SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Kā Yakuza atalgo fanu lojalitāti

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 13. febr. 02:12
Kā Yakuza atalgo fanu lojalitāti

Kā Yakuza atalgo fanu lojalitāti

Paraugs tam, kā jātaisa spēļu pirmās dienas varianti.


Tie, kuri ir sekojuši līdzi Strike.lv četrus un vairāk gadus, gan jau ir ievērojuši, ka nevaru beigt jūsmot par japāņu spēļu sēriju Yakuza (un tās citādāk nosauktajām daļām). Lai gan katru reizi pilsēta ir tā pati, saturs un process – ļoti līdzīgs, katra jaunā vai pārstrādātā daļa ir kā patīkama atgriešanās mājās pēc ilgākas prombūtnes. Lielu prieku rada arī tikšana pie spēles diska.

Aizvakar, 11. februārī, digitālajā veikalā PlayStation Store tapa pieejama Yakuza 5 Remastered. Tā ir 2012. gada PlayStation 3 spēles – kas angliski runājošajās teritorijās parādījās 3 gadus vēlāk – uzlabotā versija un pēdējā sērijas daļa, kas vēl nebija izdota konsolei PlayStation 4. Proti, visas Yakuza tagad var baudīt uz vienas sistēmas.

Līdz ar PlayStation 3 triloģijas pēdējās nodaļas atsvaidzinātā varianta izdošanu veikalos beidzot fiziski var iegādāties The Yakuza Remastered Collection, ko man, protams, bija jānopērk, cik vien drīz iespējams. Mana lojalitāte tika kārtējo reizi apbalvota ar speciālu kolekcijas izdevumu, kas satur ne tikai divus diskus (uz viena Yakuza 3 un 4, uz otra 5), bet arī vēl dažus patīkamus labumus.

Yakuza parādoties uz PS4, gandrīz par tradīciju ir kļuvusi prakse pirmajiem pircējiem par standarta cenu dot vairāk nekā tikai pamata spēli. Runa nav par kastītē iekļautu DLC kodu ekskluzīvai šallei vai ierocim. Šajā gadījumā t. s. Day One pircēji parasti tiek pie ierobežotas tirāžas versijas, ko tā vien gribas turēt disku plauktā visu atlikušo mūžu.

Man īpaši patīk fakts, ka par Yakuza kolekcionāru versijām (izņemot atsevišķām lielajām) nekas nav jāpiemaksā. Tā nav standarta industrijas prakse. Piemēram, ja vēlējāties Sony izdoto garlaicības iemiesojumu Days Gone metāla kārbā un ar grāmatiņu, bija jāšķiras no 20 eiro vairāk nekā parasti. Vai jums tas liekas pieņemami?

Zemāk ir hronoloģiskā secībā apkopoti visi līdzšinējie pirmās dienas Yakuza izdevumi, kas ir piedāvājuši vairāk, nekā parasti sagaidām no spēles tās izdošanas dienā.

Yakuza 0

Diemžēl Eiropā pie šī varianta netikām, bet amerikāņi, kuri pasūtīja Yakuza 0 – pirmo sērijas PS4 spēli Rietumos – iepriekš, saņēma The Business Edition. Lai gan metāla kārba diskam netika iekļauta, nerūsējošais tērauds tika izmantots īpašam vizītkaršu turētājam ar trim tematiski atbilstošiem paraugiem komplektā. Dzīvē, tiekoties ar potenciāliem darījumu partneriem, ietverto modeli gan labāk neizmantot – lai stāv plauktā aiz stikla!

Yakuza Kiwami

Pirmā Yakuza daļa saņēma “ekstrēmās pārvērtības” uz PS4 un sākumā tika izdota Steelbook Edition formā. Tas ir īpaši patīkami, ņemot vērā, ka rimeika pārdošanas cena bija gandrīz uz pusi mazāka nekā tipiskiem AAA darbiem. Metāla kastītei ir ietvars ar caurspīdīgu reģionu, kurā redzama Kirju “meita” Haruka. To novelkot, atklājas skats, kur abi iet pa ielu viens aiz otra. Savukārt aizmugurei ir spīdīgs pūķa un zivs motīvs.

