarkanā krāsā, nevis jaunajā baltajā, atstājot tomēr rotaļlietas iespaidu. Salīdzinot ar gaužām vieglo un plastmasīgo Switch Lite, OLED gan šķiet krietni nopietnāks aparāts. Uzlabots ir arī jaunā modeļa oficiālais maciņš, nu piedāvājot divus rāvējslēdzējus, turklāt katru ar ērtu cilpu. Citādi runa ir par to pašu uzticamo dizainu.

Diemžēl Strike nebija iespējas dzīvē apskatīt jauno dokstaciju, kam ir iebūvēta Ethernet pieslēgvieta un noapaļoti stūri, bet galvenais jau bija dzīvē pārbaudīt, cik labs ir OLED ekrāns. Kā pārliecinājāmies, tur viss ir vairāk nekā kārtībā. Paliek tikai jautājums: kuram jaunais modelis ir domāts?

Redzu divas kategorijas. Pirmā ir cilvēki, kuri iegādājās oriģinālo Switch tā iznākšanas gadā, bet sistēma jau ir visai nolietota (it īpaši, ja dota bērniem). Otrā – jauni lietotāji, kuri vēlas savu pirmo Switch, bet tieši pašu labāko iespējamo variantu. Ja jums nepieciešama pēc iespējas lētāka un kompaktāka konsole, ko nevajag slēgt pie televizora, Lite maksā par aptuveni 150 eiro mazāk. Savukārt, ja gribas pilno hibrīdkonsoles pieredzi, standarta modelis ir aptuveni 75 eiro lētāks. Te jāizvērtē, cik bieži izmantosiet portatīvo režīmu.

Īsāk sakot, OLED modelis ir labākais pieejamais Nintendo Switch variants jaunā ekrāna un statīva dēļ, bet klientūra tam ir ierobežota.

Paldies par iespaidu dalīšanos par jauno Switch OLED konsoli. Manuprāt, tā var būt lieliska konsole tiem, kam nav īpašuma kāda no Switch konsolēm. Ja pirktu, tad noteikti Switch OLED kā savu pirmo Nintendo konsoli. Es pamatā to spēlētu portatīvā režīmā, kā minēji pierasts pie PlayStation Vita Premium kvalitātes sajūtas.