SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Wargroove apskats

HomērsHomērsgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 16. jūl. 18:37labots 2022. g. 23. jūl. 13:29
Wargroove apskats

Wargroove apskats

Pērciet šo spēli!

Kad Advance Wars pirmo reizi tika daudzu spēlētāju rokās tālajā 2001. gadā, tā tika uzskatīta par leģendāru. Daudzos veidos revolucionāra, tā bija ilgstoša un ļoti inovatīva stratēģijas spēļu franšīze, kas tika ielikta gandrīz katrā tolaik esošajā Nintendo konsolē. Tā apvienoja rietumniecisku spēles stilu ar gandrīz anime līdzīgu estētiku. Var droši teikt, ka spēlētāji šo franšīzi uzreiz iemīlēja. Diemžēl, pēdējā Advance Wars sērijas spēle tika izlaista 2008. gadā, un šķiet, ka Nintendo tuvākajā laikā neplāno to atgriezt. Par laimi, spēle ar nosaukumu Wargroove ir šeit, lai atgādinātu mums par vecajiem labajiem laikiem. Šī spēle, kuru sameistaroja izstrādātāji Chucklefish, Starbound veidotāji, vienā lieliskā paketē apvieno patīkamu grafikas stilu ar lieliskiem stratēģijas elementiem.

Ņemot vērā visus spēles režīmus, līmeņu skaitu var uzskatīt par bezgalīgu.

No pirmā acu uzmetiena, šī spēle var likties bērnišķīga un viegla. Tieši pretēji, Wargroove piedāvā dziļu stratēģijas pieredzi, kurā var iekļauties gandrīz jebkurš gribētājs. Spēlētājs kontrolē zemes, gaisa un jūras vienības, ar kuru palīdzību ir nepieciešams iziet cauri spēles 33 kampaņas līmeņiem, pieveicot visus ienaidnieka spēkus, iznīcinot viņu bāzi, vai arī sakaujot viņu komandieri. Protams, lai to visu panāktu ir nepieciešams ass prāts un taktiska domāšana. Šīs spēles darbība balstās uz gājieniem, kas nozīmē, ka plānojot savu nākamo soli, spēlētājs var izmantot tik daudz laika, cik vien nepieciešams.

Kampaņa ir pirmais režīms, kurā vairums spēlētāju izmēģinās pirmo, tāpēc parunāsim par Wargroove sižetu. Ķiršakmens Karalistes karali noslepkavo miroņu karalistes, Felheimas, līderis. Karaļa meita, vārdā Mersia tagad ir atbildīga par sava mirušā tēva karaļvalsti, un kopā ar viņas suni, Cēzaru, un Karalisko Burvi, Emeriku, mēģina aizstāvēt Kiršakmens karalisti no Felheimas iebrukuma, taču galu galā ir spiesti bēgt. Tagad viņiem ir jāmēģina atrast sev sabiedrotos, lai ietu pretuzbrukumā pret naidīgo Felheimu. Piedzīvojumu laikā mūsu galvenie varoņi sastapsies ar dažnedažādiem ienaidniekiem, kā arī ar nākamajiem sabiedrotajiem, vienlaikus mēģinot uzzināt patiesību par karaļa slepkavību un iebrukumu Kiršakmens Karalistē.

Kampaņas laikā spēlētājs atslēgs arī dažas papildus misijas, kurās būs iespējams kontrolēt citu frakciju vadoņus, un redzēt lietas no viņu skatupunkta. Tas nav nekāds pasaules klases, Kristofera Nolana cienīgs sižets, taču šis stāsts ir pietiekami labi baudāms, un ar laiku kļūst vēl interesantāks.

Kopumā spēles Kampaņas režīms aizņems ap 10 stundām.