Yakuza 6: The Song of Life

Kirju sāgas pēdējā nodaļa, radīta speciāli PlayStation 4. Manuprāt, pirmās dienas variants Essence of Art Edition ir visforšākais no rakstā minētajiem. Jā, žēl, ka nav metāla kārbas. Toties ir grāmatiņa cietajos vākos ar skaistām ilustrācijām, kā pēdējā lapā plastmasas rāmī ir iestiprināts spēles disks. Šur un tur šis pirmās dienas izdevums vēl nav izpārdots, turklāt maksā vien 5 eiro vairāk par parasto zilajā PS4 kastītē.

Yakuza Kiwami 2

Arī Yakuza 2 tika pārstrādāta, saņemot Kiwami rimeiku, taču izmantojot grafisko dzinēju no Yakuza 6. Atkal “tikai” tērauda kaste, bet šoreiz, manuprāt, ļoti gaumīgi nostrādāta – uz katras puses melnbaltā ilustrācijā ir redzams savs klana vadonis, izrādot savu pūķa tetovējumu uz muguras. Tas nozīmē arī, ka varat uzlikt atpakaļ ietvaru, kas ir priekšpusē gandrīz pilnībā caurspīdīgs, un izvēlēties, kuru varoni gribat redzēt uz spēles vāka.

The Yakuza Remastered Collection

Esam nonākuši pie 2020. gada un kolekcijas, kas beidzot ļauj mums utilizēt savu PS3. Tomēr šķiet, ka Yakuza radītāji nevēlas, lai to darām, jo “remāsterētās” izlases apjomīgākā dāvana ir autentiska (balti caurspīdīga) kastīte Yakuza 5 PS3 versijai. Redziet, kad sērijas piektā – visādā ziņā lielākā – daļa nonāca pie mums, daudzi jau sen bija pārgājuši uz nākamo konsoļu paaudzi, tāpēc spēle tika izdota tikai digitāli. Nu beidzot to varam fiziski nolikt plauktā blakus Yakuza 3, 4 un Dead Souls. (Tikpat labi var par 10 dolāriem eBay nopirkt japāņu versiju ar īstu disku iekšā.)

Remastered Collection otru pusi sastāda atvāžams kartona ietvars ar abiem diskiem plastmasas rāmjos un īsiem pateicības rakstiem no spēļu veidotājiem. Interesanti, ka tekstiņi ir gan japāniski, gan angliski. Visbeidzot ir neliela kabata, kurā atrodam uzlīmi ar uzrakstu Ryu Ga Gotoku Studio – identiska tai, kas tika (iespējams, vēl tiek) dota līdzi Judgment fiziskajai versijai. Jāatzīst, ka šoreiz Day One Edition ir nedaudz savāda, bet, maksājot par to standarta spēles cenu, ir grūti sūdzēties. Kaut vairāk izdevēju tā apbalvotu pirmos pircējus!

PSX laikam Tavu remastered kolekcijas kasti kaut kur nometuši. :D

@Fen Ievēroju tikai, kad atvedu mājās. Cerēt, ka 2020. gadā kāds vēl prot apieties ar kartona spēļu kastēm, šķiet, ir bezjēdzīgi.

@genotsiid jā, viņi uz manas Fire Emblem: Three Houses kolekcionāru versijas bija uzlīmējuši lielu uzlīmi ar uzrakstu "JAUNUMS", ko man sanāca veiksmīgi nodabūt nost, nesabojājot kasti.

shon arii paceelu yakuza remstered collection, premium kavlaitaate, lielaaks freimreits un kopumaa vizuaali iespaidiigaaka par yakuza6. arii tas, ka lielaakaa dalja dialogu nav iedubleeti, manaa skatiijumaa tikai uzlabo speeleeshanas kvalitaati. fantastiska seerija, 10/10