SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Eking TOP 10 mīļākās spēles 2019. gadā

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2019. g. 31. dec. 20:43
Eking TOP 10 mīļākās spēles 2019. gadā

Eking TOP 10 mīļākās spēles 2019. gadā

Nost ar negatīvo! Saraksts ar 10 šī gada labākajām spēlēm Eking acīs.


Ievada vārdi

Izveidoju nelielu topu saviem mīļākajiem 2019. gadā spēlētajiem darbiem, kas ir visspilgtāk palikuši atmiņā. Uzreiz minēšu, ka diemžēl laika trūkuma dēļ neesmu spēlējis The Game Awards 2019 gada spēli Sekiro: Shadows Die Twice. Kā arī diemžēl nesanāca izmēģināt daudzu iemīļoto Resident Evil 2, jo biju aizņemts ar Kingdom Hearts III, Metro Exodus un citām spēlēm gada sākumā. Abas spēles ir iegādātas un gaida savu kārtu 2020. gadā.

Atzīmēšu, ka ārpus mīļāko spēļu topa palika Days Gone, kas iepatikās daudziem apokalipses un atvērtās pasaules cienītājiem. Diemžēl pārāk daudzās kļūdas neļāva man iekļaut spēli savu favorītu sarakstā, neskatoties uz bagātīgu apjomu skaistu momentu tajā, kā nobeigumu un unikālajām cīņām ar zombiju bariem.

Tāpat pieminēšu, ka sirdī iesēdās sirdi plosošā un vienlaikus bēdīgā indie spēle Sea of Solitude, kurai topā neatradās vieta.

Tāpat neesmu izmēģinājis daudzas lieliskas šī gada RPG spēles, kā Disco Elysium, Outer Worlds un Monster Hunter World: Iceborne, kā arī vienu no labākajiem Metrovania stila darbiem Bloodstained: Ritual of the Night.

Tātad ķersimies vērsim pie ragiem, un sākšu ar savu mīļāko šī gada spēļu apskatu.

10. Control

Controlvar kādam ļoti patikt un būt viena no gada labākajām spēlēm (kā man vai portālam IGN). Man Control asociējas ar spēles Prey slēgto telpu kosmosa kuģī, jo arī šeit nonākam slēgtā telpā jeb birojā. Tāpat Control ir līdzība ar sērijas Infamous spēlēm, ļaujot pārvaldīt varoni ar pārdabiskām spējām, kā lietošana izskatās efektīvi. Papildus tām fantastikas plīvuru sniedz arī neparastie ieroči – Remedy firmas zīme. Control mani personīgi aizrāva un piedāvāja netipisku spēlēšanas pieredzi.

Control pilda savu sākotnējo mērķi – tā sniedz neparastus iespaidus, kā arī vienlaikus izklaidē un mudina domāt līdzi. Jaunākais Remedy projekts viennozīmīgi neatstās vienaldzīgu nevienu spēlētāju – tas nav mazsvarīgi. Spēle ir saņēmusiThe Game Awards apbalvojumu kā gada labākā nominācijā Best Art Direction. Control es atcerēšos bosu, spēles momentu un unikālo galvenās varones Džesijas levitācijas spēju dēļ, kā arī neparasto ieroču dēļ.

9. Kingdom Hearts III

Kingdom Hearts III ir draudzīga jaunpienācējiem, un var no sirds pavadīt laiku nepiespiestā atmosfērā. Tā aizrauj, ja interesē Disney varoņi un ir tuvs sērijas Final Fantasy stāstījuma veids. Savukārt Kingdom Hearts veterāniem ilgi gaidītais fināls ir īpašs un neaizmirstams.

Patīkams šī gada atklājums. Priecājos, ka izdevās uzspēlēt studiju Square Enix un Disney lieliski izveidoto kopdarbu. Diemžēl, spēlējot Kingdom Hearts III, neizdevās izmēģināt citu šedevru Resident Evil 2, kas iznāca aptuveni vienā laikā un ir atlikts backlog plauktā. Taču Kingdom Hearts III saņem no manis visu cieņu kā lieliska un izklaidējoša ģimenes spēle.

8. Metro Exodus

Metro Exodus aizrauj un ir lieliska piedzīvojumu spēle no pirmās personas skatu punkta. Par laimi, tajā sastopamās tehniskās likstas neaizēno kopumu, jo tik un tā tiek gūta bauda, pozitīvie momenti atsver negatīvās puses.

Exodus galvenais trumpis ir lieliskā atmosfēra un jūtamais piedzīvojuma gars. Spēles veidotāji ir ielikuši sirdi un dvēseli, to veidojuši pēc labākās sirdsapziņas ar plašo krievu garu. 2019. gada Metro daļa man personīgi pārsita citu izdzīvošanas spēli atvērtā pasaulē Days Gone. Exodus spēja dziļāk ievilkt savā atmosfērā, un bija krietni mazāk tehniskās problēmas nekā minētajā Sony darbā. Tā ir viena no labākajām šīs paaudzes postapokaliptiskajām izdzīvošanas spēlēm, kas sniedz jauninājumus gan ar daudzveidīgiem spēles mehānismiem, gan ar stāstu veidošanu.