Spēles kartē varēs atrast vairākus neitrālus ciemus, kuras ieņemot, vai arī atņemot no ienaidniekiem, spēlētājs iegūs zeltu, kas jāizmanto, lai iegādātos jaunus kaujiniekus. Runājot par kaujiniekiem, spēlē pastāv vairāk nekā 20 dažādu kaujas vienību, sākot no kājnieku vienībām, piemēram, strēlniekiem un karavīriem, un beidzot ar gaisa un ūdens vienībām - pūķiem, karakuģiem, un daudz ko citu. Katrai vienībai ir noteiktas priekšrocības salīdzinājumā ar citām vienībām. Piemēram, kaujas suņi nodara lielāku kaitējumu, ja cita suņu vienība atrodas blakus mērķim, kuram uzbrūc. Paukotāji var veikt kritisku uzbrukumu tikai tad, ja viņu komandieris atrodas tieši tiem blakus. Tikmēr pūķis var dominēt gandrīz jebkuru zemes kaujas vienību, bet ja tam pretī nostāties ar ballistu, drakons kļūst pavisam bezpalīdzīgs.

Tomēr, lai uzvarētu kaujā, spēlētājam ir jāņem vērā arī kartes reljefs, laika apstākļi un kaujas komandieru unikālās prasmes. Spēles kartē var sastapt kalnus, mežus, okeānus, upes un daudz ko citu, taču dažas no šīm lokācijām var spēlētājam arī kaitēt. Gaisa vienības spēj bez nekādas piepūles pārlidot pāri kalniem un upēm, taču priekš ballistēm un trebušetēm gan būs jāatrod apkārtceļš. Uzbrukumi tiek veikti individuāli, vienībām "tiekoties" kaujas laukā nelielās cutscēnās, izņemot gadījumus, kad tās ir tālvadības uzbrukuma vienības, kā piemēram karakuģis, kas spēj dot pretiniekam triecienu no tālienes.

Cīņas dažreiz var ilgt līdz pat stundai.

Komandieri ir visspēcīgākā kaujas vienība. Katrai armijai ir savi komandieri, un katrs no tiem izceļas ar noteiktām īpašībām. Šie kaujinieki var iedvesmot un dziedināt sabiedrotos, izveidot tornado, atdzīvināt mirušos, un tā tālāk. To komandieri dara, izmantojot savu īpašo spēju - groove, kas tiek atslēgta misijas laikā. Mersias spēja, Dziedinošā Aura, ļauj viņai izdziedināt visas diapazonā esošās vienības par 50%.

Grafiski spēle ir spilgta, krāsaina un detalizēta. To ļoti papildina estētiski patīkams, funkcionāls un informatīvs lietotāja interfeiss, kas ļauj ērti piekļūt vienībām, plānot savu nākamo gājienu, izpildīt komandas un uzbrukt pretiniekiem. Pat skaņas efekti ir lieliski. Bieži vien es dungoju skaņu celiņu, pat ja es neesmu nekur blakus pašai spēlei. Kopumā, šai spēlei ir ļoti daudz personības un šarma. Līdztekus kampaņai Wargroove piedāvā arī Arcade režīmu, kas ir pilns ar jautrām kaujām, kā arī daudzspēlētāju režīmu, kuru var spēlēt vietēji vai tiešsaistē (kopā var spēlēt līz pat 4 spēlētājiem). Visbeidzot, spēle ļauj izveidot pašam savas kartes un misijas, izmantojot kartes veidošanas rīku, komplektā ar custom-veidotu karšu sarakstu, lai lejupielādētu citu spēlētāju izveidotās kartes un kampaņas.

10/10

Es varētu rakstīt visu dienu un tik un tā pilnībā neizpaust visu spēles sarežģītību. Wargroove ir vienlīdzīgi spēcīga gan vienaspēlētāja, gan daudzspēlētāju elementos, radot vienu lielu, jautru un patīkamu spēles paketi ar gandrīz bezgalīgu atkārtojamības koeficientu. Izstrādātāji Chucklefish ir tik daudz kā iesaiņojuši šajā spēlē, ka nebūtu pareizi viņus par to neuzslavēt.

Wargroove ir pieejama uz Microsoft Windows, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, GNU/Linux un Mac OS platformām. Iekš Steam to var iegādāties šeit. Nesen spēle saņēma bezmaksas DLC, kas pievienoja daudz jauna satura.

Wargroove - Gameplay Trailer #wargroove

Sen neko uz Switch neesmu spēlējis un šī spēle liekas labs kandidāts. Paldies.

Man kā Advance Wars piekritējam arī laikam būtu jāiegādājas Wargroove uz Switch. Droši vien tad, kad atkal būs atlaide. Paldies par rakstu!