SākumsPasākumiUzdevumiVeikalsSpēlesLīderiJauns
Decoration background

Eking 2021. gada mīļākās spēles

EkingEkinggrupāStrike.lvStrike.lv2021. g. 31. dec. 14:44
Eking 2021. gada mīļākās spēles

Eking 2021. gada mīļākās spēles

Indie un mazie projekti šogad uzmirdzēja spoži


Izveidoju nelielu topu saviem mīļākajiem 2021. gadā spēlētajiem darbiem, kas ir visspilgtāk palikuši atmiņā. Šis gads nebija bagāts ar daudziem AAA grāvējiem, taču mani priecēja arī mazās nišas spēles un neparastie projekti. Mani iepriekšējie 2020. gada un 2019. gada topi ir aplūkojami attiecīgās saitēs. Tātad apskatīsim tuvāk manu personīgo šī gada topu.

7. Kena: Bridge of Spirits

Kena: Bridge of Spirits man sagādāja pilnu emociju gammu. To noteikti ir vērts izbaudīt, ja esat indie spēļu fans. Kena: Bridge of Spirits piedāvā daudz bosu cīņu, fantastiski skaistu Bali stilā veidotu pasauli, kas balansē ar platforminga mīklu minēšanu, kolekcionējamo priekšmetu vākšanu un izpēti. Tā ir eleganta savā vienkāršībā un reizē simpātiska. Kena: Bridge of Spirits piedāvā aptuveni desmit stundu garu piedzīvojumu. Man tā ir šī gada viena no galvenajām indie spēlēm, ko gaidīju, un tā kopumā patika.

6. Little Nightmares II

Little Nightmares II ir patīkams indie pārsteigums. Nebiju spēlējis pirmo daļu, taču ar interesi pāris dienās izgāju turpinājumu. Spēles iziešana aizņem ap 5-7 stundām, kā laikā tā piedāvā mazas šausmas un neparastus, dīvainus un groteskus tēlus, kā pavadoni mētelī un skolotāju. Spēlētāju pavada mazās “neparastās” šausmas. Piedzīvojums vairāk nav tik baiss, cik dīvains un atmosfērisks. Tajā ir labi sabalansētas mīklas, un tas savā ziņā ir neparasts piedzīvojums, it sevišķi beigu daļa un nobeigums nedaudz šokē. It kā spēle ir mazs un neparasts piedzīvojums, bet to vēl arvien atceros.

5. Resident Evil 8 Village

Resident Evil 8 Village ir atmosfēriska spēle, kas aizrauj ar savu dizainu, spilgtiem tēliem, kā lēdiju Dimitresku, un to īpašo neatkārtojamo sajūtu, ka kāds pastāvīgi vajā. Līmeņu dizains ir pārdomāts, un mīklas un uzdevumi tajos ir interesanti. Piemēram, pils iekšiene izskatās brīnišķīgi, sevišķi acīs krīt unikālais interjers un fantastiskais apgaismojums no sveču gaismām. Savukārt ciemata teritorija izskatās pavisam biedējoši un tālāk pētāmās teritorijas ir mīklu apvītas.

Man patika pamazām un ar interesi izpētīt spēles pasauli, neparasto pili un ar mīklām saistītos ciematiņa uzdevumus. Resident Evil 8 Village var pieveikt savās 10-12 stundās, taču atmiņas par darbu ir palikušas. Starp citu, lēdijas Dimitresku atveidojošā aktrise Megija Robertsona (Maggie Robertson) uzvarēja The Game Awards 2021 par labāko balss sniegumu.

4. Ratchet & Clank

Ratchet & Clank Rift Apart – lielisks PlayStation 5 ekskluzīvs. Tas piedāvā daudzpusīgu un aizraujošu pieredzi. Insomniac Games ir paveikuši fantastiku darbu. Personīgi šī gada gaidītākā spēle bija Ratchet & Clank, kas savas cerības attaisnoja. Rift Apart ir kvalitatīvs projekts. Kopumā stāsta iziešana aizņem ap 10-12 stundām spēles laika.

Mani ļoti aizkustināja spēles beigu titri, kas ir krāšņi un sniedza to īpašo sajūtu, izejot kvalitatīvu Sony projektu. Viens no spēles mīnusiem, ka pabeidzot stāstu, diez vai atkārtoti atgriezīšos pie tā. Taču Ratchet & Clank Rift Apart ir draudzīga un ģimeniska spēle, tēli veidoti labsirdīgi, tie patiesi ir iemīlēti. Ratchet & Clank ir atzīta arī kā PlayStation 5 gada spēle spēlētāju vērtējumā.

