SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Eking TOP 5 mīļākās spēles 2020. gadā

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2020. g. 25. dec. 19:52
Eking TOP 5 mīļākās spēles 2020. gadā

Eking TOP 5 mīļākās spēles 2020. gadā

Eking TOP 5 spēles šogad


Izveidoju nelielu topu saviem mīļākajiem 2020. gadā spēlētajiem darbiem, kas ir visspilgtāk palikuši atmiņā. Atšķirībā no 2019. gada, kad ar vieglu sirdi varēju izveidot TOP 10, šogad nav tik daudz labu un spilgti atmiņā paliekošu projekti kā pērnajā gadā. 2020. gadā ir krietni mazāk jauno projektu, kas ir augsti novērtēti. Šogad ir izdoti daudzi remake un remasteri, bet mazāk orģinālie projekti nekā iepriekšējos gados.

5. Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Jaunākajā piedzīvojumā pusaudzis Mailss Moraless iekārtojas savās jaunajās mājās, vienlaikus sekojot skolotāja un padomdevēja Pītera Pārkera pēdās. Topošajam varonim ir jāuzņemas atbildība par Ņujorkas pilsētu un jāattaisno uz sevi liktās cerības. Pamata stāsta garums ir aptuveni 7–8 stundas, savukārt papildu aktivitāšu pabeigšana pilsētā aizņem ap 5 stundām. Taču spēle iespiežas atmiņā, kaut gan nav gara. Sony izlaida atjauninājumu, kas ļauj izbaudīt projektu ar staru izsekošanas tehnoloģiju un 60 kadriem sekundē uz PlayStation 5. Marvel's Spider-Man: Miles Morales sniedz patīkamas noskaņas un ļauj gremdēties Zirnekļcilvēka visumā. To var uzskatīt par grafisko demonstrāciju, kas parāda PlayStation 5 jaudu. Marvel's Spider-Man: Miles Morales ir pieejama arī PlayStation 4.

4. Final Fantasy VII Remake

Es pilnībā izbaudīju Final Fantasu VII Remake stāstu un ar to saistītās aktivitātes. 50 stundas brīnišķīga piedzīvojuma, kaut gan Square Enix izlaida vien pirmo nodaļu garākā stāstā. Final Fantasy VII Remake viennozīmīgi aizkustina ar savu sižetu, kā arī izklaidē ar papildu aktivitātēm, kā dejošanu, šautriņām un trenažieru zāles nodarbībēm. Stāsts ir lineārs, taču sniedz patīkamas noskaņas. Neskatoties uz grafiskām nepilnībām saistībā ar tekstūrām, tā ir fantastiska spēle. Audiovizuāli Final Fantasy VII Remake izskatās brīnišķīgi. Noteikti rekomendēju izbaudīt Final Fantasy VII Remake, ja vēl nav paspēts to izdarīt.

3. Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps ir unikāla spēle, ko lolojusi Moon Studios un izdevusi Xbox Game Studios. Spēle ir iznākusi martā un bija pieejama bez maksas iznākšanas dienā ar abonementu Xbox Game Pass.

Mazajam gariņam Ori nav svešas briesmas, taču liktenīgais lidojums ir ievainojis pūcīti Ku, lidojot pāri bīstamam mežam. Tā sniedz unikālu platforminga pieredzi. Ori and the Will of the Wisps iznākšanas laikā bija problēmas ar veiktspēju uz bāzes Xbox One konsolēm. Es ļoti atceros bosu zirneklieni Moru, ko nevarēju tik vienkārši pieveikt. Ori and the Will of the Wisps ir īpašs 2D stila platformeris. Tas noteikti ir viens no labākajiem Xbox Game Studios projektiem, ko esmu patiesi izbaudījis un no kā guvis emociju gammu, sākot no mīlestības, frustrācijas, aizkaitinājuma, bēdīguma, motivācijas turpināt, galvas lauzīšanas un beidzot ar gandarījumu par spēles iziešanu un tās nobeiguma daļu.

2. The Last of Us Part II

Tehniski skaistākā un sarežģītākā 2020. gada spēle. Tā saņēmusi daudzas gada balvas kā labākā šī gada spēle visādās kategorijās. Stāsts viennozīmīgi neatstās vienaldzīgu, kas ir aptuveni 30 stundu garš. Man personīgi patika tā līkloči un dažādās norises vietas, piemēram, Sietla. Neesmu sērijas The Last of Us fans, taču spēli izgāju divas reizes un novērtēju grafiskos sasniegumus. The Last of Us Part II spēj izspiest visu sulu no standarta PlayStation 4 konsoles. Mans mīļākais tēls šajā stāstā ir Ebija, kas bija arī viens no neviennozīmīgākajiem.

1. Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima iespiedās atmiņā ar skaisto Japānas vidi un niansētām cīņām ar mongoļu bariem atvērtā pasaulē. Tajā ir skaisti Cušimas salas skati, kā arī lielisks foto režīms. Ghost of Tsushima nav perfekta, bet tā sniedz patiesu spēles prieku. Dažbrīd atvērtā pasaule vietām liekas patiešām plaša. Sižets un papildu misijas ir atmiņā paliekošas, atvērtās pasaules nodarbes ir diezgan dažādotas. Tāpat Sucker Punch piedāvā bezmaksas daudzspēlētāju režīma papildinājumu Ghost of Tsushima: Legends. Ghost of Tsushima sniedz patiesu vizuālo skaistumu un romantizētu Japānas vidi, ko patiesi izbaudīju. Ghost of Tsushima ir mana 2020. gada spēle.

Piezīmēšu, ka šogad vēl izbaudīju Resident Evil 3 Remake, Dragon Ball Z: Kakarot un Astro’s Playroom. Tāpat Assassin’s Creed Valhalla nav ne vainas. Cyperpunk 2077 stāsts man patika, taču tehniskās problēmas neļāva to iekļaut topā.

Tā arī Doom Eternal personīgi īpaši neaizrāva. Neesmu baigais arēnu fans, man labāk patika Doom (2016). No 2019. gada spēlēm atklājums bija Gears 5, bet tas īsti nav 2020. gada projekts.

Kādas ir jūsu 2020. gada labākās spēles, kas īpaši iespiedušās atmiņā?