SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

EA Access drīz nonāks arī Steam

genotsiidgenotsiidgrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 6. jūn. 13:55
EA Access drīz nonāks arī Steam

EA Access drīz nonāks arī Steam

Vai Origin padodas?


Kurš teica, ka šobrīd nav iespējamas arī labas ziņas? Izdevējs Electronic Arts jeb EA turpina pagājušā gada izskaņā iesākto, pievienojot vēl kaudzi savu produktu populārākajai digitālo PC spēļu pārdošanas platformai Steam. Turklāt uzņēmums ir paziņojis, ka tā abonements EA Access būs pieejams arī Valve ekosistēmas piekritējiem kaut kad vēlāk šovasar.

Reiz, sensenos laikos, EA tāpat kā citu izdevēju spēles tika ievietotas pārdošanai Steam virtuālajos plauktos, taču kādā jaukā dienā amerikāņu firma izdomāja izveidot savu platformu/palaidēju ar nosaukumu Origin un tirgot savus produktus tur un tikai tur. Par laimi, acīmredzot saprotot, ka patērētāji negrib ņemties ar arvien pieaugošo internetveikalu daudzumu, izdevējs nolēma savu toreiz svaigāko grāvēju Star Wars Jedi: Fallen Order 2019. gada novembrī realizēt arī caur Steam.

Ir pagājis nedaudz vairāk kā pusgads kopš patīkamā notikuma, un nu EA konkurentu platformā ir izlaidis vairāk nekā 25 spēles, kas agrāk PC lietotājiem bija pieejamas tikai Origin rāmjos. To skaitā ir BioWare izstrādātās RPG Dragon Age II un Dragon Age: Inquisition, 2016. gada racing hits Need For Speed, tā priekšgājēja Rivals un sērijas svaigākā daļa Heat (bet ne nelietīgā Payback). Mazāk izceļama ir jaunākā Plants vs Zombies versija un neatkarīgo studiju darbi, piemēram, abas Unravel, Fe un Sea of Solitude.

Uzskaitītās spēles un daudzas citas būs pieejamas arī abonementa EA Access ietvaros, kad tas nonāks Steam turpmākajos pāris mēnešos. Tas nozīmē, ka varēs maksāt no 4,99 mēnesī, lai bez ierobežojumiem baudītu izdevēja darbus, nešķiroties no 20 un vairāk eiro to iegādei (parasti nav vērts). Papildu labums pakalpojumam ir iespēja noteiktu stundu skaitu notestēt jaunākās EA spēles, tās nepērkot.

Vakardien, 5. jūnijā, Valve platformā parādījās arī RTS izlase Command & Conquer Remastered Collection, kas iekļauj Steam Workshop atbalstu un kā pirmkods ir publiski pieejams visiem. Sagaidāms, ka piedāvājums šovasar tiks papildināts arī ar FIFA 20, Apex Legends un Battlefield 5, kur kopā varēs šaudīties gan Origin, gan Steam lietotāji. Vairāk informācijas uzzināsim 11. jūnijā (labojums: 18. jūnijā), kad kārtējo reizi tiks rīkots pasākums EA Play Live.

EA Play Live tika pārnests no 11. jūnija uz 18. jūniju sakarā ar masu protestiem ASV. Vairāk informācijas par EA Play Live šeit.

@Eking Paldies! Papildināšu rakstu. Nepamanīju šos jaunumus (vismaz EA mājaslapas jaunumu sadaļā nekas par pārcelšanu nebija minēts). Tagad viss notiek un mainās ļoti strauji.

Prieks dzirdēt ka, Tvaika biblotēka varēs papildināties par vismaz vienu Need for Speed vairāk. :D

interesanti vai man kā EA Origin access lietotājam būs pieejama steam versija vai jāpaliek pie Origin...Jo ja godīgi tā ir lagainākā aplikācija no visām....