3. Halo Infinite

Halo Infinite ir šī gada gaidītākais šūteris, kas attaisno uz sevi liktās cerības. Personīgi tas man patīk krietni labāk par COD Vanguard vai salīdzinoši neveiksmīgo Battlefield 2042. Spēles iziešana ar dažādām papildu aktivitātēm aizņēma ap 25 stundām. Tas bija kopumā labi pavadīts laiks. Halo Infinite ir mans šī gada mīļākais šūteris tieši vienspēlētaja kampaņas dēļ. Tas atstāja labu pēcgaršu pēc stāsta iziešanas. Halo Infinite strādā plūdeni un stabili bez liekas uzkāršanās vai manāmām tehniskām problēmām.

2. Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 ir krāšņa spēle, ko ik pa laikam uzspēlēju. Dažādība un krāšņums raksturo jautro braukšanas festivāla gaisotni. Galvenais, ka “Forzā” ir ļoti daudz satura, sākot ar nebeidzamām sacīkstēm un izaicinājumiem un beidzot ar kartes pētīšanu. Meksikā izskatās krāšņi – dažādas džungļu vietas, skaisti tuksneši un senlaicīgi inku un acteku pieminekļi, kas mijas ar pilsētvides elementiem. “Forza” ir tā īpašā gada braukšanas spēle, kas sniedz daudz jautrības un ko var spēlēt jebkurš neatkarīgi no savām prasmēm.

1. It Takes Two

Mana gada spēle ir It Takes Two. Tā ir spilgti palikusi atmiņā un ir samērā īsa kooperatīvā spēle, ko var baudīt gan lokāli, gan co-op tiešsaistē kopā ar kādu draugu. Radītājs Farezs ir malacis, ne velti It Takes Two uzvarēja The Game Awards 2021 gada labākās spēles titulu. Tā man un savam labi pazīstamajam draugam sagādāja pilnu emociju gammu, izsmējāmies un labi pavadījām laiku.

Platforminga elementi un kopā spēlēšana ir izveidota fantastiski labi. Farezam viss ir kārtībā ar humoru un pašironiju, viņš spēlē ir iekļāvis atsauci uz savu slaveno izsaucienu The Game Awards pasākumā "F**k The Oscars". Te daudz nevar piebilst, kā vien izcelt spēļu veidotāja spilgto runu pasākumā Game of the Year 2021 – It Takes Two.

Spēlēšanas galvenais pienākums ir sagādāt emocijas un spēlētprieku, ko arī guvu no It Takes Two!

Kopumā

Šogad man vēl ļoti patika papildinātā Ghost of Tsushima Director's Cut, ko nevar uztvert par pilnvērtīgu jauno šī gada spēli. Ik pa laikam atgriežos Ghost of Tsushima pasaulē, kas bija mana 2020. gada mīļākā spēle. No neparastajiem darbiem samērā labs ir Death Loop, kas savā veidā ir oriģināls projekts no studijas Arkane. Patika vēl The Medium, taču tas ir veiksmīgs vidēja līmeņa projekts bez lielām ambīcijām, toties ar īpašu atmosfēru. Tāpat arī izbaudīju Life is Strange: True Colors, kas piedāvāja neparastu stāstu ar apkārtējās vides krāšņumu skaistos Kolorādo pilsētiņas skatos un patīkamu muzikālo pavadījumu.

No gada svarīgākajiem projektiem neesmu vēl spēlējis Returnal, kamēr _Marvel's Guardians of the Galax_y esmu spēlējis tikai pāris stundas. Savukārt šī gada viena no RPG spēlēm, ko ļoti vēlos uzspēlēt, taču laika trūkuma dēļ neesmu vēl sācis, ir Tales of Ar i se. Līdzīgi arī _Lost Judgmen_t gaida savu kārtu.

Kopumā 2021. gads nebija pārpilns ar lieliem projektiem, taču priecēja mazākas spēles un tā saucamais indie segments. Cerēsim, ka 2022. gads būs varens un bagāts ar jauniem projektiem! Kādas ir Jūsu mīļākās 2021. gada spēles?

Paldies par foršo rakstu! Nedaudz apdomājot manu nelielo šī gada spēļu sarakstu, 1. vietā lieku RE Village.

Guardians of the Galaxy un turpat arī FH5.

Visumā pievienojos vērtējumam, šo to gan pamainītu vietām un abas indie spēles vēl nav izmēģinātas taču pēc atsauksmēm ticu ka ir ļoti labas.