genotsiidgenotsiid2021. g. 8. okt. 16:24

sonnet Spēlēju Tekken 7 uz portatīvā datora. 1080p, Ultra grafiskie iestatījumi un stabili 60 kadri sekundē :D Uzminiet, kā tas iespējams!

Sirsniņa par laptopu. Par IBM ThinkPad laptopu <3

IBM ThinkPad ir lielisks portatīvais, kas var pavilkt tādas spēles kā Tekken 7 uz šādiem grafiskiem uzstādījumiem. Ja nav pareizā atbilde, tad, visticamāk, izmanto straumēšanas servisu.

Visa lieta slēpjas blakus kastē, kurā ir noslēpta jaudīga grafiskā karte :) Sonnet eGFX Breakaway Box 750ex Thunderbolt 3 Expansion System - SON-GPU-750WEX-TB3.

@Goodman2576 Bingo! Man gan ir tikai 350 W modelis, bet GTX 1080 Ti, kas paslēpta kastē, spēj pabarot :) Pilnīgi nekādu problēmu ar šo risinājumu – pietika uzinstalēt GeForce draiveru, pat nevajadzēja datoru restartēt, un strādā.

@genotsiid Interesanti, bet kaste paliela tomēr, vizuāli izskatās gandrīz 50% no pilnvērtīga miniATX :)..? GTX 1080Ti tev no iepriekšējā datora, vai nopirki tagad otrreizējā tirgū. Es visu laiku gaidu kad beigsies tas bitcoinistu ārprāts, nu jau arī Covid radītā detaļu krīze dara savu un beidzot varēs atjaunot savu videokarti uz kaut ko jaunāku. Ir zināmas cerības arī uz INTEL iesaistīšanos šajā tirgus daļā. Pēdējās ziņas gan liecina ka vēl vismaz līdz 22.gada beigām nāksies paciesties. Tāpēc sāku lēnām plānot vispirms pārējo dzelžu atjaunošanu un videokartes nomaiņu pārcelt uz 23.gadu. Lai gan arī ar CPU un citām detaļām ir nopietnas problēmas. Brālis tikko iegādājās jaunu datoru un nemaz tā nevar salikt visu ko vēlies konkrētā budžetā, jo vienkārši nav pieejams, praktiski nopirka gatavo konfigurāciju tikai piemeta RAMu.

@Goodman2576 Kaste ir pilnā minidatora izmērā (pat nezinu, kas tas par formātu, bet man kādreiz bija tāda paša lieluma Pentium 4 kompis).

Videokarti nopirku lietotu no @Marex.K, jo viņš plāno pāriet uz RTX. Ņemot vērā, ka laptopa procesors ir i7-7500U (laikam pēdējais divkodulu i7 ar HT), GTX 1080 Ti ir nesamērīgi spēcīga izvēle (optimāli būtu ņemt 1060 vai 1070). Jaunākus grāvējus pavelk, bet jāierobežo uz 30 kadriem sekundē, lai CPU tiek līdzi.

Nu jā, traki tagad ar detaļām un elektroniku kā tādu. Pat autoindustrijā tādēļ ir krīze. Velosipēdu detaļām arī ir deficīts, tā ka khovid ierobežojumi ir darījuši savu. Šķiet, visgudrāk ir spēlēm iegādāties PS5, darbam iztikt ar puslīdz jaudīgu portatīvo. Paņēmu Sonnet un GPU, jo interesēja TB3 eGPU tēma, gribējās izmēģināt un vajadzēja kaut kur ieguldīt naudu. Domāju, ka videokartes lētākas nepaliks, it īpaši tās, kas vēl aizvien ir konkurētspējīgas.

@Goodman2576 man apnika gadiīt videokartēm to maģisko cenu kritumu. Procesoru un mātesplati man arī vajadzētu nomainīt. Jāsagaida tūlīt Intel 12.paaudze ar jauno LGA1700 socketu un tad jāizdomā Intel vai AMD, kurš būs labākais price/performance.

@Marex.K nu tad satērējies gan pamatīgi uz RTX :)))

@genotsiid pilnīgi piekrītu par konsolēm, tāpēc arī laicīgi ieplānoju gan PS5 gan XBOX series X pirkumu, jo abas konsoles kopā sanāk lētāk nekā šodien plika RTX 3080 videokarte :)))))))))))))). Principā esmu ļoti apmierināts ar savu izvēli, dēls arī :)))))))))))))))