SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Sony izziņo PlayStation VR2

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2022. g. 5. janv. 16:20
Sony izziņo PlayStation VR2

Sony izziņo PlayStation VR2

Viens vads un kameras brillēs.


Šodien (pēc Latvijas laika) PlayStation blogā tika paziņots Sony otrās paaudzes virtuālās realitātes platformas nosaukums un sīkākas detaļas. PlayStation VR2 jeb PS VR2 ir radīta īpaši lietošanai ar PlayStation 5 un pērn martā atklātajām pultīm, ko oficiāli dēvēs par PlayStation VR2 Sense. Svaigākā informācija liecina par pamatīgu soli uz priekšu gan veiktspējas, gan ērtuma ziņā.

Lai gan jauno VR briļļu dizains publiski netiek atklāts, zinām, ko tās piedāvās. Pirmkārt, no brillēm uz PS5 ies tikai viens vads, kas tiks pieslēgts caur USB-C ligzdu, padarot sistēmu krietni patīkamāk lietojamu (vairs nekādu HDMI un USB kabeļu pāru). Otrkārt, šoreiz iebūvētais OLED ekrāns sniegs 4K izšķirtspēju (2000 x 2040 pikseļi katrai acij) ar HDR atbalstu un 110 grādu skata leņķi. Attēlu atsvaidzinās 90 vai 120 reizes sekundē.

VR Controller

Treškārt, vairs nebūs vajadzīga atsevišķa kamera, ko pieslēgt konsolei. PS VR2 brilles saturēs veselas 6 optiskās iekārtas – 4 galvas un pulšu izsekošanai, 2 infrasarkanās acu kustību noteikšanai. Ceturtkārt, papildus ciešāku sasaisti ar virtuālajām pasaulēm un varoņiem pastiprinās t. s. PS VR2 Sense Technology. Galvenais tehnoloģijas jaunums ir brillēs iebūvēts vibrācijas motors (piemēram, varēs sajust virtuālā varoņa pulsu vai transportlīdzekļa paātrinājumu). Ticamības sajūtas papildinās pulšu haptiskās iespējas un konsoles 3D skaņas funkcionalitāte.

Pirmās PlayStation VR paaudzes lielākie mīnusi bija piņķerīgā uzstādīšana, zemā ekrāna izšķirtspēja un PlayStation 4 ierobežotā jauda. Šķiet, Sony ir atrisinājuši visus trūkumus ar PS VR2. Bet ar ko jaunā platforma spēs mūs izklaidēt? Šobrīd ir izziņota tikai viena lielāka mēroga spēle – Horizon Call of the Mountain no izstrādātājiem Guerrilla un Firesprite. Video beigās redzamas 20 sekundes no pašas spēles:

Tas arī pagaidām ir viss, ko zinām par kaut kad nākotnē gaidāmo PS VR2, – šobrīd netiek minēts ne izdošanas datums, ne cena. Nav arī skaidrs, vai sistēma būs saderīga ar 1. paaudzes PS VR spēlēm, piemēram, aizraujošo Blood & Truth, bet cerība ir maza, redzot, cik atšķirīgi darbojas abas platformas.

o jā, šito es obligāti nopirkšu :))) Cerams, ka paveiksies tāpat kā ar pašu PS5 :))))

@Goodman2576 sāc krāt jau šodien! :D Gan jau ņemot vērā nejēdzīgās cenas visam bez saviem 500eiriem neiztikt.

@nice1 ta jau redzēs, es vairāk par to ka jāvaktē lai amazon var tikt klāt par RSP, jo tādā veidā izdevās tikt pie arī pie PS5, vai arī būs iepriekšējā rezervācija. Ja kas parādīsies informēšu :)

@Goodman2576 es diemžēl pagādāju xbox :D VR gan mani kā tāds nesaista. Sīči gan jau ar laiku kaut ko tādu sāks kārot.

@nice1 nu ar Xbox X man bija ļoti līdzīgs piedzīvojums. Kaut kā uztrāpīju uz brīdi (25.jūnijs) kad Amazon parādījās un nospiedu pirkt un tiešām arī viss notika. Es pat visu dienu neticēju, ka tas tiešām notika, jo biju jau apsvēris nopirkt vispirms S konsoli un iemēģināt jo tā visu laiku diezgan brīvi bija pieejama par RSP, nu tad arī uz kādu brīdi pazuda, bet nu jau labu laiku atkal ir pieejama. Bet X konsole vispār nebija pieejama līdz tam. Savukārt ar Sony PS5 digitālo versiju bija tā, ka varēja pre-orderot septembrī (iemaksājot pilnu cenu 399), un izdošanas dienā novembrī arī tika izsūtīta, tāpēc ceru ka VR arī varēs pre-orderot.