7. Concrete Genie

Concrete Genie ir patīkams pārsteigums un lielisks PlayStation ekskluzīvs. Tā ir radoša spēle, kas ļauj mākslinieciski izpausties. Visumā viegli uztverama. Kopumā es to izbaudīju, man patika vizuālais stils, it īpaši radību atdzīvināšana un dabas parādību savstarpējā mijiedarbība. Spēle ir ausij tīkama ar kvalitatīvu muzikālo pavadījumu.

Concrete Genie aplūko tādas tēmas kā draudzību un pozitīvās domāšanas spēku, kā arī spēju sadzirdēt un piedot. Noteikti ir vērts turpināt izmantot radošo režīmu arī pēc spēles iziešanas. Concrete Genie ļauj dot iztēlei vaļu. Spēles kopējais garums ir ap 4–5 stundām, un to var droši baudīt ģimenes lokā. Concrete Genie ir pozitīvi novērtējuši gan kritiķi, gan spēlētāji. Personīgi tā man ir viena no 2019. gada vizuāli skaistākajām spēlēm.

6. Life is Strange 2

Life is Strange 2 ir viens no labākajiem spēļu stāstiem, kas šogad pieredzēts. Spēles pirmā epizode iznāca 2018. gada septembrī un pēdējā, piektā, tapa pieejama šī gada decembrī. Life is Strange 2 stāsts ir emocionāls, uzmundrinošs un sirdi plosošs. Katra izdarītā izvēle ir svarīga ne tikai abiem brāļiem, kas sevi asociē ar vilkiem, bet arī apkārtējiem. Pāris epizodēs ir daudzi sirdi plosoši momenti, it sevišķi nobeigums (pavisam ir septiņi nobeigumi). Taču izvēle, kā rīkoties, ir pašu rokās.

Life is Strange 2 stāsta ritējums ir mierīgs, ļaujot pilnībā iegrimt stāstā un aizmirsties. Katra epizode ir unikāla savā viedā ar nejauši sastaptiem varoņiem un īpašām problēmām. Noteikti rekomendēju Life is Strange 2, ja patika unikālā pirmā sērijas spēle. Arī grafiski tā ir krietni labāka un mūsdienīgāka nekā oriģināls. Nespēju nedomāt par spēles sniegtajiem līkločiem – Life is Strange 2 viennozīmīgi ir viena no manām mīļākajām 2019. gada spēlēm.

5. Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11 ir lieliska sava žanra spēle. Tā izskatās un spēlējas lieliski, ir viena no retajām fighting pārstāvēm 2019. gadā.

Mortal Kombat 11 grafiski izskatās brīnišķīgi – kā jaunākās paaudzes spēle. Studija NetherRealm ir brīnumdari un pilnībā apguvuši dzini: nekas nebremzē un strādā plūstoši, kā tam jābūt cīņas spēlēs, kurās reakcija un ātrums ir svarīgi elementi. Savukārt sitienu un apkārtējās vides skaņas ir dažādas un unikālas, kas ir zināms sērijas Mortal Kombat rokraksts. Tās jaunāko daļu noteikti rekomendētu cīņas žanra piekritējiem un it sevišķi zīmola faniem. Spēli var paslavēt par pārdomāto stāsta režīmu, kas ir retums fighting aprindās.

4. Death Stranding

Death Stranding ir unikāla spēle, kas spēs vai nu aizraut vai ko – tieši pretēji – neieredzēsiet. Taču tā noteikti neatstās vienaldzīgu. Viennozīmīgi var paslavēt spēles režisoru Hideo Kodzjimu (Hideo Kojima) un viņa ieguldīto darbu, par ko autors ir attiecīgi saņēmis The Game Awards 2019 balvu kā labākais režisors. Svarīgi atzīmēt, ka galveno varoni, kurš ir pēc profesijas kurjers, atveido aktieris Normans Rīduss (Norman Reedus) un tiek reklamēts enerģijas dzēriens Monster Energy. Savukārt Mads Mikelsens (Mads Mikkelsen) ir saņēmis The Game Awards 2019 balvu kā labākais aktieris 2019. gadā (Award for Best Performance - Winner).

Turpretī mani spēle ir ievilkusi ar savām muzikālajām tēmām pārgājienu laikā un neparasto sižeta virzību. Death Stranding man savā veidā asociējas ar meditāciju, ko var sasniegt, mierīgi apgūstot jaunus plašumus un veicot tik svarīgo kurjera darbu. Viennozīmīgi šī ir viena no 2019. gada labākajām spēlēm.

3. A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale ir aizkustinoša pieredze, tās varoņi ir gaismas dzirkstis tumsā, atgādinājums par cilvēcīgumu šausmu vidū viduslaiku Francijā. Amīcija (Amicia) ir gudra, jauna meitene, kas uzņemas atbildību par savu mazo brāli Hugo. Abi pārvietojas pa pasauli, un māsa pasargā brāli, kas nav viegls uzdevums mēra laikā. Piedzīvojums ir piepildīts ar ienaidnieku sastapšanas šausmām, intriģējošajām vides mīklām un daudzām žurkām. Klusie mirkļi neprāta vidū padara spēli unikālu.

A Plague Tale ir vienreizējs piedzīvojums, ko pats atklāju tikai pavisam nesen un vēl turpinu spēlēt. Ja godīgi, A Plague Tale: Innocence ir mans gada atklājums. Spēle ir tik grafiski skaisti nostrādāta, it sevišķi detalizētā seju animācija! Noteikti A Plague Tale: Innocence varu uzslavēt kā vienu no gada labākajām stāstījuma ziņā. Tā mani nelaiž vaļā!

2. Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order ir lieliska piedzīvojumu spēle un patīkams pārsteigums no EA. No tās negaidīju neko daudz, taču varu teikt: viena no gada labākajām, neņemot vērā dažādas tehniskās problēmas.

Var paslavēt studiju Respawn par centību, jo šī ir tās pirmā piedzīvojumu spēle. Star Wars Jedi: Fallen Order iziešana aizņem no 15 līdz 20 stundām atkarībā no grūtības pakāpes, kā arī spējas orientēties labirintos. Pēc spēles pabeigšanas var turpināt pārvietoties planētās un vākt kolekcionējamos priekšmetus, kā arī atklāt iepriekš nepieejamas kartes vietas.

Spēle, visticamāk, patiks Zvaigžņu karu faniem un piedzīvojumu žanra cienītājiem. Atzīmēšu, kas tā sniedz daudz, daudz vairāk pozitīvu brīžu nekā jaunākā filma Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker, kuras skatīšanās laikā kino gandrīz aizmigu. Spēlē ir pāris neaizmirstami momenti un bosi, kas ir starp atmiņā paliekošākajiem šogad. Star Wars Jedi: Fallen Order ir pelnījusi tikai uzslavas kā viena no gada labākajām piedzīvojumu spēlēm.

1. Devil May Cry 5

Devil May Cry 5 ir fantastiska hack and slash tipa spēle un viens no 2019. gada grāvējiem. Tā ir mana mīļākā 2019. gada spēle, ko nespēju aizmirst arī gada beigās. Par Capcom šedevru ir atzinīgi izteikušies gan kritiķi, gan spēlētāji. Ir saņemtsThe Game Awards gada labākās action spēles apbalvojums.

Devil May Cry 5 lieliski izklaidē, sniedz pārdomātu stāstu un nepārtraukti dažādo procesu, variējot tēlus, pretiniekus un pastāvīgi mainot norises vietu. No mazām neērtībām var pieminēt kameras leņķa maiņu, kas darbojas pēc Capcom ieskatiem.

Katrs spēlējamais tēls šķiet smalki izstrādāts un liek stāstā savu artavu. Noteikti varu rekomendēt Devil May Cry 5, ja vēl neesat to mēģinājuši. 2019. gads noteikti ir bijis spīdošs Capcom, jo izdevējs ir izlaidis arī tādu grāvēju kā Resident Evil 2 Remake. Firma gāzes pedāli neatlaidīs arī 2020. gadā ar savu Resident Evil 3 Remake.

Neliels 2019. gada apkopojums

Ja nav noslēpums, kura ir Jūsu mīļākā 2019. gada spēle? Droši padalieties, būtu interesanti uzzināt! Kopumā 2019. gadu vērtēju kā labu spēļu ziņā ar daudz un dažādiem veiksmīgiem projektiem. To pabojāja tādas servisa spēles un industrijas neveiksmes kā Fallout 76ar savu abonementu un nebeidzamām kļūdām, Wolfenstein Youngblood, Anthemun Ghost Recon Breakpoint.Citādi 2019. gadu nevar vērtēt kā sliktu, taču ne arī fantastiku, kāds bija, teiksim, 2018. gads ar tādām dekādi definējošām spēlēm kā God of War un Red Dead Redemption 2.

Strike.lv 2019. gads sākās ar pilnīgu restartu un iepriekšējo rakstu, lietotāju un satura zudumu. Cerēsim, ka nākamais būs krietni labāks ar svaigām spēlēm, kā arī aizraujošs ar jaunās paaudzes konsoļu cīņām starp diviem milžiem – Microsoft un Sony. Saturieties: mūs gaida tādas spēles kā The Last of Us Part 2, Cyberpunk 2077, Ghosts of Tsushima, Final Fantasy VII Remake, Resident Evil 3 Remake un daudz kā cita brīnišķīga! Laimīgu nākamo gadu!